Fleuryn samppanjasuku on biodynaamisen samppanjantuotannon pioneeri. Vuonna 1989 Jean-Pierre Fleury otti rohkean askeleen eteenpäin muokkaamalla kolme hehtaaria sukunsa tiluksista biodynaamisiksi.. Hyvät tulokset kannustivat kehittämään luonnollisia viljelymetodeja edelleen; jo kolme vuotta myöhemmin koko 15 hehtaarin tila oli biodynaamisesti viljeltyä.
Fleury Père & Fils -samppanjatalo sijaitsee eteläisen Champagnen Côte des Barissa, piskuisessa Courteronin kylässä. Pinot noir –köynnökset peittävät 85 % pinta-alasta ja chardonnayta on 10 %. Lisäksi tilalla kasvaa pieniä määriä pinot blancia sekä pinot grisiä. Tila tuottaa noin 200 000 pulloa vuodessa.
Viinitien ständillä pääset maistamaan talon biodynaamisia samppanjoita:
Fleury Fleur de l’Europe NV
Fleury Rosé de Saignée NV
Fleury Millésime 2002
Fleury Sonate N’9 Opus. 10 NV
Fleury Notes Blanches NV
Lisäksi syvemmälle biodynaamisen viljelyn saloihin pääsee tutustumaan Fleuryn talon viinikonsultin Hervé Jestinin Master Classissa. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.
Master Class -luento Pe 22.04. kello 16:30-17:30
Master Class -luento La 23.04. kello 17:30-18:30
Hinta 50€