Kuvat: ilovechampagne.fr

Philippe Jamesse lukeutuu maailman kokeneimpiin samppanjan ja ruoanyhdistelijöihin. Tämän champagnelaisen Les Crayères –ravintolan pitkäaikaisen pääsommelierin asiantuntemuksella on syntynyt myös Lehmann Glassin ainutlaatuinen Jamesse Prestige -viinilasisarja, josta erityisesti Grand Champagne -lasi on noussut esiin ihanteellisena samppanjalasina.

Jamessen luodessa elegantin suupuhalletun Grand Champagne –lasin vuonna 2009, sen muotokieli oli vallankumouksellinen. Suuri koko ja vahvasti tulppaaninmallinen, pyöreä muoto saa samppanjan näyttämään hienoutensa ja kerroksellisuutensa. Se tekee samppanjan maistamisen helpommaksi ja siitä nauttimisen palkitsevammaksi.

Nyt saamme Philippe Jamessen vieraaksemme Grand Champagne Helsinkiin. Jamesse tuntee Champagnen tuottajat ja heidän samppanjansa hyvin perusteellisesti. Master Classissa Jamesse kertoo omia näkemyksiään samppanjan ja ruoan yhdistelemisestä. Hän kertoo myös samppanjalasin saloista ja omista tavoitteistaan Grand Champagne –lasin luomisprosessissa.

Philippe Jamesse
Head Sommelier, Les Crayères, Champagne

Philippe Jamesse on arvostettu samppanjaan erikoistunut viinintuntija ja hän työskentelee Champagnen maakunnassa toimivan, kahdella Michelin-tähdellä palkitun Les Crayères -ravintolan pääsommelierina. Philippe suuntautui ensin toiseen intohimoalueeseensa gastronomiaan ja löysi kiinnostuksen viineihin vasta myöhemmin. Jamesse valmistui ravintolakoulusta, jonka jälkeen hän päätti viettää vuoden tarjoilijana risteilylaivalla Välimerellä. Matkoillaan hän löysi tiensä viinitiloille ja intohimosta seurasi elämänmittainen kiintymys viineihin ja erityisesti samppanjaan.

Philippe Jamesse: Enhance the experience with your choice of glass and food

Osta paikkasi Master Class –luennoille tästä.

Pe 22.4 19.30 – 20.30
La 23.4 17.30 – 18.30

Tasting:

Philipponnat Non-dosé NV
Louis Roederer Blanc de Blancs 2009
Jacquesson Cuvée 738 NV
Vilmart & Cie Grand Cellier NV