21.—23.4.2016
Vanha Ylioppilastalo

”I only drink champagne on to two occasions. When I am in love and when I am not.” – Coco Chanel
Ensi vuonna uudestaan!

Grand Champagne Helsinki 2016 – Samppanjaa ja herkkuja

Samppanja kupli kolmen päivän ajan Vanhalla Ylioppilastalolla, kun Grand Champagne -tapahtuma avasi ovensa 21.4. kooten yhteen samppanjan ystävät, nautiskelijat ja alan huippunimet.

Yleisötapahtumassa samppanjan saloihin meitä johdattivat kotimaisten kärkinimien lisäksi muun muassa Krugin johtaja Olivier Krug ja Taittingerin samppanjaperheen vesa Clovis Taittinger. Champagnen kellarimestareiden terävintä kärkeä edustivat Charles Heidsieckin Cyril Brun ja Lansonin Hervé Dantan. Pientuottajista vieraaksemme saimme esimerkiksi Jacques Lassaignen Emmanuel Lassaignen. Tilaisuuttamme kunnioitti läsnäolollaan myös Lehmann Glassin Grand Champagne -lasin suunnitellut Philippe Jamesse, pääsommelier Reimsin kuuluisasta Les Crayères -ravintolasta.

Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävässä rennossa ja tunnelmallisessa tapahtumassa pääsi maistelemaan niin tunnettuja samppanjaklassikoita kuin harvinaisempia herkkuja. Niiden ohella tapahtumassa oli tarjolla samppanjaan sopivia herkkuja.

Vuoden 2016 maistettavat samppanjat

Vanhan Ylioppilastalon saleissa on tarjolla maistelulipukkein yli 150 eri samppanjaa. Viime vuoteen lisänä joukko uusia tuottajia kuten Bollinger, Collet, De Castelnau, G.H. Martel, Gosset, Janisson-Baradon, Krug, Louis Roederer, Nicolas Feuillatte, Olivier Horiot ja Palmer & Co.