GCH2017-Master-Benoit-Gouez-400x289

Grand Champagne Helsingillä on kupliva kunnia toivottaa tähtivieraakseen tänä vuonna yksi Champagnen vaikutusvaltaisimmista ja arvostetuimmista kellarimestareista, Moët & Chandonin Benoît Gouez.

Champagnen suurin talo on merkittävä imagonrakentaja koko alueelle. Talon resurssit ovat joka mielessä vertaansa vailla. Mittavat 1200 hehtaarin omat viljelykset Champagnessa luovat pohjan Moëtin laadulle ja tyylille. Talo vinifioi joka vuosi yli 800 viiniä, joista sekoitukset rakennetaan, joten Benoît Gouez’lla on aikamoinen työ tehtävänään. Työn myötä tulee suuri vastuu ja valta, sillä laadun on oltava aina tiptop ja Gouez tiimeineen vaikuttaa vahvasti siihen minkälaista samppanjaa maailma juo.

Viilatakseen laatua entuudestaan Moët & Chandon investoi hiljan huikeaan uuteen Brut Impérialin valmistukseen pyhitettyyn high-tech viinilään Montaigun kylässä. Tämä yhtä aikaa kaunis, ekologinen ja kadehdittavan funktionaalinen kellari kaikkine herkkuineen ja innovaatioineen saa suun loksahtamaan auki.

Benoît Gouez on täyttänyt Moët & Chandonin kellarimestarin suuret saappaat vuodesta 2005 asti. Hänen aikanaan teknistä laatua on onnistuneesti kehitetty ja viinien sokeripitoisuutta on laskettu. ”Kun aloitin, Impérialin makeutus oli 13g/l kun se on nyt 9g/l. Vuosikertasamppanjoiden osalta olemme menneet vielä alemmas, jopa 5 grammaan per litra”, Benoît vahvistaa. Hänen aikakaudellaan talon huippuviinit ovat saaneet täydennyksekseen upean, pitkään kypsytetyn MCIII:n. Grand Champagnea varten Gouez kaivaa kellareista vuosikerran 1998 pitkään kypsytetyn Grand Vintage Collectionin: ”Sinä vuonna saavuin Champagneen. Muistan masentavan sateisen kesän, joka kuin ihmeen kaupalla parani juuri sadonkorjuuajan kolmeksi viikoksi. Ja saimme kuin saimmekin hyvän satovuoden.”

Champagnen yllätyksellinen ilmasto asettaa haasteensa vuosikerrasta toiseen. Mutta niiden viehätys onkin juuri vuosikertojen erilaisuudessa ja persoonallisuuksissa. Talon vuosikertasamppanjoiden osalta Gouezilla on vapaat kädet tehdä tulkintansa vuodesta. Nyt meitä hellitään huippuvuosikerran 2008 Grand Vintagella ja sen roseeversiolla. Lisäksi pääsemme maistamaan kuuluisan 1988/1989/1990 trilogian keskimmäisen vuosikerran pitkään kypsytetyn Grand Champagne Collectionin.

Tule mukaan tähän huippuluokan luentoon oppimaan ja nauttimaan Moët & Chandonin pitkäikäisistä ja viimeistellyistä samppanjoista parhaan mahdollisen oppaan, kellarimestari Benoît Gouez:n seurassa.

Essi Avellan

THE ETERNAL STYLE OF MOËT

Master Class -luento To 11.05.2017 klo 18.00-19.00
Master Class -luento Pe 12.05.2017 klo 19.30-20.30

Luennoitsija: Benoît Gouez, Kellarimestari, Champagne Moët & Chandon
Hinta: 100 €
Lisätiedot: Luento pidetään englanniksi

Champagnessa suurikin voi olla kaunista, sen osoittaa meille alueen merkittävimmän tuottajan Moët & Chandonin kellarimestari Benoît Gouez. Moët Impérial on maailman suosituin samppanja, ja tämän sekoittamisen taidonnäytteen Benoît esittelee meille magnumeista. Vuosikertasamppanjat ovat Moëtilla kerrassaan loistokkaita ja nyt näytillä ovat 2000-luvun kenties parhaan vuosikerran 2008:n samppanjat. Grand Vintage Collection -sarjan upeat, pitkään kypsytetyt samppanjat vuosilta 1998 ja 1989 demonstroivat Moëtin vuosikertojen erinomaista ikääntymiskykyä.

Tastingissa maistamme:

  • Moët & Chandon Impérial NV magnum
  • Moët & Chandon Grand Vintage 2008
  • Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2008
  • Moët & Chandon Grand Vintage Collection 1998
  • Moët & Chandon Grand Vintage Collection 1989

Logo_Moet_Chandon