Champagne Jacquart

//Champagne Jacquart

Champagne Jacquart

Champagne Jacquart brändin takana on alueen suurin kooperatiivi Alliance de Champagne. Kooperatiivin omistavat noin 1800 viinin viljelijää joiden tarhoissa rypäleitä viljellään n. 2400 hehtaarin alueella. Viljelyalue kattaa mm. 10 Grand Cru ja 22 1er Cru palstaa ja on arviolta n. 7% koko Champagnen viljelyalasta. Noin kolmannes näistä rypäleistä menevät Jacquart samppanjoihin ja loput private label tuotteisiin lähinnä ranskan ja englannin markkinoille ja tietysti osa myös omistajien omiin pienmerkkeihin.

Yllä olevasta johtuen Jacquartin viinitekijätiimillä on poikkeuksellisen hyvä tilanne. Heillä on erittäin suuret ”omat” tarhat, joista saavat valita itselleen aina parhaat rypäleet päältä ja pystyvät näin tuottamaan erinomaisen tasalaatuisia ja korkeatasoisia samppanjoita vuodesta toiseen.

Jacquartin vuosimyynti on n. 4 miljoona pulloa, josta 55% menee vientiin.

Jacquartin tyyli kattaa Jacquart Brut Mosaiquen raikkaasta ja eloisan hedelmäisestä joka suuhun sopivasta samppanjasta aina prestige samppanja Cuvée Alphan upean leveään ja moninaiseen premium samppanjaan joka mm, oli Fine Champagne lehden vuoden 100 parasta samppanjaa arvioinnissa sijalla 22.

Osasto: Maahantuoja: