Carol Duval-Leroy poikiensa seurassa

Carol Duval-Leroy poikiensa seurassa

Champagnessa vallitseva mikroilmasto tuntuu olevan miehille sopimaton, sillä monet samppanjavaikuttajat ovat menehtyneet ennenaikaisesti. Samppanjajohtajina kunnostautuneiden leskien innoittajana toimi heistä ensimmäinen, Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin. Carol Duval-Leroy on elvyttänyt samppanjan alkuperäisten leskien hengen upeilla aikaansaannoksillaan 2000-luvun samppanjabisneksessä.

Belgian Ucclessa syntyneestä Carol Nilensistä tuli Duval-Leroy hänen naidessaan Jean-Charles Duval-Leroyn vuonna 1980. Jean-Charles’in odottamaton kuolema vuonna 1991 pakotti Carol Duval-Leroyn ottamaan vetovastuun samppanjatalosta. Carol lupasi miehelleen huolehtivansa samppanjatalosta kunnes perheen lapset, silloin 4, 6 ja 8-vuotiaat pojat olisivat riittävän vanhoja. 1990-luvun alku oli vaikeaa aikaa sillä monet epäonniset vuosikerrat haittasivat liiketoimia ja maailmanmarkkinat taistelevat laman kanssa. Duval-Leroy selviytyi vaikeuksista voittajana ja yrityksen onnistui kääntää yhtä aikaa sekä laatu että tuotantovolyymit nousuun. Carol on täyttänyt lupauksensa miehelleen, ja nyt sekä Charles, Julien että Louis työskentelevät perheyrityksen eteen.

Carol Duval-Leroy on todistanut kykynsä. Vahvoja liikenaisia ei yleisesti yhdistetä muiden naisten tukemiseen tai verkostoitumiseen. Duval-Leroyn kohdalla tämä yleistys ei pidä paikkaansa: ”Valtaosa työntekijöistämme on naisia. Meillä on myös yksi maakunnan harvoja naispuolisia kellarimestareita, Sandrine Logette-Jardin.”

GCH2017-Master-Sandrine-Logette

Talon laaja porfolio pitää sisällään Prescious Parcelles -konseptin, jonka alla esitellään mielenkiintoisia erikoissamppanjoita, yhden palstan viineistä harvinaisiin lajikkeisiin ja luomutuotteisiin. Grand Champagne Helsinki saa toukokuussa vieraakseen kellarimestari Sandrine Logette-Jardinin, joka esittelee meille Prescious Parcelles –sarjan. Sen lisäksi tastingissa maailman ensi-iltansa saa talon uusi luksussamppanja Femme Grand Cru NV, joka on ylistys naisille.

Sandrinen tasting on oiva tapa juhlistaa Grand Champagnea seuraavaa äitienpäivää!

Essi Avellan MW

Sandrine Logette: Duval-Leroy’s prescious parcelles

Pe 12.05.2017 klo 15.00-16.00
La 13.05.2017 klo 16.00-17.00

Luennoitsija: Sandrine Logette, Kellarimestari, Champagne Duval-Leroy
Hinta: 50 €
Lisätiedot: Luento pidetään englanniksi

Tastingissa maistamme:

  • Prescious Parcelles Clos des Bouveries 2006
  • Prescious Parcelles Bouzy Grand Cru 2005
  • Prescious Parcelles Cumières 2005 (organic)
  • Prescious Parcelles Petit Meslier 2005
  • Femme Grand Cru NV

Sandrine Logette-Jardin, Kellarimestari, Champagne Duval-Leroy

Paljasjalkainen champagnelainen, Sandrine Logette-Jardin on yksi alueen harvoja naispuolisia kellarimestareita. Hän suoritti enologian opintonsa vuonna 1990 ja aloitti Duval-Leroylla seuraavana vuonna. Tänään hän vastaa kellarimestarina Duval-Leroyn koko viininvalmistuksesta. Hänen meriitteihinsä lukeutuvat monet innovaatiot talon viininvalmistuksessa mukaan lukien uuden ympäristöystävällisen kellarin suunnittelu ja käyttöönotto.

Logo_Duval_LeRoy