Wennerco

Wennerco

Wennerco on vuonna 1975 perustettu yritys, joka toimii viinien, väkevien sekä muiden mietojen alkoholijuomien maahantuojana ja jakelijana. Wennerco on osa Pohjoismaiden ja Baltian johtavaa alkoholijuomayhtiö Altiaa. Tunnetuimpia Wennercon edustamia mietoja brändejä ovat Bollingerin ohella Codorníu, Pasqua, Tarapaca, Trimbach ja Two Oceans. Kuluttajille tutumpi on yhtiöiden yhteinen kuluttajaviestintä- ja myyntikanava Viinimaa, joka tarjoaa laajan valikoiman mietoja alkoholijuomatuotteita sekä viihdyttävää viinitietoa.

www.viinimaa.fi

  • Vuonna 1829 perustettu Bollinger on samppanjatalojen ehdotonta elittiiä. Saman omistajasuvun hallussa pysynyt viinitalo nousi nykyiseen loistoonsa todellisen samppanjapersoona Madame ”Lilly” Bollingerin siirryttyä sen johtoon vuonna 1941. Talon omassa omistuksessa on 163 hehtaaria viinitarhoja, mikä kattaa yli 60 % sen rypäletarpeista. Grand ja Premier Cru –tarhoilta tulee vähintään 80 % Special Cuvéen ja 100 % La Grande Annéen sekä R.D:n rypäleistä. Laadusta tinkimättömään tyyliin kuuluu, että kaikki viinit valmistetaan itse ja ”Vins sur lattes” –viinin eli toisen käymisen läpikäyneen viinin ostamisesta talo pidättäytyy täysin. Bollingerilla on vannoutuneet kannattajansa ja Bollinger onkin paitsi James Bondin, myös Britannian hovin virallinen samppanja!
  • Arvostettu samppanjatalo Louis Roederer on perustettu vuonna 1776 ja kuuluu nykyään Champagnen harvalukuiseen yhä perheomisteisten talojen joukkoon. Nykyinen johtaja Fréderik Rouzeaud edustaa jo 6. viinintekijäpolvea. Louis Roedererin viinintekofilosofia on yksinkertainen: tavoitteena on valmistaa parasta mahdollista samppanjaa ja kehittää viinitalon toimintaa seuraavia sukupolvia ajatellen. Viinitalon käyttämistä rypäleistä peräti 70 prosenttia tulee omilta tarhoilta ja ne ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Talon non-vintage samppanja Louis Roederer Brut Premier on palkittu useille arvostetuilla mitaleilla ja mm. Decanter Wine World Awards – Kultamitalilla vuonna 2013: Paras non-vintage samppanja maailmassa! Talon lippulaiva on kuitenkin ylellinen Cristal, jota aina tsaari Nikolai II:n valtakauden päättymiseen ja Venäjän vallankumoukseen asti valmistettiin yksinoikeudella ainoastaan Venäjän hovin tarpeisiin.