Artesaanituottaja Salmon keskittyy hyvin pitkälle Meunier rypäleeseen, koska se sopii ominaisuuksiltaan parhaiten Chaumuzy’n maaperään, mikroilmastoon ja Salmonin omiin tarhoihin. Se kestää mm. hallaa paremmin kuin paremmin tunnetut Pinot Noir ja Chardonnay. Meunier tuo samppanjasekoitteisiin hedelmäisyyden ja pyöreyden. Salmonin perhe on erikoistunut tekemään Meunier lajikkeesta parasta mahdollista samppanjaa ja Alexandre Salmonin visio on nostaa Meunier lajikkeena sille kuuluvaan kunniaan.

Salmonin perhe viljelee 10 hehtaarin viinitilaansa Chaumuzyssa kolmannessa sukupolvessa. Isoisä Michel perusti yrityksen ja teki ensimmäiset 500 pulloa vuonna 1958. Michel on vielä aktiivisesti mukana toiminnassa. Hänen poikansa Olivier ryhtyi auttamaan isäänsä 1980 ja laajensi toimintaa. Olivier on ”Vigneron”, eli vastaa viiniköynnösten ja -tarhojen hoidosta. Tarhoja on alusta asti viljelty kestävästi.

85% viljelyalasta on Meunieria.

Olivier Salmonin poika Alexandre on nykyään viinintekijä ja päävastuussa toiminnasta.

Etiketeissä esiintyvä kuumailmapallo tulee siitä, että perhe on intohimoinen lajin harrastaja. Ovat muun muassa käyneet lentämässä suomessa ja muissa pohjoismaissa.

www.champagnesalmon.com

Maisteltavat viinit:

  • Salmon 100% Meunier Brut
  • Salmon 100% Meunier Brut Rosé
    (josta 20% maseraation tuottamaa roséta ja 5% Meunier rypälestä tehtyä punaviiniä)