Grand Champagne kokoaa yhteen myös alueen maineikkaimmat viljelijätuottajat. Tänä vuonna toivotamme muun muassa Vilmart & Cien Laurent Champsin lämpimästi tervetulleeksi vieraaksemme!

Tämä vuodesta 1890 samppanjaa valmistanut viljelijä poikkeaa mielellään valtavirrasta. Lähes kaikki Vilmartin 11 tarhahehtaaria sijaitsevat Rilly-la-Montagnen pinot noiristaan kuuluisassa kylässä. Silti talo on päättänyt istuttaa valtaosan chardonnaylla. Chardonnayn suuri osuus viineissä ja hapokkuutta pehmentävän maitohappokäymisen suorittavamaata jättäminen antaa viineille mielenkiintoisen viinillisen ja vahvan, ryhdikkään mutta napakkahappoisen luoteen. Kaikki Vilmartin samppanjat syntyvät tammessa, ja sen monimuotoisen käytön avulla jokainen cuvée saa uniikin luonteensa. Laurent Champs on persoonana poikkeuksellisen syvällisen oloinen ja samoin hänen viineissään on vahvasti intellektuelli ote. Tässä Master Classissa pääset uppoutumaan Vilmart & Cien ja Laurent Champs’n viineihin ja filosofiaan.

Tastingissa maistamme:

Vilmart & Cie Grand Cellier NV
Vilmart & Cie Cœur de Cuvée 2010
Vilmart & Cie Blanc de Blancs 2009
Vilmart & Cie Grand Cellier Rubis 2011

 

Laurent Champs: Vilmart & Cie – Wine first

Master Class -luento Pe 20.04.2018 klo 19.30

Master Class -luento La 21.04.2018 klo 13.00 LOPPUUNMYYTY

Luennoitsija: Laurent Champs, Omistaja ja Kellarimestari, Champagne Vilmart & Cie

Hinta: 40 €

Huom! Tämä luento pidetään englanniksi.

 

 

Laurent Champs

Omistaja ja Kellarimestari, Champagne Vilmart & Cie

Vilmart & Cietä vahvasti oman filosofiansa ja maailmalta hankitun kokemuksensa mukaan johtava Laurent Champs seuraa tehtävässä isäänsä René Champsia. Jo René valitsi luonnonmukaisen tien hyödyntäen biodynaamisen viljelyn periaatteita. Viidennen sukupolven Laurent’n otettua ohjakset käsiinsä vuonna 1989 suunta on vakiintunut kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseksi.