Lähes kaikki Vilmartin 11 tarhahehtaaria sijaitsevat Rilly-la-Montagnen pinot noiristaan kuuluisassa kylässä Montagne de Reimsissa. Silti talo on päättänyt istuttaa valtaosan, 60 prosenttia, chardonnaylla. Mutta tekee tämä vuodesta 1890 samppanjaa valmistanut viljelijä asiat monelta muultakin osin valtavirrasta poikkeavasti.

Tilaa vahvasti oman filosofiansa ja maailmalta hankitun kokemuksensa mukaan johtava Laurent Champs on persoonana poikkeuksellisen syvällisen oloinen ja samoin hänen viineissään on vahvasti intellektuelli ote. Jokainen viljelyn ja valmistuksen vaihe on mietitty viimeistä piirtoa myöden ja lopputulos on tyylillisesti hyvinkin uniikki.

Näyttökuva 2016-04-11 kello 11.36.00

Laurent Champs taitaa tammen käytön ihailtavasti. Kaikki Vilmartin samppanjat syntyvät tammessa, ja sen monimuotoisen käytön avulla jokainen cuvée saa uniikin luonteensa. Chardonnayn suuri osuus viineissä ja hapokkuutta pehmentävän maitohappokäymisen suorittavamaata jättäminen antaa viineille mielenkiintoisen viinillisen ja vahvan, ryhdikkään mutta napakkahappoisen luoteen. EA

Photo: Michael Boudot

 

Grand Champagnessa pääset maistamaan:
Grand Cellier 1er Cru Brut NV
Coeur de Cuvée 1er Cru Brut 2008
Grand Cellier Rubis 1er Cru Brut 2010

Valikoiduista Alkon myymälöistä löydät myös erikoiserän Vilmart & Cie Coeur de Cuvée 1er Cru 2008 (120,80 €/568367).

Logo_Vilmart_Cie