Laurent Fédou

Laurent Fédou

Laurent Fédou: Canard-Duchêne Charles VII – Tributes to the Champagne region’s royal past

Master Class -luento La 7.5.2022 klo 13.00

Luennoitsija: Laurent Fédou, Kellarimestari, Champagne Canard-Duchêne
Hinta: 40 €

Huom! Luento pidetään englanniksi.

Kaikki alkoi Victor Canardin ja Léonie Duchênen rakkaustarinasta. Vuonna 1868 he perustivat Canard-Duchênen samppanjatalon, jonka lähtökohtana oli heidän Montagne de Reimsin kotikylänsä viinien laadun esiintuominen. Satavuotisjuhliensa kunniaksi Canard-Duchêne loi Charles VII -samppanjan, joka kunnioittaa Champagnen kuninkaallisten perinteiden menneisyyttä. Hienostunut pullomalli ja design koristavat huippukylistä peräisin olevia viinejä. Tämä cuvée on suunniteltu viiniputiikkeja ja ravintoloita silmällä pitäen ja siten samppanjat ovat puhdaspiirteisiä ja hienostuneita. Maistamme sarjan samppanjat parhaassa mahdollisessa suerassa, yhdessä Canard-Duchênen pitkäaikaisen kellarimestarin Laurent Fédoun kanssa.

Maisteltavat samppanjat:

  • Canard-Duchêne Charles VII Brut NV
  • Canard-Duchêne Charles VII Blanc de Blancs NV
  • Canard-Duchêne Charles VII Blanc de Noirs NV
  • Canard-Duchêne Charles VII Rosé Brut NV
  • Canard-Duchêne Cuvée V 2012

 

Laurent Fédou: Canard-Duchêne and the secrets of disgorgement

Master Class -luento Pe 6.5.2022 klo 14.30

Luennoitsija: Laurent Fédou, Kellarimestari, Champagne Canard-Duchêne
Hinta: 50 €

Huom! Luento pidetään englanniksi.

Grand Champagnessa on mahdollisuus päästä myös teknisempään viinioppiin! Canard-Duchênen pitkäaikainen kellarimestari Laurent Fédou valottaa master classissaan Champagnen kriittistä valmistusvaihetta, uudelleenkorkitusta. Tällöin hiivasakka poistetaan pullosta ja viiniin lisätään mahdollinen makeutus. Samalla viiniin voidaan vaikuttaa myös Champagnessa nopeasti yleistyvällä jetting -menetelmällä. Pieni mikrospray pullonkaulaan saa viinin kuohumaan ja puskemaan hapen ulos. Menetelmällä pystytään torjumaan ennenaikaista hapettumista ja lisäämään tasalaatuisuutta. Canard-Duchêne ja Laurent Fédou ovat olleet jettingin pioneereja Champagnessa. 

Tässä harvinaislaatuisessa master classissa pääset maistelemaan kokeellisia kellarinäytteitä niin makeutuksen kuin jettingin vaikutuksesta. Lisäksi Laurent esittelee meille kolme talon hienostunutta Charles VII -sarjan samppanjaa.

Vuonna 1868 Victor Canard ja Léonie Duchêne perustivat Canard-Duchênen samppanjatalon, Satavuotisjuhliensa kunniaksi Canard-Duchêne loi Charles VII -samppanjan, joka kunnioittaa Champagnen kuninkaallisten perinteiden menneisyyttä. 

Laurent Fédou täydensi biologian opintojaan Pariisista oenologian opinnoilla asti vuodesta 1985 ja 2003 hänen nimitettiin Canard-Duchênen kellarimestariksi. Laurent on Comité Champagnen teknisen komitean ja ympäristökomitean jäsen. Vapaa-ajallaan hän nauttii vuorikiipeilystä ja pyöräilystä.

Maisteltavat samppanjat:

  • 3 Champagnes for dosage workshop
  • 3 Champagnes for jetting workshop
  • Canard-Duchêne Charles VII Brut NV
  • Canard-Duchêne Charles VII Blanc de Blancs NV
  • Canard-Duchêne Charles VII Blanc de Noirs NV

Lisätiedot

Laurent Fédou

Kellarimestari, Champagne Canard-Duchêne

Laurent Fédou täydensi biologian opintojaan Pariisista oenologian opinnoilla asti vuodesta 1985 ja 2003 hänen nimitettiin Canard-Duchênen kellarimestariksi. Laurent on Comité Champagnen teknisen komitean ja ympäristökomitean jäsen. Vapaa-ajallaan hän nauttii vuorikiipeilystä ja pyöräilystä.