Hervé Dantan

Hervé Dantan

Hervé Dantan: Biodynamic farming in Lanson’s single vineyards

Master Class -luento To 5.5.2022 klo 18.00
Master Class -luento Pe 6.5.2022 klo 16.30 LOPPUUNMYYTY

Luennoitsija: Hervé Dantan, kellarimestari, Champagne Lanson
Hinta: 50 €
Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

Ympäristöstä huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää Lansonille. Talo on sitoutunut kestävän kehityksen periaatteisiin ollen ensimmäinen talo, joka on rakentanut yhteisöllisen systeemin viininviljelijöiden mukaan ottamiseksi. Kahdella talon tarhoista, Domaine de la Malmasonilla Verneuil’ssa ja Clos Lansonilla Reims’ssa, mennään vielä pidemmälle aina luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn asti.

Master Classissaan Lansonin kellarimestari Hervé Dantan esittelee meille nämä kaksi erityislaatuista kasvupaikkaa. Domaine de la Malmasonin rypäleet päätyvät Lanson Green Labeliin, joka on yksi harvoista luomusertifioiduista samppanjatalojen samppanjoista. Green Label -samppanjan lisäksi maistamme sen kuplimatonta perusviiniä vuosikerralta 20121.

Talon jalokivi, Clos Lanson, on pieni yhden hehtaarin tarha Reimsin keskustan tuntumassa. Tämän palstan viinillä on erityismerkitys Lansonin työntekijöille, sillä sen rypäleet poimitaan vuosittain heidän toimestaan. Clos Lanson -samppanjan ensimmäinen vuosikerta oli 2006. Vuosikerran 2021 kuohumattoman perusviinin lisäksi maistamme vuosikerran 2007, 2008 ja 2009. Liity Hervén seuraan kuulemaan Lansonin ja Champagnen raikkaista ekologisista tuulista!

Maisteltavat viinit:

  • Assemblage Lanson Blanc Label 2021
  • Lanson Blanc Label NV
  • Assemblage Clos Lanson vin clair 2021
  • Clos Lanson 2007
  • Clos Lanson 2008
  • Clos Lanson 2009
  • Assemblage Green Label vin clair 2021
  • Lanson Green Label NV

Lisätiedot

Hervé Dantan, Kellarimestari Champagne Lanson

Viinintekijäperheeseen syntynyt Hervé Dantan on aina ollut äärettömän kiinnostunut viinien maailmasta. Vietettyään useita vuosia Ranskan kuuluisimmilla viinialueilla ja Kaliforniassa, hän palasi Champagneen omistautuakseen intohimolleen, samppanjalle. Ansaittuaan alan arvostuksen hänet pyydettiin Lansonille talon pitkäaikaisen kellarimestari Jean-Paul Gandonin työn jatkajaksi heinäkuussa 2014. Tehtyään yhdessä töitä tämän kanssa kahden vuoden ajan, Dantan toimii nykyään Lansonin kellarimestarina.