Laurent Fresnet

//Laurent Fresnet

Laurent Fresnet

Laurent Fresnet: The creative expression of Henriot

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 16:00
Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 18:00

Luennoitsija: Laurent Fresnet, Kellarimestari, Champagne Henriot
Hinta: 50 €
Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

Kellarimestari on huippulaadun artesaani, jota johdattaa visio talon tyylistä. Henriot’n samppanjoita ovat inspiroineet alueen parhaat kasvupaikat, joiden hienouksia aika korostaa entisestään. Laurent Fresnet’n kaudella Henriot on pysynyt uskollisena Chardonnay-painotteiselle, pitkään kypsytetylle ja elegantin paahteiselle tyylilleen. Hänen kädenjälkensä näkyy viinien lisääntyneenä puhdaspiirteisyytenä ja raikkautena. Henriot’n tyyli maistuu sekä harjaantuneille samppanjan nautiskelijoille että suuremmalle yleisölle, sillä sen kermaisen pehmeä tyyli on vastustamaton.

Laurent valikoi Master Classiinsa samppanjoita tämän perheomisteisen talon mielenkiintoisesta repertuaarista. Pääsemme nauttimaan muun muassa vuosikerrattoman blanc de blancs’n hienostuneisuudesta. Laurent esittelee juuri markkinoille tuodun 2008 vuosikertasamppanjan. Lisäksi hän kertoo miten hänen oma kädenjälkensä näkyy Henriotin upouudessa 2005 vuoden luksussamppanja Hemerassa. Laurent sekoitti sen ensi töikseen tultuaan taloon 13 vuotta sitten. Henriot’n tekeminen ottaa aikansa!

Maisteltavat samppanjat: 

  • Henriot Rosé NV
  • Henriot Brut Souverain NV
  • Henriot Blanc de Blancs NV
  • Henriot Brut Millésime 2008
  • Henriot Cuvée Hemera 2005

Lisätiedot

Laurent Fresnet

Laurent Fresnet, Kellarimestari, Champagne Henriot

Laurent Fresnet on työskennellyt monilla viinialueilla Uudesta-Seelannista Etelä-Afrikkaan, Portugaliin ja Provenceen asti. Samppanja on kuitenkin hänen tosirakkautensa, sillä onhan hän viininviljelijän poika Champagnen Montagne de Reimsista. Laurent aloitti Champagne Henriotilla vuonna 2006 ja hänen johdossaan talon asemaa huippulaatuisten Chardonnay-vetousten samppanjoiden tuottajana on vahvistettu. Laurent Fresnet’lle on myönnetty International Wine Challengen arvostettu ’Vuoden Kuohuviinintekijän’ titteli vuosina 2015 ja 2016.