Michel Drappier

Michel Drappier

Drappier – Many shades of Pinot Noir

Master Class -luento Pe 12.5.2023 klo 18:00
Master Class -luento La 13.5.2023 klo 13:30

Hinta: 50 €

Luennoitsija: Michel Drappier, Omistaja, Champagne Drappier

Huom! Luento pidetään englanniksi.

Perheyrittämisen henki on Drappierilla käsin kosketeltava ja talon dynaaminen johtohahmo Michel, varsinainen kommunikaation mestari, on erinomainen opas Auben ala-alueen samppanjoihin. Talon samppanjat ovat kuivia, runsaita ja persoonallisia. Perheen rikkidioksidiyliherkkyys on kannustanut minimoimaan sen käyttöä, ja talon samppanjoiden rikkidioksidipitoisuudet ovatkin Champagnen alhaisimpia.

Master classissaan Michel Drappier tutustuttaa meidät Auben alueen rikkaaseen Pinot Noir kulttuuriin ja Drappierin tulkintoihin siitä. Jo talon vuosikerrattomassa vakiosamppanja Carte d’Orissa on reilu osuus mehevää pinot noiria ja talon portolio pitää sisällään useita sataprosenttisiakin lajikeviinejä. Drappierin roseet ovat kiehtovia ja me pääsemme vertaamaan sekä sekoittamis- että saignée-menetelmällä tehtyjä roseita. Tasting huipentuu talon maineikkaan palstasamppanja Grande Sendrée Rosén syvään makuun.

Maisteltavat samppanjat:

  • Drappier Brut Nature NV
  • Drappier Carte d’Or NV
  • Drappier Brut Nature Rosé NV
  • Drappier Rosé de Saignée NV
  • Drappier Grande Sendrée Rosé 2010

Lisätiedot

Michel Drappier, Omistaja, Champagne Drappier

Champagne Drappier on jo seitsemännessä sukupolvessa toimiva samppanjatalo. Talon omistaja Michel Drappier suoritti viininviljelyn ja enologian opintonsa Burgundin Beaunessa ja haki kokemusta muun muassa Chanodinin kuohuviinitilalta Kalifornian Napa Valleysta. Michel otti Champagne Drappierin ohjat käsiinsä isältään Andrélta vuonna 1979.