GCH2017-Master-Michel-Drappier-400x289

Drappier on  Auben taloista merkittävin. Historiankirjoihin se on päässyt muun muassa Pinot Noir -lajikkeen tuojana Auben alueelle. Aikaisemmin täällä Champagnen eteläisessä osassa viljeltiin pääosin Gamayta, mutta nykyisen johtohahmon Michel Drappierin isoisä Georges Collot alkoi istuttaa Pinot Noiria – tästä hän ansaitsi lempinimen Père Pinot, Isä Pinot. Drappierin 57 hehtaarista leijonanosuus sijaitsee talon kotikylässä Urvillessa, Bar-sur-Aubessa.

Olette hiljattain istuttaneet pieniä määriä Champagnen historiallisia lajikkeita, miksi?

On velvollisuuteni säilyttää näiden vanhojen lajikkeiden perintö. Nämä lajikkeet olivat olemassa alueella ennen kuin Saint Bernard toi tänne Morillon Noirin eli Pinot Noirin vuonna 1152. Ne ovat uniikkeja meidän terroirillemme ja olisi sääli pyyhkiä pois historiaa. Joskus haluat jotakin erilaista, kokemuksia.

Mikä on Drappierin suurin voimavara?

Viinitarhamme Jurakauden Kimmeridge –maaperällä. Saamme näiltä tarhoilta joka vuosi parhaat viinimme.

Mikä on lempi ruokayhdistelmäsi samppanjan kera?

Carte d’Or ja comté -juusto.

Mikä on haastavinta samppanjantuottajan ammatissa?

Champagnen hyvin vaihtelevan ilmaston kanssa pärjääminen. Mutta se on juuri se mikä tekee Champagnesta ainutlaatuisen.

Mikä on paras neuvo, jonka isäsi on sinulle antanut?

Hän ei ole koskaan neuvonut minua. Olen vain seurannut häntä. Mutta Saint Bernard sanoi: Teot puhuvat enemmän kuin sanat.

Essi Avellan MW

Varaa paikkasi Michelin Master Classiin alta.

IMG_6222

Michel Drappier: The House of Drappier – Magnificent diversity from one terroir and one winemaker

To 11.05.2017 klo 18.00-19.00
Pe 12.05.2017 klo 18.00-19.00

Luennoitsija: Michel Drappier, Omistaja, Champagne Drappier
Hinta: 50 €
Lisätiedot: Luento pidetään englanniksi

Perheyrittämisen henki on Drappierilla käsin kosketeltava ja talon dynaaminen johtohahmo Michel, varsinainen kommunikaation mestari, on erinomainen opas Auben ala-alueen samppanjoihin. Drappier on monelta osin kehityksen etunenässä ja sen portfolio on poikkeuksellisen innovatiivinen. Talon samppanjat ovat kuivia, runsaita ja persoonallisia. Perheen rikkidioksidiyliherkkyys on kannustanut minimoimaan sen käyttöä, ja talon samppanjoiden rikkidioksidipitoisuudet ovatkin Champagnen alhaisimpia. Quattuor on mielenkiintoinen kuriositeetti, neljän valkoisen rypäleen – Arbannen, Petit Meslierin, Blanc Vrain eli Pinot Blancin ja Chardonnayn – sekoitus. Suuret pullokoot ovat myös Drappierin erikoisuus. Talo valmistaa viininsä 37,5 cl:n pulloista jättiläismäiseen 30-litraiseen melchizédech-kokoon asti perinteisellä pullokäymismenetelmällä.

Michel Drappierin luennolla keskitytään siihen kuinka erilaisia samppanjoita voi syntyä yhdestä terroirista, yhdeltä samalta viinintekijältä. Luennolla maistetaan muun muassa Brut Nature Sans Soufre, samppanja, jonka valmistuksessa ei ole käytetty sulfiitteja.

Tastingissa maistamme:

  • Drappier Brut Nature Sans Soufre NV
  • Drappier Grande Sendrée 2008
  • Drappier Quattuor
  • Drappier Jeroboam Carte d’Or NV
  • Drappier Carte d’Or 1995 Magnum

MICHEL DRAPPIER

Omistaja, Champagne Drappier

Champagne Drappier on jo seitsemännessä sukupolvessa toimiva samppanjatalo. Talon omistaja Michel Drappier suoritti viininviljelyn ja enologian opintonsa Burgundin Beaunessa ja haki kokemusta muun muassa Chanodinin kuohuviinitilalta Kalifornian Napa Valleysta. Michel otti Champagne Drappierin ohjat käsiinsä isältään Andrélta vuonna 1979.

Logo_Champagne_Dappier