IMG_1646Bollingerin kellarimestari Gilles Descôtes ja apulaiskellarimestari Denis Bunner Vieilles Vignes Françaises -köynnösten äärellä

Bollingerin runsaalla, pinot noir -painotteisella tyylillä on omat vannoutuneet ystävänsä. Näihin lukeutuvat James Bond sekä Englannin kuningashuone, joka on pitänyt Bollingerin hovihankkijanaan vuodesta 1888. Talon vuosikerraton vakiosamppanja, Spécial Cuvée, joka tunnettiin aiemmin nimellä Feuilles Dorées, on ollut tuotannossa jo vuodesta 1911 asti.

Nyt saamme vieraaksemme Grand Champagne Helsinkiin Bollingerin apulaiskellarimestari Denis Bunnerin, joka näyttää meille kädestä pitäen miten tämä ”vakiosamppanjoiden jättiläinen” syntyy.

Spécial Cuvéen reseptiä on viilattu kevyesti viime vuosina antaen sille vielä aikaisempaakin enemmän vivahteikkuutta. Nykyisin se syntyy jopa kolmen edellisen vuoden viinien tasasekoituksena, johon lisätään pieni määrä huomattavasti vanhempia reserviviinejä. Nämä tammitynnyreissä käyneet viinit pullotetaan magnum-pulloihin niin, että samalla lisätään hieman hiivaa ja sokeria, mikä aiheuttaa ’minikäymisen’ pullossa ja noin 1,5 ilmakehän paineen. Nämä magnumit ovat ikään kuin aromipommeja, jotka vaikuttavat pienestä osuudestaan huolimatta mahtavasti lopulliseen viiniin.

Sekoittamisessa on samppanjan sielu ja se on varsinainen kellarimestarin taidonnäyte. Denis tuo mukanaan Champagnesta meille useita samppanjan kuohumattomia perusviinejä vuosikerralta 2015 ja edellisten vuosien reserviviinejä. Näemme miten lopullinen sekoitus syntyy ja miltä se maistuu ennen kypsytystä ja kuohumattomana. Luonnollisesti maistamme myös lopputuloksen, eli valmiin Spécial Cuvéen. Nyt voit kokeilla miltä kellarimestarin työ tuntuu!

Osta paikkasi Denis Bunnerin Master Classiin ”Bollinger Spécial Cuvée Expertise” tästä.

Master Class La 23.4. klo 16-17
Hinta: 50 €

GCH2016-Master-Class-Denis-Bunner

Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner on Champagne Bollingerin apulaiskellarimestari.

 

 

 

Logo_Champagne_Bollinger