Kim Moliis

Kim Moliis

Kim Moliis: Le Mesnil-sur-Oger ja Bouzy – Chardonnayn eleganssi vs. Pinot Noirin voima

Master Class -luento To 5.5.2022 klo 19.30
Master Class -luento La 7.5.2022 klo 17.30 LOPPUUNMYYTY

Luennoitsija: Kim Moliis, Head Scout, Bottlescouts
Hinta: 70 €
Huom. tämä luento pidetään Suomeksi.

Tässä mielenkiintoisessa Master Classissa vertailemme kahta Champagnen maineikasta Grand Cru –kylää niiden huipputuottajien viinien kautta. Le Mesnil-sur-Oger on Côte des Blancsin helmi, alueen pitkäikäisimpien Chadonnay-viinien kehto. J.L. Vergnonin tyyli on jokseenkin äärimmäinen, sillä huolimatta kylän viinien teräksisestä ja intensiivisestä luoteesta, talolla on tapana jättää pehmentävä maitohappokäyminen suorittamatta. Kuin ihmeen kautta, tyyli toimii loistokkaasti ja J.L. Vergnonin samppanjat ovat tiiviin hedelmäisiä, upean puhdaspiirteisiä ja niissä on todellista charmia.

Bouzyn kylä Montagne de Reimsin etelärinteellä on ansainnut ikonisen maineensa kypsällä ja rehevällä Pinot Noirillaan. Kylän tunnettu huippunimi Paul Bara luottaa vanhojen köynnösten aikaansaamaan intensiteettiin ja voimaan. Myös täällä maitohappokäyminen estetään. Viinit ovat siten lihaksikkaita ja runsaita mutta aina meheviä ja raikkaita. Kim Moliis poimi maistettavaksemme kolme luonteikasta ja yksilöllistä samppanjaa kummankin talon valikoimasta, joiden kautta avautuu Le Mesnil-sur-Ogerin ja Bouzyn Grand Cru –kylien sielu.

Maistettavat samppanjat:

  • J.L.Vergnon Eloquence Extra Brut Blanc de Blancs
  • J.L.Vergnon MSNL Grand Cru Blanc de Blancs 2011
  • J.L.Vergnon Hautes Mottes Grand Cru Blanc de Blancs 2012
  • Paul Bara Grand Cru Millésime 2014
  • Paul Bara Special Club 2014
  • Paul Bara Comtesse Marie de France Grand Cru Blanc de Noirs 2012

Lisätiedot

Kim Moliis, Head Scout, BOTTLESCOUTS

Kim Moliisilla on kokemusta viinialalta niin ostajana kuin maahantuojana. Uransa alkuaikoina Kim toimi sommelierina useissa Helsingin ravintoloissa ja voitti muun muassa vuonna 1995 Pohjoismaiden sommelier -mestaruuden ja vuonna 1997 Grand Prix Sopexa du Sommelier Suomen osakilpailun. Nykyisin hän luotsaa osakkaana uudenlaista viinien verkkokauppaa Bottlescouts Oü:ta, jonka valikoimasta hän esittelee Master Classissaan kahden tuottajan samppanjoita.