Valtioneuvoston kanslian alainen Suomi 100 -hanke on myöntänyt Wine Gallery Suomi Finland 100 -viineille virallisen Suomi 100 –aseman. Juhlavuoden viinejä koristavat rakastetun taiteilijan Tove Janssonin vuonna 1947 maalaamat freskot. Champagne Ayalan tuottaman samppanjan etikettiin on kuvattu Juhlat maalla -freskosta kohta, jossa nuori mies on polvistuneena vaaleahiuksisen neidon eteen.

Vuonna 1860 perustetun Ayalan talon tyyli on kepeä ja eloisa. Viinitilan nimen alkuperä on perustajan, Edmund de Ayalan, nimessä. Kolumbialaisen diplomaatin poika, jolla oli espanjalaiset juuret, päätyi alueelle Mareuilin varakreivin oppiin. Hän rakastui tämän veljentyttäreen ja sai naimakauppana Château d’Ayn linnan sekä tarhoja Aÿsta ja Mareuil-sur-Aÿsta, joiden avulla hän pääsi liiketoimintansa alkuun.

Kulta-aikaansa samppanjatalo eli 1920-luvulla ja oli vuosisadan alkupuolella kuningas Edvard VII:n ajoista lähtien yksi Englannin hovin suosimista samppanjamerkeistä. Tänä päivänä pieni samppanjatalo tekee uutta tulemistaan elegantin tyylikkäillä kuohuvillaan joista vastaa Caroline Latrive, yksi harvoista Champagnen naispuolisista kellarimestareista. ”Samppanjan valmistuksessa pyritään tuomaan rypäleestä aina paras esiin ja saada aikaan kokonaisuus joka on enemmän kuin rypäleet yksinään”, Latrive kertoo.

Grand Champagne Helsinki –tapahtumassa pääset tutustumaan seuraaviin Ayalan samppanjoihin:

Wine Gallery Suomi Finland 100 Brut NV
Brut Nature NV
Blanc de Blancs 2008
Cuvée Perle d’Ayala Brut 2006

Tutustu tarinoihin Suomi 100 -viinien takaa www.vuosisadanviini.fi

Logo-Champagne-Ayala-2logo-wine-gallery