Essi Avellan

Essi Avellan

Coteaux Champenois on the rise

Master Class -luento La 13.5.2023 klo 16:30

Luennoitsija: Essi Avellan, Master of Wine, samppanja-asiantuntija

Hinta: 60 €

Huom! Tämä luento pidetään Englanniksi.

Champagnelaisten katseet kääntyvät yhä enenevissä määrin kohti naapurialue Burgundia ja sen kuuluisia valko- ja punaviinejä. Seurauksena lisääntyneestä terroir -fokuksesta ja uuden aallon viljelijäsamppanjoiden noususta, kuohumattomien viinien tuotanto on kasvussa Champagnessa. Ilmaston muutos avittaa asiaa ja erityisesti kolmen lämpimän vuoden 2018-2019-2020 trilogia on innostanut monia viljelijätuottajia ja samppanjataloja aloittamaan tuotannon.

Master of Wine Essi Avellan esittelee meille kuohumattomien viinien historiaa ja nykytilannetta Champagnessa. Pääsemme maistamaan sekä valko- että punaviinejä mutta myös historiallista rose des riceys’tä Etelä-Champagnesta. Tastingissa on sekä klassisten että uuden aallon tuottajien viinejä, mukaan lukien legendaarinen Bollinger La Côte aux Enfants. Tämän master classin avulla pääset sisälle siihen mitä tapahtuu juuri nyt superdynaamisessa coteaux champenois -kategoriassa!

Maisteltavat viinit:

  • Jacques Lassaigne Haut Revers du Chutat Coteaux Champenois Blanc 2018
  • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys La Forêt 2018
  • Bérêche Ormes Coteaux Champenois Rouge 2019
  • Mailly Grand Cru Coteaux Champenois Rouge NV
  • Bollinger La Côte aux Enfants Coteaux Champenois Rouge
Osasto: Avainsana tuotteelle

Lisätiedot

Essi Avellan, Master of wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, päivittäen mm.  kuohuviinitietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja Kauppalehti Option Viiniklubin vetäjä. Hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.