Master Class -luennot

Tule samppanjan parhaiden asiantuntijoiden – niin kotimaisten kärkinimien kuin ranskalaisten tähtivieraidemme – oppiin. Näissä Grand Champagne Helsinkiä varten räätälöidyissä Master Classeissa samppanjatalot avaavat kellariensa ovet ja pääsemme mukaan ainutlaatuisille makumatkoille samppanjan saloihin.

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut Master of Wine Essi Avellan, useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja maamme arvostetuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi mukana on todellinen tähtikaarti samppanjan huippunimiä arvostetuista kellarimestareista talojen omistajiin ja mielenkiintoisimpiin viljelijätuottajiin.

Luennot kestävät noin tunnin. Niissä samppanjat maistetaan Lehmann Glassin upeista suupuhalletuista Grand Champagne -samppanjalaseista. Kaikista Master Classeista löydät alta lisätietoja sitä mukaan kun tastingien sisällöt varmistuvat.

Master Class -luennot ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin Master Classin kuvauksen kohdalta, josta voit suoraan ostaa lippusi. Paikkoja on rajallinen määrä, joten toimi nopeasti. Muistathan ostaa myös pääsylipun etukäteen.

ESSI AVELLAN

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, ja hänen uusin englanninkielinen teoksensa ’Essi Avellan’s Champagne’ julkaistaan Grand Champagne –tapahtumassa. Avellan on myös päivittänyt kuohuviinien kansainvälisesti merkittävimmän tietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. FINE ja the World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.

Master Class: Blanc de Noirs on the rise
To 11.05.2017 klo 15.00-16.00
Pe 12.05 2017 klo 16.30-17.30
La 13.05.2017 klo 16.00-17.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

JUKKA SINIVIRTA

Viinin- ja samppanjantuntija

Jukka Sinivirta on tunnettu hahmo suomalaisissa viinipiireissä. Kirjoittajana, luennoitsijana, konsulttina, televisio- ja radio-ohjelmien esiintyjänä hänestä on tullut luotettu viinintuntija, mutta myös usein esillä oleva henkilöhahmo ruoasta ja juomasta puhuttaessa. Eri haastatteluissa useimmin hänestä mainittu nimike on Suomen herra samppanja tai Samppanja-Sinivirta.

Master Class: Champagne’s delicious but different vintages 2008 and 2009
To 11.05.2017 klo 15.00-16.00
Pe 12.05.2017 klo 15.00-16.00
La 13.05.2017 klo 14.30-15.30

Master Class: Spécial Club – Club Trésors de Champagne
To 11.05.2017 klo 16.30-17.30
Pe 12.05.2017 klo 16.30-17.30
La 13.05.2017 klo 19.00-20.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

SAMUIL ANGELOV

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja ravintolan Murun perustaja

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja Samuil Angelov lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin sommeliereihin. Aikaisemmin muun muassa Savoyssa vaikuttanut Angelov tunnetaan nykyisin ravintola Murun, Pastiksen ja Finnjävelin yrittäjänä.

Master Class: Food Loves Champagne
Pe 12.05.2017 klo 19.30-20.30 LOPPUUNMYYTY
La 13.05.2017 klo 13.00-14.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu Master Class -luentoon ›

Jean-Baptiste Lécaillon

Kellarimestari, Champagne Louis Roederer

Louis Roederer tunnetaan ennen muuta majesteettisesta luksussekoituksesta Cristalista. Talon pitkäaikaisella ja korkealle arvostetulla kellarimestarilla Jean-Baptiste Lécaillonilla on kuitenkin lähes Midaan kosketus myös talon muiden viinien osalta. 2016 Samppanjan ja kuohuviinien maailmanmestaruuskisoissa (CSWWC) kaikki Roedererin kilpailuun ilmoittamat 10 samppanjaa palkittiin kultamitalilla!

  • Master Class: Louis Roederer – A Cristal-clear vision
    To 11.05.2017 klo 16.30-17.30 LOPPUUNMYYTY
    Pe 12.05.2017 klo 18.00-19.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Benoît Gouez

Kellarimestari, Champagne Moët & Chandon

Benoît Gouez on täyttänyt Moët & Chandonin kellarimestarin suuret saappaat vuodesta 2005 asti. Hän itse uskoo päätyneensä tähän tavoiteltuun ja vaikutusvaltaiseen toimeen paitsi onnekkaiden sattumien mutta myös intohimon vuoksi. Benoît on esimerkki uuden ajan kommunikatiivisesta, avoimesta ja luovasta kellarimestarista.

Master Class: The eternal style of Moët
To 11.05.2017 klo 18.00-19.00
Pe 12.05.2017 klo 19.30-20.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Charles Philipponnat

Johtaja, Champagne Philipponnat

Charles Philipponnat on talon syvästi intohimoinen ja visionääri johtaja. Hänen sukunimensä saattaa viitata koko uraan Philipponnatilla mutta näin ei suinkaan ole. Valmistuttuaan poliittisten tieteiden ja kauppatieteiden opinnoistaan Pariisissa, Charlesin ura vei hänet Moët & Chandonille. Kutsu entiselle sukutilalleen Champagne Philipponnat’lle kävi vuonna 2000. Sen lisäksi että Charlesilla on oikea sukunimi, tämä intellektuelli ja sympaattinen herrasmies on täydellinen isäntä Philipponnatille.

Master Class: The Philipponnat style based on Pinot Noir
To 11.05.2017 klo 16.30-17.30

Master Class: Blend vs Terroir approach at Philipponnat
Pe 12.05.2017 klo 16.30-17.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Michel Drappier

Omistaja, Champagne Drappier

Champagne Drappier on jo seitsemännessä sukupolvessa toimiva samppanjatalo. Talon omistaja Michel Drappier suoritti viininviljelyn ja enologian opintonsa Burgundin Beaunessa ja haki kokemusta muun muassa Chanodinin kuohuviinitilalta Kalifornian Napa Valleysta. Michel otti Champagne Drappierin ohjat käsiinsä isältään Andrélta vuonna 1979.

Master Class: The House of Drappier – Magnificent diversity from one terroir and one winemaker
To 11.05.2017 klo 18.00-19.00
Pe 12.05.2017 klo 18.00-19.00
La 13.05.2017 klo 14.30-15.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Sandrine Logette

Kellarimestari, Champagne Duval-Leroy

Paljasjalkainen champagnelainen, Sandrine Logette-Jardin on yksi alueen harvoja naispuolisia kellarimestareita. Hän suoritti enologian opintonsa vuonna 1990 ja aloitti Duval-Leroylla seuraavana vuonna. Tänään hän vastaa kellarimestarina Duval-Leroyn koko viininvalmistuksesta. Hänen meriitteihinsä lukeutuvat monet innovaatiot talon viininvalmistuksessa mukaan lukien uuden ympäristöystävällisen kellarin suunnittelu ja käyttöönotto.

Master Class: Duval-Leroy’s prescious parcelles
Pe 12.05.2017 klo 15.00-16.00
La 13.05.2017 klo 16.00-17.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›