Champagnen historia tunnetaan merkittävistä leskirouvistaan. Jean-Charlesin odottamaton poismeno vuonna 1991 pakotti Carol Duval-Leroyn ottamaan vetovastuun samppanjatalosta ja liittymään alueen rautarouvien vaikuttavaan listaan. Myös Duval-Leroyn työntekijöistä poikkeuksellisen suuri osa on naisia. Sandrine Logette on yksi alueen harvoista naispuolisista kellarimestareista.

Talon arvoissa ekologisuus näkyy muutoinkin kuin puheissa. Viinitilaa on laajennettu kestävä kehitys mielessä ja esimerkiksi aurinkopaneelit vastaavat osasta energian tarvetta. Eristetyt seinät laskevat energiantarvetta ja sadeveden talteenotolla tila on pystynyt vähentämään vedenkulutusta kolmanneksella. Omilla tarhoilla noudatetaan pääsääntöisesti luomuviljelyn periaatteita, joskaan tarhoja ei ole sertifioitu.

Grand Champagnessa pääset maistamaan vaikuttavan valikoiman talon tuotteita:

Brut Organic NV
Cuvée Paris Brut NV
Femme de Champagne Brut 2000
Blanc de Blancs Prestige Grand Cru Brut 2006
Fleur de Champagne Premier Cru Brut Magnum NV
Brut Nature Blanc de Blancs 2002
Femme de Champagne Brut Magnum 1996

Näistä viimeinen, monumentaalisen upea Femme de Champagne 1996 magnumissa on maisteltavissa myös Essi Avellanin Master Classissa ‘Kultaa ja Cristalia’. Osta paikkasi Master Classiin tästä.

Grand Champagnen kunniaksi Alko listasi neljään myymälään erikoiserän Duval-Leroy Blanc de Blanc Brut Naturea vuosikerralta 2002. Viinin hinta on 69,90 € ja tuotenumero 563427.

Logo_Duval_LeRoy