“Satovuosi 2017 oli hermoromahdusten vuosi, sekä viljelijöille että kellarimestareille”, muistelee Lansonin kellarimestari Hervé Dantan. Elokuun loput suuret satomäärät varsinkin Montagne de Reimsissa ja Vallée de la Marnessa yhdistettyinä korkeisiin lämpötiloihin saivat botrytis-homeen lisääntymään räjähdysmäisesti. Luomutuottajat pienempinen satomäärineen pärjäsivät paremmin, mutta valikointi tarhoilla oli kaikki kaikessa. “Käytimme myös poikkeuksellisen paljon aikaa perusviinien maisteluun, jotta voimme olla varmoja, ettei homeen herkkusienimäisiä aromeja löydy.” Dantan toteaa.

Grand Champagnessa tarjoutuu uniikki mahdollisuus tulla kuulemaan vaativasta satovuodesta suoraan kellarimestarin suusta. Master Class -luennollaan Hervé valottaa Lanson Black Labelin syntyä ja sekoittamisen taidetta tänä erikoisena satovuotena. Pienen porukan workshop –tyylisen Master Classin kautta pääsee syvälle vakiosamppanjan valmistuksen saloihin. Lähtökohtana ovat edellisen vuosikerran 2017 kuohumattomat perusviinit Chardonnay, Pinot Noir ja Meunier –lajikkeista. Niiden lisäksi olennainen osa sekoitusta ovat edellisten vuosien reserviviinit. Pääsemme maistamaan kellarimestarin taidonnäytettä, lopullista 2017 vuoteen pohjautuvaa, vielä kuohumatonta Lanson Black Labelia. Vertailun vuoksi maistamme markkinoilta nyt saatavan Black Labelin sekä uuden vuosikerran Lansonin eksklusiivista palstasamppanjaa Clos Lanson.

Hervé Dantan: The art of crafting Lanson Black Label

Master Class -luento Pe 20.04.2018 klo 14:30

Hinta: 50 €

Luennoitsija: Hervé Dantan, kellarimestari, Champagne Lanson

Huom! Tämä luento pidetään englanniksi. Luento kestää 1h 15 minuuttia.

Osta paikka Master Class -luennolle ›

Tastingissa maistamme:

Samppanjan kuohumattomia perusviinejä
Lanson Black Label NV
Clos Lanson 2007

Hervé Dantan
Kellarimestari Champagne Lanson

Viinintekijäperheeseen syntynyt Hervé Dantan on aina ollut äärettömän kiinnostunut viinien maailmasta. Vietettyään useita vuosia Ranskan kuuluisimmilla viinialueilla ja Kaliforniassa, hän palasi Champagneen omistautuakseen intohimolleen, samppanjalle. Ansaittuaan alan arvostuksen hänet pyydettiin Lansonille talon pitkäaikaisen kellarimestari Jean-Paul Gandonin työn jatkajaksi heinäkuussa 2014. Tehtyään yhdessä töitä tämän kanssa kahden vuoden ajan, Dantan toimii nykyään Lansonin kellarimestarina.