De Sousa & Leclerc Briant

Etusivu/Master Class -luennot/De Sousa & Leclerc Briant

De Sousa & Leclerc Briant

De Sousa and Leclerc Briant – Mastering biodynamic production, moderated by Jukka Sinivirta

Master Class -luento Pe 6.5.2022 klo 15.00
Master Class –luento La 7.5.2022 klo 18.00

Luennoitsijat: Julie De Sousa, Viinintekijä, Champagne De Sousa & Frédéric Zeimett, Toimitusjohtaja, Champagne Leclerc Briant, Moderointi Jukka Sinivirta, Samppanja-Asiantuntija
Hinta 60€

Huom! Luento pidetään englanniksi.

Tämä aiheeltaan hyvin ajankohtainen Master Class toimii erinomaisena opastuksena biodynaamisten samppanjoiden maailmaan. Oppainasi toimivat kaksi alan pioneeria ja huippuarvostettua tuottajaa. De Sousa on Erick De Sousan vetämä perheyritys, jossa mukana ovat myös hänen lapsensa Charlotte, Julie ja Valentin. De Sousat ovat olleet biodynaamisen viljelyn uranuurtajia vuodesta 1999 asti ja Demeter –sertifioinnin he hankkivat vuonna 2013. Viinintekijä Julie avaa meille ovet perhetilalleen kertoen tarhojen terroirista ja talon biodynaamisista työtavoista.

Pascal Leclerc Briant oli alan todellinen pioneeri jo 1980-luvulla. Hän kuitenkin menehtyi ennenaikaisesti vuonna 2010 ja tila pantiin myyntiin. Uusi yhdysvaltalainen omistajapariskunta rekrytoi kokeneen Frédéric Zeimettin johtamaan taloa apunaan Champagnen johtava biodynaaminen konsultti Hervé Jestin. Renessanssihan siitä seurasi ja Leclerc Briantin puhdaspiirteiset ja energiset ’eco-chic’ samppanjat puhuttelevat. Ja apunaan niillä on Zeimettin ideoimat upeat tuotekonseptit, josta esimerkkinä esimerkiksi meren alla kypsytetyt Abyss -pullot. Intohimoinen samppanja-asiantuntijamme Jukka Sinivirta moderoi keskustelua.

Maisteltavat samppanjat:

  • De Sousa Cuvée des Caudalies Grand Cru Avize 2012
  • De Sousa Cuvée des Caudalies Grand Cru Mesnil-sur-Oger 2012
  • De Sousa Cuvée des Caudalies 2010
  • Leclerc Briant Blanc de Meuniers 2015
  • Leclerc Briant Cuvée du 150 Anniversaire
  • Leclerc Briant Abyss 2016

Lisätiedot

Julie De Sousa, Viinintekijä, Champagne De Sousa & Frédéric Zeimett, Toimitusjohtaja, Champagne Leclerc Briant, Moderointi Jukka Sinivirta, Samppanja-asiantuntija

Julie De Sousa on opiskellut viininvalmistusta sekä Burgundissa että Champagnessa. Kotitilallaan hän on työskennellyt niin kauan kuin hän jaksaa muistaa. Sen lisäksi hän on tehnyt harjoittelujaksoja muilla huipputiloilla, kuten Domaine de la Romanée Contilla Burgundissa ja Château Cheval Blancilla Bordeaux’ssa. Uudessa Maailmassa hän on tehnyt viiniä Japanissa ja Uudessa-Seelannissa. Viinitarhojen kyntäminen hevosella on yksi Julien taidoista ja osa De Sousan tarhoista saakin nauttia tästä erityiskohtelusta.

Frédéric Zeimett omaa laajan kaupallisen kokemuksen viinialalta. Ennen Leclerc Briantia hän työskenteli toimitusjohtajana merkittävissä champanelais- ja loirelaisyrityksissä. Hän vietti myös kaksi vuotta Chapoutierilla Rhônessa kasvattaen ymmärrystään luomu- ja biodynaamisesta tuotannosta. Hän liittyi Leclerc Briantin tiimiin vuonna 2013.

Jukka Sinivirta on tunnettu hahmo suomalaisissa viinipiireissä. Kirjoittajana, luennoitsijana, konsulttina, televisio- ja radio-ohjelmien esiintyjänä hänestä on tullut luotettu viinintuntija, mutta myös usein esillä oleva henkilöhahmo ruoasta ja juomasta puhuttaessa. Eri haastatteluissa useimmin hänestä mainittu nimike on Suomen herra samppanja tai Samppanja-Sinivirta.