Vincent Chaperon

Vincent Chaperon

Vincent Chaperon: Dom Pérignon memories

Master Class To 5.5.2022 klo 16.00 LOPPUUNMYYTY

Luennoitsija: Vincent Chaperon, Kellarimestari, CHAMPAGNE DOM PÉRIGNON
Hinta: 130 €

Huom! Tämä luento pidetään Englanniksi.

Maailman kuuluisin samppanja sai uuden tekijän vuonna 2019 kun Vincent Chaperon nimettiin Richard Geoffroyn seuraajaksi. Nuori Vincent, 42, otti vastaan Champagnen himoituimman ja hohdokkaimman position. Kellarimestarina hän vastaa tästä eteenpäin Dom Pérignonin visiosta ja innovaatiosta.

Peruspilarit ovat vahvat: Dom Pérignon on aina vuosikertasamppanja. Jokainen vuosikerta on ainutlaatuinen luomus, joka ilmentää sekä vuoden ominaispiirteitä että Dom Pérignonin luonnetta. Tämä myyttinen viini ikääntyy hitaasti mutta arvokkaasti luoden alati kehittyvän sekoituksen hienostuneisuutta, lempeyttä, herkkyyttä ja piilevää voimaa. Tässä Master Classissa Vincent esittelee meille upouuden 2010 vuosikerran rinnakkain upeiden mutta toisilleen vastakohtaisten 2009 ja 2008 kanssa. Siirrymme vielä muutaman vuoden historiassa taaksepäin ja tutustumme kahteen poikkeukselliseen vuosikertaan, 2004 ja 2003, jotka ilmentävät maksimaalisesti näiden uniikkien satovuosien ominaispiirteitä. Täydellisiä lisäyksiä Dom Perignon -muistoihisi.

Maisteltavat samppanjat:

  • Dom Pérignon 2012
  • Dom Pérignon 2009
  • Dom Pérignon 2008
  • Dom Pérignon 2004
  • Dom Pérignon 2003

 


Vincent Chaperon: Dom Pérignon Rosé– The thrill of Pinot Noir

Master Class Pe 6.5.2022 klo 16.30 LOPPUUNMYYTY

Luennoitsija: Vincent Chaperon, Kellarimestari, CHAMPAGNE DOM PÉRIGNON
Hinta: 130 €

Huom! Tämä luento pidetään Englanniksi.

Vaikka Vincent Chaperon aloittikin Dom Pérignonin kellarimestarina vasta vuonna 2019, hän on juuri oikea henkilö puhumaan talon roseesta. Aloitettuaan Dom Pérignonilla 2005, juuri roseesampanjaan tarvittavan punaviinin tuotannon kehittäminen oli pitkään Vincentin vastuualuetta. Vincentille Rosé edustaa Dom Pérignonin toista ilmentymää. ”Minusta olemme onnistuneet, jos sekä Dom Pérignon Blancin kuluttaja että punaviininystävä rakastavat sitä”, Chaperon kuvailee tavoiteltua tyyliä joka yhdistää Dom Pérignonin herkkyyden ja eleganssin punaisen Pinot Noirin burgundimaisiin syvyyksiin. Rosé, joka tuotettiin ensi kertaa vuosikerralta 1959, on edelleen valkoista versiota paljon harvinaisempi.

Pohjimmiltaan Dom Pérignon Rosé on kunnianosoitus Pinot Noirille. Se on lajike, jonka valmistus vaatii osaamista ja nöyrää asennetta. Dom Pérignon Rosé pitää Pinot Noir lupauksensa antamalla sen soida äänekkäästi kirkkaalla, eloisalla ja herkällä nuotilla. Tässä harvinaisessa Rosé -vertikaalissa, saamme maistaa Dom Pérignonin luomuksia rohkealta ja intensiiviseltä vuosikerralta 2006, runsaalta ja viinilliseltä vuodelta 2005, ryhdikkäältä ja kirkkaan hedelmäiseltä vuodelta 2002 sekä tasapainoiselta ja rehevältä vuodelta 2000. Anna Dom Pérignonin ja Pinot Noirin sävähdyttää!

Maisteltavat samppanjat:

  • Dom Pérignon Rosé 2008
  • Dom Pérignon Rosé 2005
  • Dom Pérignon Rosé 2002
  • Dom Pérignon Rosé 2000

Lisätiedot

Vincent Chaperon, Kellarimestari, CHAMPAGNE DOM PÉRIGNON

Vincent Chaperon synty bordeaux’laiseen viiniperheeseen ja hän opiskeli viininviljelyä ja valmistusta Montpellierissa. Hän liittyi Moët & Chandonin tiimiin vuonna 1999 ja siirtyi Dom Pérignonille vuonna 2005. Hän työskenteli kellarimestari Richard Geoffroyn rinnalla 13 vuoden ajan ennen kuin hänet nimitettiin kellarimestariksi vuonna 2019.