Cyril Brun

Cyril Brun

Cyril Brun: Time as the 4th varietal at Charles Heidsieck

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 18:00
Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 18:00 

Luennoitsija: Cyril Brun, Kellarimestari, Champagne Charles Heidsieck
Hinta: 50 €
Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

Charles Heidsieckin kellarimestarit ovat voittaneet London International Wine Challengen himoitun ”Parhaan kuohuviinintekijän” tittelin jopa 12 kertaa viimeisen 20 vuoden aikana. Talon Brut Réserve on eittämättä mestariteos. Tämän tyyliltään tunnistettavan samppanjan ydin on tiivistettävissä lukuihin 60/40/10. Yhtälössä 60 viittaa mukana olevien kylien määrään. 40 on reserviviinien prosenttiosuus. Luku 10 taas on reserviviinien korkea keski-ikä vuosissa, harvinaisuus Champagnessa.

Master Classissaan Cyril Brun tutustuttaa meidät Charles Heidsieck Brut Réserven sekoittamisen saloihin. Hän myös osoittaa meille tämän upean ja moniulotteisen vakiosamppanjan ikääntymispotentiaalin esittelelemällä siitä neljä eri ikäistä versiota, joista vanhin pohjautuu vuosikertaan 2007.

Lisäksi Cyril ottaa meidät mukaan ainutlaatuiseen tutkimushankkeeseensa, joka suoritetaan Nordkalkin Tytyrin kalkkikivilouhoksessa Lohjalla. Tämän viisivuotisen tutkimuksen avulla selvitetään samppanjan ikääntymistä 175 metrin syvyydessä ja 5-8 asteen lämpötilassa. Vertaamme miten näissä olosuhteissa vuoden ikäännytetty Brut Réserve eroaa Charles Heidsieckin kellarissa kypsytetystä. Tule jakamaan tämä ainutkertainen kokemus Cyrilin kanssa!

Maisteltavat samppanjat:

  • Charles Heidsieck Brut Réserve NV (Base 2007)
  • Charles Heidsieck Brut Réserve NV (Base 2008)
  • Charles Heidsieck Brut Réserve NV (Base 2010)
  • Charles Heidsieck Brut Réserve NV (Base 2012)
  • Charles Heidsieck Brut Réserve NV (Chalk mine aged)

Lisätiedot

Cyril Brun

Kellarimestari, Champagne Charles Heidsieck

Charles Heidsieckin kellarimestari on perin juurin champagnelainen. Cyril Brun syntyi viinitekijäperheeseen Aÿssa, mutta on ehtinyt uransa aikana toimia muillakin aloilla ennen kuin palasi takaisin kotiseudulleen ja intohimonsa samppanjan pariin. Yhdysvalloissa suoritettujen opintojen jälkeen hän työskenteli vähittäiskauppa-alalla ennen kuin hän aloitti enologina Veuve Clicquot’lla, jonka palveluksessa hän toimi 15 vuotta vastaten viiniviestinnästä ja enologisesta kehityksestä. Cyril Brun on toiminut Charles Heidsieckin kellarimestarina vuodesta 2015 asti.