janisson-DSC_0631Cyril ja Maxence Janisson kotitilallaan. Kuva: Michael Boudot / ilovechampagne.fr

Mainiota putiikkiaan ja samppanjabaariaan Epernayn keskeisellä paikalla pyörittäville Cyril ja Maxence Janissonille suomalaiset ovat tuttuja asiakkaita. Nyt saamme veljesparin ensi kertaa yhdessä Suomeen. Osallistu Cyril Janissonin Master Classiin tai Pastiksen Janisson-Baradon illalliselle!

Veljespari Cyril ja Maxence ovat kääntäneet talon liki ylösalaisin viidessätoista vuodessa. Aikaisemmin talo tuotti vuodessa vain 27 000 pulloa ja myi loput rypäleistä samppanjataloille. Nykyisin ulos ei myydä yhtään, ja vuotuinen tuotanto (85 000 pulloa) ei enää riitä kattamaan kasvavaa kysyntää. Siten talo muuttikin statuksensa négociant-manipulantiksi vuonna 2014 ja tuottaa osto-rypäleistä viiniä Georges Baradon -tuotemerkin alla.

Janisson-Baradonin tekevät erityisen mielenkiintoiseksi sen viinitarhaomistukset. Janissonien yhdeksästä ja puolesta hehtaarista kokonaista yhdeksän sijaitsee itse Épernayn premier cru -kylässä. On harvinaista päästä maistamaan sataprosenttisia Épernay-viinejä. Épernay on Champagnen ydinalueen keskipiste, jossa kohtaavat Montagne de Reims, Vallée de la Marne ja Côte des Blancs, joten täällä Pinot Noir, Meunier ja Chardonnay kasvavat rinta rinnan.

Cyrilin Master Classissa maistamme talon puhdaspiirteisen rutikuivan samppanjan Non-dosé, klassisen vakiosamppanjan Grande Réserve sekä talon parhaan viinitarhan palstasamppanjan Toulette vuosikerroilta 2004 ja 2008.

Master Class -luento La 23.04.2016 klo 19-20

Hinta: 35 €

Ilmoittaudu Master Classiin tästä.

 

GRAND CHAMPAGNE & JANISSON BARADON PASTIKSESSA 21, 22 ja 23.4!

Ravintola Pastis tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Janisson Baradonin samppanjoiden maailmaan. Grand Champagne -iltaan kuuluu kuuden samppanjan tasting sekä kolmen ruokalajin illallinen Cyril Janissonin johdolla.

Keittiöpäällikkö Timo ”Sir” Linnamäki on suunnitellut illalle menun, jossa nautitaan klassisia ranskalaisia herkkuja.

Menu
Sir Lintsin Paté
Päivän kala
Ranskalaiset juustot

Hinta 99 €

Osta lippusi tästä.

Logo_Champagne_Janisson_BaradonLogo_Pastis