Samppanja ja kaviaari on hedonistinen klassikkoyhdistelmä, luksuksen huipentuma ja herkkusuiden ikisuosikki. Tieto lisää tässäkin aiheessa nautintoa, ei tuskaa! Grand Champagnessa tarjoutuu harvinainen mahdollisuus päästä itse testaamaan minkälainen samppanja sopii parhaiten kaviaarille? Essi Avellanin johdolla tutustumme neljään upeaan luksussamppanjaan superhienostuneesta Louis Roederer Cristalista klassisen tyylikkääseen Perrier-Jouët Belle Epoqueen, tammensävyttämän intensiiviseen Alfred Gratien Vintageen ja verrattoman kerrokselliseen Charles Heidsieck Blanc de Millenairesiin. Mikä niistä on se ylivertainen kaviaarisamppanja?

Maistamme maineikkaat huippusamppanjat vertailun vuoksi neljän eri kaviaarin kanssa. Suomalaisen Carelian Caviarin toimitusjohtaja Niklas Karlsson on jakamassa kaviaaritietouttaan, ja jotta yhteinen kieli löytyy, Master Class pidetään englanniksi. Carelian Caviar on ekologisuuden huomioonottava premium-kaviaarituottaja, jonka kaviaarit tuotetaan krintallinkirkkaissa vesissä sampifarmilla Pohjois-Karjalassa. Tilan kaviaarit ovat löytäneet tiensä muun muassa Kööpenhaminalaiseen huippuravintolaan, juuri uudelleen avattuun Nomaan.

Master Class -luento To 19.04.2018 klo 15.00
Master Class -luento Pe 20.04.2018 klo 18.00
Master Class -luento La 21.04.2018 klo 14.30

Luennoitsija: Essi Avellan, Master of Wine
Hinta: 130 €
Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

Tastingissa maistamme:

Perrier-Jouët Belle Epoque 2011
Louis Roederer Cristal 2009
Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004
Alfred Gratien Vintage 2004

Kaviaarit (yhteensä n. 15g):

Carelian Caviar Nordic Imperial
Carelian Caviar Nordic Royal
Carelian Caviar Nordic Black
Carelian Caviar Tradition

 

Essi Avellan

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, hän on muun muassa päivittänyt kuohuviinien kansainvälisesti merkittävimmän tietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. FINE ja the World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja Kauppalehti Option Viiniklubin vetäjä. Hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.