Fleuryn samppanjasuku on biodynaamisen samppanjantuotannon pioneeri. Vuonna 1989 Jean-Pierre Fleury otti rohkean askeleen eteenpäin muokkaamalla kolme hehtaaria sukunsa tiluksista biodynaamisiksi.. Hyvät tulokset kannustivat kehittämään luonnollisia viljelymetodeja edelleen; jo kolme vuotta myöhemmin koko 15 hehtaarin tila oli biodynaamisesti viljeltyä.

Fleury Père & Fils -samppanjatalo sijaitsee eteläisen Champagnen Côte des Barissa, piskuisessa Courteronin kylässä. Pinot noir –köynnökset peittävät 85 % pinta-alasta ja chardonnayta on 10 %. Lisäksi tilalla kasvaa pieniä määriä pinot blancia sekä pinot grisiä. Tila tuottaa noin 200 000 pulloa vuodessa.

Viinitien ständillä pääset maistamaan talon biodynaamisia samppanjoita:

Fleury Fleur de l’Europe NV
Fleury Rosé de Saignée NV
Fleury Millésime 2002
Fleury Sonate N’9 Opus. 10 NV
Fleury Notes Blanches NV

GCH2016_Master_Class_Herve_JestinLisäksi syvemmälle biodynaamisen viljelyn saloihin pääsee tutustumaan Fleuryn talon viinikonsultin Hervé Jestinin Master Classissa. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Master Class -luento Pe 22.04. kello 16:30-17:30
Master Class -luento La 23.04. kello 17:30-18:30

Hinta 50€

 

Logo_Fleury