Quentin Paillard

//Quentin Paillard

Quentin Paillard

Quentin Paillard: Pierre Paillard’s interpretation of the terroir of Bouzy

Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 15:00
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 18:00

Luennoitsija: Quentin Paillard, omistaja, Champagne Pierre Paillard
Hinta: 50 €
Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

Quentin ja Antoine Paillard ovat onnekkaasti syntyneet samppanjaperheeseen, joka omistaa 11 hehtaaria viinitarhoja arvostetussa Bouzyn grand cru kylässä. Tämä kylä on kuuluisa huippulaatuisesta Pinot Noiristaan. Master Classissaan Quentin perehdyttää meidät Bouzyn terroirin ominaisuuksiin ja yksityiskohtiin. Perheen kaikki tarhat ovat tässä kylässä ja he tuottavat Bouzyssa jopa harvinaisen blanc de blancs samppanjan Les Mottelettes -viinitarhaltaan. Les Mottelettes ja Les Maillerettes palstasamppanjat ovat Paillardin valikoiman keihäänkärkiä, ja tutustumme molempiin sekä kuohumattoman vin clairin että varsinaisen samppanjan kautta. Bouzyn samppanjoiden ikääntymispotentiaaliin, kypsymisen ominaispiirteisiin ja vuosikertaeroihin perehdymme kahden La Grande Récolte -samppanjan vuosikerran kautta (2006 ja 2004). Lopuksi Quentin esittelee meille talon kuuluisan Bouzy Rouge punaviinin.

Maisteltavat viinit:

  • Les Maillerettes 2018 Bouzy Grand Cru  (vin clair)
  • Les Maillerettes 2013 Bouzy Grand Cru  (Champagne)
  • Les Mottelettes  2018 Bouzy Grand Cru  (vin clair)
  • Les Mottelettes  2012 Bouzy Grand Cru  (Champagne)
  • La Grande Récolte 2006 Bouzy Grand Cru (Champagne)
  • La Grande Récolte 2004 Bouzy Grand Cru (Champagne)
  • Les Mignottes Bouzy Rouge 2015 (punaviini)

Lisätiedot

Quentin Paillard

Omistaja, Champagne Pierre Paillard

Kahdeksannen polven viininviljelijä Quentin Paillard vetää Champagne Pierre Paillardia yhdessä veljensä Antoinen kanssa. Quentin on syntynyt, kasvanut ja opiskellut Champagnessa, mutta hänen avoin ja utelias mielensä on vienyt hänet opiskelemaan Bordeaux’hon, työskentelemään myymäläpäällikkönä viinikaupassa Shanghaissa, sommelierina New Yorkissa ja viinikouluttajana Pariisissa. Nyt Quentin on palannut kotikyläänsä Bouzyyn työskennelläkseen täysipäiväisesti Pierre Paillardin samppanjoiden valmistuksessa ja myynnissä.