GCH2017-Master-Didier-GimonnetPierre Gimonnet on lukeutunut samppanjan terroir-fokusoituneiden viljelijätuottajien terävimpään kärkikaartiin jo pitkään. Talon mittavat viinitarhaomistukset, 28 hehtaaria Champagnen parhaissa grand cru ja premier cru –kylissä Chardonnayn sydänmaalla Côte des Blancissa ovat tehneet talosta arvostetun Chardonnay -spesialistin. Didier Gimonnet kokeekin viinin kasvupaikan heijastamisen lasissa ensisijaisena tehtävänään.

Upean puhdaspiirteisiä, mineraalisia ja luoteikkaita samppanjoita tuottavan talon helmi on sen Spécial Club –samppanja. Spécial Club -viininä voidaan markkinoida Club de Trésors de Champagneen kuuluvan viljelijätuottajan parasta cuvéeta, jos jäsenien raati on sen laadullisesti hyväksynyt. Klubi syntyi vuonna 1971, kun muutama viljelijätuottaja liittyi yhteen erikoisten 1700-luvun tyylisten pullojen tilaamiseksi. Spécial Club -etiketillä viinejä tuottaa 28 artesaanituottajaa ympäri Champagnen maakuntaa. Didier Gimonnet on toiminut klubin puheenjohtajana.

Kaikkein parhaimpina vuosina talon Spécial Club etiketöidään lisänimellä Millésime de Collection. Nyt Didier tuo Grand Champagneen Master Classiinsa fantastisen kokoelman parhaita vuosikertojaan. Esimakua tulevasta saamme vielä kellarissa kypsyvästä 2008 vuosikerrasta ja syvälle viinin saloihin kurkkaamme huippuvuosien 1990, 1996, 2002 ja 2005 avulla.

Didier Gimonnet: Reflections of terroir – Pierre Gimonnet Spécial Club Millésime de Collection

Master Class -luento La 13.05.2017 klo 17.30-18.30 (hinta 50 €)

 

Logo_Pierre_Gimonnet_Fils