Emilien Boutillat

Etusivu/Master Class -luennot/Emilien Boutillat

Emilien Boutillat

Emilien Boutillat: Piper-Heidsieck Essentiel – the very essence of Champagne

Master Class -luento To 23.04.2020 klo 18.00
Master Class -luento La 25.04.2020 klo 14.30

Luennoitsija: Emilien Boutillat, Kellarimestari, Champagne Piper-Heidsieck
Hinta: 40 €
Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

Piper-Heidsieckin yli 200-vuotias samppanjatalo on kovassa nousussa ja siitä osoituksena se onkin ollut vuosisatamme palkituin samppanjatalo*. Talon tuore kellarimestari Emilien Boutillat astuikin suuriin saappaisiin aloittaessaan talossa vuonna 2018! Emilien haluaa tutustuttaa meidät nyt Piper-Heidsieckin moniulotteisen ja herkullisen runsaan tyylin ytimeen. Cuvée Essentiel on pidempään kypsytetty versio talon vakiosamppanjasta, ja sen kautta käy upeasti ilmi Piper-Heidsieckin laatu sekä talon viinien syvyys ja ikääntymispotentiaali.

Maistelussa tutustumme vuosikertoihin 2014 ja 2012 pohjautuviin Essentieleihin ja testaamme sen myös magnumissa. Lisäksi Emilien tutustuttaa meidät ainutlaatuiseen Essentiel by –konseptiin, jossa räätälöimällä makeutuksen määrää ja makeutusviiniä saadaan aikaan persoonallisia tulkintoja talon Essentiel-samppanjasta. Samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian tehdä uniikin kehitystyön yhdessä Piper-Heidsieckin viininvalmistustiimin kanssa. Essentiel by Essi Avellan -samppanjaa on tuotettu yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla.

* Régis Camus Piper-Heidsieckin kellarimestarina on palkittu 8 kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi Kuohuviinintekijäksi IWC:n toimesta.

Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu olikin hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018.

Maisteltavat samppanjat:

  • Essentiel Cuvée Résérvée NV (base 2012)
  • Essentiel Cuvée Résérvée NV (base 2014)
  • Essentiel By Essi Avellan NV (base 2012)
  • Essentiel Cuvée Résérvée NV Magnum (base 2012)

Lisätiedot

Emilien Boutillat, Kellarimestari, Champagne Piper-Heidsieck

Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu olikin hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018.