Godefroy Baijot

//Godefroy Baijot

Godefroy Baijot

Godefroy Baijot: A ’BB’ French moment with Besserat de Bellefon

Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 19:30
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 14:30

Luennoitsija: Godefroy Baijot, Export Director, Champagne Besserat de Bellefon
Hinta: 50 €
Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

”Tee minulle samppanja, joka on riittävän pehmeä kantamaan läpi koko aterian, ja minä tilaan 1000 pulloa 100 sijaan…”, kirjoitti kuuluisan pariisilaisravintola La Samaritaine de Luxen johtaja Victor Besseratille vuonna 1930. Syntyi Cuvée des Moines, tavanomaista pehmeämmin kuohuva, alhaisemman paineen samppanja, josta tuli nopeasti legenda. Besserat de Bellefon on pysynyt uskollisena kermaisen pehmeälle viinityylilleen.

Tämä ranskalaisittain chic talo, joka perustettiin vuonna 1843, on läpikäynyt hiljattain brändi- ja valikoimauudistuksen. Godefroy kertoo meille tämän perinteikkään talon uusista tuulista. Saamme maistaa useita eri samppanjatyylejä blanc de blancsista roséseen ja Godefroy esittelee meille myös talon upouuden luksussammpanjan BB 1843:n.

Hän sanoo: ”elämäni herkullisimmat hetket syntyvät odottamattomista tilanteista, jolloin mielihyväntäyteinen ja vieraanvarainen hulluttelu vie mennessään. Olen oppinut tarttumaan kiinni näihin autenttisiin mahdollisuuksiin. Jaetaan yhdessä ranskalainen hetki BB:n tyyliin!”

Maistettavat samppanjat:

  • Besserat de Bellefon Bleu Brut  NV
  • Besserat de Bellefon Rosé Brut NV
  • Besserat de Bellefon Blanc de Blancs NV
  • Besserat de Bellefon Blanc de Noirs NV
  • Besserat de Bellefon BB 1843 NV

Lisätiedot

Godefroy Baijot

Export Director, Champagne Besserat de Bellefon

Godefroy Baijot syntyi samppanjaperheeseen ja peri jo nuorena intohimon tätä ”viinien kuningasta” kohtaan. Kauppatieteen opintojensa jälkeen hän kuuli viinin kutsun ja työskenteli eri tehtävissä alalla. Vuonna 2012 hän palasi Besserat de Bellefonin perheyritykseen aloittaakseen uransa talon vientijohtajana. Besserat de Bellefoniin Godefroy suhtautuu tärkeänä ”elinikäisenä projektina”.