GCH2017-Master-Raymond-Ringeval

Palmerilla suuremmat pullokoot ovat arvossaan, ja tila tuottaakin tavanomaista suuremman osan viineistään magnumeissa ja sitä suuremmissa pulloissa. Talon vientipäällikkö Raymond Ringeval haluaakin Master Classissaan korostaa magnumin laatuetuja tarjoten kaikki samppanjansa magnumeista ja tuoden meille esille talon upeita kypsiä huippuvuosikertoja aina 1985 asti!

Tastingin alussa tutustumme talon hienoon vakiosamppanja Brut Réserveen, joka sekin voitti Kultamitalin vuoden 2016 Champagne and Sparkling Wine World Championshipseissa (CSWWC). Sen jälkeen tutustumme Palmer Vintageen kolmen viiden tähden vuosikerran, 2002, 1996 ja 1985 kautta.

 

2002 *****

Eräs kaikkien aikojen parhaista vuosikerroista, joka tuotti tasalaatuisesti erinomaisia viinejä kautta alueen. Viineissä yhdistyy ryhti, voima, kypsä hedelmäisyys ja hieno raikkaus. Erittäin pitkäikäinen vuosikerta, jossa kaikki osaset ovat kohdallaan.

1996 *****

Erittäin poikkeuksellinen vuosi, joka jakaa mielipiteitä. Ennätyskorkean hapokkuutensa ja potentiaalisen alkoholinsa takia viinintekijälle erittäin haastava vuosi, joten erot tuottajien kesken ovat merkittävät. Onnistujien viinit kuuluvat kaikkien aikojen parhaiden joukkoon, mutta epäonnistujien viinit alkavat osoittaa jo liiallisen kehittymisen merkkejä. Samaan aikaan samppanjoiden teräksenluja hapokkuus ei näytä pehmenemisen merkkejä. Parhaiden samppanjoiden majesteettisuus saa minut kuitenkin antamaan vuosikerralle täydet viisi tähteä.

1985 *****

Vuosikerran parhaissa samppanjoissa on erityislaatuinen luonne, joka pohjautuu eritoten pohjoisen Montagne de Reimsin Pinot Noirien hurjan konsentroituneeseen laatuun. Vuosikerran parhaat viinit ovat majesteettisia, ja niistä puhutaan vielä pitkään.

Essi Avellan MW

Osta paikka Master Class -luennolle ›

Tastingissa maistamme:

  • Palmer & Co Brut Réserve NV magnum
  • Palmer & Co Vintage 2002 magnum
  • Palmer & Co Vintage 1996 magnum
  • Palmer & Co Vintage 1985 magnum

To 11.05.2017 klo 15.00-16.00
Pe 12.05.2017 klo 16.30-17.00 (Huom! 3 paikkaa jäljellä)
La 13.05.2017 klo 13.00-14.00
Hinta: 50 €

Raymond Ringeval

Vientipäällikkö, Champagne Palmer & Co

Raymond Ringeval on ollut Champagne Palmerin vientipäällikkö vuodesta 2013. Hänen käsissään Champagne Palmerin brandiä  on nostettu kansainväliseen tietoisuuteen. Ennen Palmeria Raymond työskenteli kahdeksan vuotta Bollinger Groupissa Champagne Ayalan vientipäällikkönä. Huippuviinit ja kypsät samppanjat ovat hänen intohimonsa, mikä sopii aitoon Palmerin henkeen.

Logo_Champagne_Palmer