Saamme Cyril Janissonin vieraaksemme jo kolmannen kerran! Hän kertoo Grand Champagne vierailujen jälkeen suomalaisten kävijöiden lisääntyneen huimasti sekä Janisson –Baradonin tilalla että talon putiikissa Épernayn ydinkeskustassa.

Janisson-Baradonin tekevät erityisen mielenkiintoiseksi sen viinitarhaomistukset sillä 9,5 hehtaarista kokonaista 9 sijaitsee itse Épernayssa. On harvinaista päästä maistamaan sataprosenttisia Épernay-viinejä. Épernay on Champagnen ydinalueen keskipiste, jossa kohtaavat Montagne de Reims, Vallée de la Marne ja Côte des Blancs.

Tämän vuoden Master Classissaan Cyril Janisson keskittyy Chardonnay –lajikkeeseen ja sen kehitykseen iän myötä. Hän antaa meille vinkkejä miten arvioidaan nuoria ja kypsempiä blanc de blancseja ja miten niiden olemus muuttuu iän myötä. Pääset maistamaan kuutta eri-ikäistä Chardonnayta ja löytämään suosikkisi.

 

 

Janisson-Baradon – Blanc de blancs, young vs. mature

Master Class -luento La 21.04.2018 klo 13.00

Luennoitsija: Cyril Janisson, omistaja, Champagne Janisson-Baradon

Hinta: 50 €

Lisätiedot: Luento pidetään englanniksi

Tastingissa maistamme:

Kolmea nuorta (2013 tai nuorempi) Janisson-Baradon blanc de blancsia verrataan kolmeen kypsään vuosikertaan (2008 tai vanhempi)

 

Cyril Janisson
Omistaja, Champagne Janisson-Baradon

Veljespari Cyril ja Maxence Janisson ovat kääntäneet Janisson-Baradonin talon liki ylösalaisin 15 vuodessa. Aikaisemmin talo tuotti vuodessa vain 27 000 pulloa ja myi loput rypäleistä samppanjataloille. Nykyisin ulos ei myydä yhtään. Cyril vastaa kaupallisesta puolesta ja hänen pikkuveljensä Maxence viininteosta. Tila avasi hiljattain hienon putiikin ja samppanjaterassin Epernayn keskeisimmälle paikalle.