Heidi Mäkinen

Heidi Mäkinen

The bold and versatile Blanc de Noirs

Master Class -luento La 13.5.2023 klo 16:30

Luennoitsija: Heidi Mäkinen MW, Portfolio Manager, Viinitie

Hinta: 40 €

Huom! Tämä luento pidetään Suomeksi.

Blanc de blancsin vastapari blancs de noirs on kirjaimellisesti vaalea viini tummista rypäleistä. Siten se voi Champagnen tapauksessa olla valmistettu joko Pinot Noirista tai Meunierista, tai molemmista. Blanc de noirsit ovat blanc de blancseja huomattavasti harvinaisempia ja myös tyyliltään tekijälleen haastavampia. Tummien lajikkeiden leveys, runsaus ja voima voivat tehdä niistä raskaita, mutta parhaimmillaan ne ovat monumentaalisia samppanjoita ja upeita ruokaviinejä.

Samppanjan viinillinen vallankumous on lisännyt kiinnostusta blanc de noireihin. Suuren suosion Suomessa saanut ‘pöllöviini’ ja upouusi lanseeraus Montbra ovat esimerkkejä erinomaisen hinta-laatusuhteen blanc de noirseista. Viljelijätuottajilla ympäri Champagnea on tarjota upean luonteikkaita esimerkkejä, tastingissa Master of Wine Heidi Mäkinen esittelee meille Huré Frèresin Montagne de Reimsistä tulevan Instantanéen sekä Etelä-Champagnen Aubessa kasvaneista Pinot Noir -rypäleistä tuotetun Remi Leroy Blanc de Noirsin. Tervetuloa tutustumaan Heidin johdolla näiden kiintoisien ja gastronomisten samppanjoiden maailmaan!

Maisteltavat samppanjat:

  • Chouette de Champillon Blanc de Noirs Brut NV Magnum
  • Montbra Blanc de Noirs Brut NV
  • Huré Frères Instantanée Blanc de Noirs 2017
  • Remi Leroy Blanc de Noirs Extra Brut 2018
Osasto: Avainsana tuotteelle

Lisätiedot

Heidi Mäkinen 

Master of wine, Portfolio Manager

Vuonna 2019 valmistunut Heidi Mäkinen on Suomen viidestä Master of Winesta. Opintojensa aikana Heidi työskenteli sommelierina Lontoon maineikkaalla Pall Mall 69 –viiniklubilla. Sitä edelsi vahva ravintolatausta Suomessa. Heidin merkittävin viininalan kilpailumenestys on vuodelta 2016, kun hän sijoittui Best Sommelier of the World -kilpailussa upeasti kahdeksanneksi.