Master Class -luennot 2016

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat niin alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut Master of Wine Essi Avellan, useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja maamme arvostetuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi ohjelmassa oli Master Class -luentoja, joissa keskityttiin paikalla olevien samppanjatuottajien johdolla kuhunkin taloon.

ESSI AVELLAN

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Hänen uusin teoksensa Essi Avellanin Champagne julkaistaan tämän vuoden Grand Champagne –tapahtumassa. Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun tuomaristoon ja hän on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.

Master Class: Kultaa ja Cristalia – 2015 Champagne and Sparkling Wine World Championships

JUKKA SINIVIRTA

Viinintuntija

Jukka Sinivirta on tunnettu hahmo suomalaisissa viinipiireissä. Kirjoittajana, luennoitsijana, konsulttina, televisio- ja radio-ohjelmien esiintyjänä hänestä on tullut luotettu viinintuntija.  Eri haastatteluissa useimmin hänestä mainittu nimike on Suomen herra samppanja tai Samppanja-Sinivirta.

Master Class: Champagnen alueelliset sankarit

Master Class: Maljoja 40-vuotiaalle Nicolas Feuillattelle

SAMUIL ANGELOV

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja ravintolan Murun perustaja

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Samuil Angelov lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin sommeliereihin. Aikaisemmin muun muassa Savoyssa vaikuttanut Angelov tunnetaan nykyisin ravintola Murun, Pastiksen ja Kaartin Hodari ja Hummerin yrittäjänä.

Master Class: Samppanjan monet kasvot

OLIVIER KRUG

Johtaja, Champagne Krug

Henri Krugin viidestä lapsesta vanhin, Olivier Krug kasvoi talon kellareiden kupeessa Reimsissä. Olivier opiskeli taloutta ja rahoitusta Pariisissa kunnes hän liittyi Krugin tiimiin vuonna 1989. Hän edustaa Krugin kuudetta viinintekosulkupolvea. Talon johtajana, silloin kun hän ei ole matkoilla Krugin sanansaattajana, hän kuuluu maistelukomiteaan ja vastaa tärkeistä viljelijäsuhteista.

Master Class: Journey into the Krug universe

CYRIL BRUN

Kellarimestari, Champagne Charles Heidsieck

Charles Heidsieckin tuore kellarimestari on perin juurin champagnelainen. Cyril Brun syntyi viinitekijäperheeseen Aÿssa. Ennen Charles Heidsieckia hän toimi 15 vuotta Veuve Clicquot’lla vastaten viiniviestinnästä ja enologisesta kehityksestä.

Master Class: Charles Heidsieck Blanc des Millénaires

HERVÉ DANTAN

Kellarimestari, Champagne Lanson

Viinintekijäperheeseen syntynyt Hervé Dantan on aina ollut äärettömän kiinnostunut viinien maailmasta. Ansaittuaan alan arvostuksen Champagnessa, hänet pyydettiin Lansonille heinäkuussa 2014 talon pitkäaikaisen kellarimestari Jean-Paul Gandonin työn jatkajaksi. Tehtyään yhdessä töitä tämän kanssa kahden vuoden ajan, Dantan toimii nykyään Lansonin kellarimestarina.

Master Class: Lanson style – The perfection of time

EMMANUEL LASSAIGNE

Champagne Jacques Lassaigne

Montgueux’n alueen pientuottajista ylivoimainen ykkönen on Jacques Lassaigne. Vuodesta 1999 asti viininteosta vastannut Emmanuel Lassaigne, ’Monsieur Montgueux’, on nöyrä terroirinsa edessä. Lassaignen metodeja luonnollisemmin viinejä on likipitäen mahdotonta tehdä.

Master Class: Montgueux, the ’Montrachet of Champagne’

CLOVIS TAITTINGER

Champagne Taittinger

Clovis Taittingerin on Taittingerin samppanjasuvun vesa ja talon samppanjoiden kansainvälinen sanansaattaja. Clovis on nostanut yhdessä isänsä ja siskonsa kanssa Taittingerin yhdeksi alueen dynaamisisimmista taloista.

Master Class: Taittinger stories

PHILIPPE JAMESSE

Head Sommelier, Les Crayères, Champagne

Philippe Jamesse on arvostettu samppanjaan erikoistunut viinintuntija ja hän toimii Champagnen maakunnassa toimivan, kahdella Michelin-tähdellä palkitun Les Crayères -ravintolan pääsommelierina. Jamessen asiantuntemuksella on syntynyt myös Lehmann Glassin ainutlaatuinen Jamesse Prestige -viinilasisarja.

Master Class: Enhance the experience with your choice of glass and food

Hervé Jestin

Kellarimestari, Champagne Duval-Leroy

Hervé Jestiniä parempaa opasta biodynaamisen samppanjantuotantoon ei löydy! Pitkän uran Champagne Duval-Leroyn kellarimestarina tehnyt Jestin on Champagnen arvostetuin biodynaamisen ja bioenergisen tuotannon konsultti. Biodynaamiset menetelmät ovat kovassa kasvussa alueella Champagnen muuttuessa ajattelutavaltaan entistä vihreämmäksi. Master Classissa tutustumme Hervén käden jälkiin Leclerc-Briantin, Fleuryn ja Jestinin samppanjoitten kautta.

Master Class: The principles of biodynamics applied to champagne making

Denis Bunner

Apulaiskellarimestari, Champagne Bollinger

Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner on Champagne Bollingerin apulaiskellarimestari.

Master Class: Bollinger Special Cuvée Expertise

CYRIL JANISSON

Champagne Janisson-Baradon

Veljespari Cyril ja Maxence Janisson ovat kääntäneet Janisson-Baradonin talon liki ylösalaisin 15 vuodessa. Aikaisemmin talo tuotti vuodessa vain 27 000 pulloa ja myi loput rypäleistä samppanjataloille. Nykyisin ulos ei myydä yhtään. Cyril vastaa kaupallisesta puolesta ja hänen pikkuveljensä Maxence viininteosta.

Master Class: Champagne Janisson-Baradon

EDOUARD COSSY

Regional Export Director, Champagne Laurent Perrier

Edouard Cossy vastaa Laurent-Perrierin Pohjois-Euroopan markkinoista. Valmistuttuaan Burgundissa viini ja alkoholikaupan tutkinnosta, Cossy aloitti Champagnessa vuonna 2006 merkittävän perheomisteisen samppanjatalon markkinointiviestintävastaavana. Laurent-Perrierillä hän aloitti vuonna 2012.

Master Class: Laurent-Perrier and the magnum effect