Roederer-EssiDSC_3310Kellarimestari Jean-Baptiste Lécaillon ja Essi Avellan MW juhlistavat Cristal Rosén maailmanmestaruutta.
Kuva: Michael Boudot / ilovechampagne.fr

Uutena talona Grand Champagnessa tapaat nyt Louis Roedererin. Roederer tunnetaan parhaiten majesteettisesta luksussekoituksestaan Cristalista, joka syntyi alun perin keisarillisen Venäjän hovin tarpeisiin. Cristalinkin ulkopuolella Louis Roederer kuuluu Champagnen terävimpään kärkeen. Roederer omistaa 240 hehtaaria omia huippupalstoja ollen luonnonmukaisen viljelyn johtotähti Champagnessa. Tällä hetkellä 78 hehtaaria on joko muunnettu tai ollaan muuntamassa biodynaamisen viljelyn pariin.

Grand Champagnessa pääset maistamaan talon elegantin vakiosamppanjan Brut Premierin sekä 2008 Brut Vintagen, 2010 Brut Rosén ja 2007 Cristalin. Harvinaistakin harvinaisemman Cristal Rosén ystävien kannattaa varata paikka Master of Wine Essi Avellanin Kultaa ja Cristalia -Master Classiin, jossa herkutellaan samppanjan ja kuohuviinien maailmanmestaruuskisojen (CSWWC) Supreme World Champion –samppanjalla Cristal Rosé 2004.

Cristal Rosé on voittanut kahdesti peräkkäin maailman parhaan kuohuviinin tittelin. Ensin vuonna 2014 tittelin sai vuosikerta 2002 ja seuraavana vuonna vuosikerta 2004. Talon kellarimestari Jean-Baptiste Lécaillon kommentoi Cristal Rosén voitokkuutta: ’Minulle merkityksellisintä on että viini voitti kahdesti peräkkäin. Kerran voi voittaa mutta että kahdesti peräkkäin ja kahdella perättäisellä vuosikerralla (emme valmistaneet 2003:a) kertoo Cristal Roséen laadusta ja sen kyvystä saavuttaa samppanjan ’vaivaton täydellisyys’’.

Roederer-EssiDSC_3269

 

Master Class -luento Pe 22.04. kello 15-16
Master Class -luento La 23.04. kello 16-17
Master Class -luento To 21.04. kello 15-16

Hinta: 100 €

Lue lisää Kultaa ja Cristalia Master Classista tästä.

 

 

Logo_Champagne_louis_rouderer