Uusi samppanjatapahtuma "Grand Champagne Helsinki 2015" - Samppanjaa ja herkuttelua
Samppanja kuplii toukokuussa Vanhalla Ylioppilastalolla, kun Champagne rantautuu Helsinkiin. Grand Champagne Helsinki 2015 -tapahtuma kokoaa yhteen samppanjan ystävät, nautiskelijat ja alan huippunimet. Kaksipäiväisessä yleisötapahtumassa tietotaitoaan jakavat muun muassa arvostetun Taittingerin samppanjasuvun vesa Clovis Taittinger sekä maailman vanhimman samppanjatalon Ruinartin kellarimestari Frédéric Panaïotis.
Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävässä rennossa ja tunnelmallisessa tapahtumassa pääsee maistelemaan niin tunnettuja samppanjaklassikoita kuin ja harvinaisempia herkkuja. Niiden ohella tapahtumassa on tarjolla samppanjaan sopivia ruokaherkkuja ja maistelupaloja.
Tapahtumassa voi myös syventää omaa tietämystään ja kokea ainutlaatuisia juomanautintoja osallistumalla Master of Winen ja kansainvälisesti arvostetun samppanja-asiantuntijan Essi Avellanin Master Class -tastingeihin, tunnetun viini- ja samppanjaekspertin Jukka Sinivirran Premium -tastingeihin tai samppanjatalojen vierailevien asiantuntijoiden vetämiin uniikkeihin tuottajatastingeihin. Näihin maksullisiin asiantuntijatastingeihin on rajattu määrä paikkoja ja niihin voi ilmoittautua etukäteen. Tarkempi tieto luennoista löytyy tapahtuman nettisivujen Ohjelma-kohdasta.
Kaikissa asiantuntijatastingeissa maistelulasina käytetään Lehmann Glassin upeaa käsinpuhallettua Grand Champagne -lasia.
Perjantaina 8. toukokuuta 2015 kello 16-21:00
Lauantaina 9. toukokuuta 2015 kello 12-20:00
Vanha Ylioppilastalo
Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki
Historiallinen, yli 140 vuotta sitten avattu Vanha ylioppilastalo on kenties kaupungin perinteisin juhlien ja tapahtumien viettopaikka. Aivan ydinkeskustassa sijaitseva arvorakennus on osa suomalaista kulttuurihistoriaa. Upea juhlasali ja historiallinen musiikkisali luovat mainiot puitteet keväiselle samppanjatapahtumalle.
Pääsylippujen ennakkomyynti päättyi sunnuntaina - lippuja myydään ovella á 17€ molempina päivinä perjantaina ja lauantaina. Lippuja vielä runsaasti molemmille päiville. Tervetuloa!
Sisäänpääsylipun hintaan kuuluu Lehmann Glassin Opale 21 -samppanjalasi, joka jaetaan sisään tullessa.
Tapahtuma on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille.
Samppanjan maistelu tapahtuu maistelulipukkeilla, joita voi ostaa paikan päällä. Maistelulipukkeen hinta on 2 €. Maisteltavien samppanjoiden hinnat vaihtelevat yhdestä useampaan lipukkeeseen riippuen samppanjan hintaluokasta. Tapahtumassa tarjoiltava maisteluannos on 4 cl.
Tasting -tilaisuuksiin on erillinen ilmoittautuminen ja pääsymaksu, lisätiedot ohjelmasta alla.
Tapahtuman yhteydessä järjestetään ainutlaatuinen valikoima samppanjaan liittyviä luentoja ja tasting-tilaisuuksia, joissa pääsee asiantuntijoiden johdolla tutustumaan tarkemmin samppanjan saloihin.
Oppaina tastingeissa toimivat niin alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut, Master of Wine Essi Avellan, useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja maamme arvosteuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi ohjelmassa on tuottajatastingeja, joissa keskitytään paikalla olevien samppanjatuottajien johdolla kuhunkin taloon.
Tastingit kestävät noin tunnin. Niissä samppanjat maistetaan Lehmann Glassin upeista suupuhalletuista Grand Champagne -samppanjalaseista. Kaikista tastingeista tulee löytymään alla lisätietoja, sitä mukaa kun tastingien sisällöt varmistuvat.
Tastingit ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin tastingin kuvausten kohdalla. Samassa kohdassa tastingeihin voi ilmoittautua etukäteen. Paikkoja on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisenne vastaanotettuamme toimitamme vahvistuksen ja laskun osallistumisesta. Paikka tastingiin vahvistuu, kun tasting on maksettu.
Master of Wine
Master of Wine Essi Avellan on maailmalla tunnustettu viinikirjoittaja ja samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, muun muassa täysin uudistetun kolmannen laitoksen Tom Stevensonin palkitusta kuohuviinitietoteoksesta Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. Avellanille on myönnetty Ordre de Coteaux de Champagnen Dame Chevalier -titteli.
Essi Avellan MW:
Single-Vineyard Champagne Master Class
la 9.5. klo 16.00-17.00 Loppuunmyyty
Essi Avellan MW:
Blanc de Blancs Prestige Cuvée Master Class
pe 8.5. klo 16.00-17.00 Loppuunmyyty
la 9.5. klo 13.00-14.00 Loppuunmyyty
Viinituntija
Jukka Sinivirta on tunnettu hahmo suomalaisissa viinipiireissä. Kirjoittajana, luennoitsijana, konsulttina, televisio- ja radio-ohjelmien esiintyjänä hänestä on tullut luotettu viinintuntija, mutta myös usein esillä oleva henkilöhahmo ruoasta ja juomasta puhuttaessa. Eri haastatteluissa useimmin hänestä mainittu nimike on Suomen herra samppanja tai Samppanja-Sinivirta.
Jukka Sinivirta:
Charles Heidsieck ja Duval-Leroy
La 9.5. klo 16.00 - 17.00
Jukka Sinivirta:
Samppanjan ja juustojen liitto
pe 8.5. klo 19.00-20.00 Loppuunmyyty
la 9.5. klo 19.00-20.00 Loppuunmyyty
Jukka Sinivirta:
Pienviljelijät, samppanjan pienet suuret pojat
pe 8.5. klo 17.30-18.30 Loppuunmyyty
la 9.5. klo 14.30-15.30 Loppuunmyyty
Sommelier-liiton puheenjohtaja ja ravintolan Murun perustaja
Suomen Sommelierit ry:n tuore puheenjohtaja Samuil Angelov lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin sommeliereihin. Aikaisemmin muun muassa Savoyssa vaikuttanut Angelov tunnetaan nykyisin ravintola Murun, Pastiksen ja Kaartin Hodari ja Hummerin yrittäjänä.
Samuil Angelov:
Samppanjan ABC - kaikki mitä et ole kehdannut kysyä samppanjasta
la 9.5 klo 13.00-14.00 Hinta 50 € - Paikkoja vapaana
Export director, Champagne Taittinger
Olemme ylpeitä saadessamme vieraaksemme Clovis Taittingerin, Taittingerin samppanjasuvun vesan ja talon samppanjoiden kansainvälisen sanansaattajan.
Clovis on nostanut yhdessä isänsä ja siskonsa kanssa Taittingerin yhdeksi alueen dynaamisisimmista taloista. Clovis Taittingerin tapaat Grand Champagne -tapahtumassa talon ständillä sekä Taittinger -tastingeissa.
Clovis Taittinger:
Champagne Taittinger
pe 8.5. klo 19.00-20.00
Loppuunmyyty
Chef de Caves, Champagne Ruinart
Frédéric Panaïotis vastaa kellarimestarina Ruinartin samppanjoiden sekoittamisesta. Vuodesta 2007 asti talossa työskennellyt Panaïotis on hionut talon samppanjoiden laadun ennennäkemättömälle tasolle. Siitä osoituksena Champagne & Sparkling Wines World Championships valitsi viime vuonna Ruinart Blanc de Blancsin maailman parhaaksi vuosikerrattomaksi blanc de blancsiksi ja vuosikerran Dom Ruinartin maailman parhaaksi luksuskategorian blanc de blancsiksi.
Frédéric Panaïotis:
Ruinart – Chardonnay à la Ruinart
Pe 8.5. klo 17:30-18:30 Loppuunmyyty
Owner, Champagne Pol Roger
Pol Roger lukeutuu harvoihin perheomisteisiin samppanjatiloihin ja Hubert de Billy on samppanjasuvun edustaja viidennessä sukupolvessa. De Billy on työskennellyt Pol Rogerilla vuodesta 1988 alkaen, ja hän toimii tällä hetkellä talon Ranskan myyntijohtajana ja hallituksen jäsenenä.
Hubert de Billy:
Pol Roger Vintages
Pe 8.5. klo 19:00-20:00 Loppuunmyyty
Regional Export Director, Champagne Laurent Perrier
Edouard Cossy vastaa Laurent-Perrierin Pohjois-Euroopan markkinoista. Edouardin luennon fokuksena ovat Laurent-Perrierin uniikit roseesamppanjat, jotka tuotetaan haastavalla uuttamisemenetelmällä, rosé de saignée. Edouard esittelee myös talon harvoin tuotetun luksusroséen, upean elegantin Alexandra Rosén.
Edouard Cossy:
The Inimitable Laurent-Perrier Rosés
Pe 8.5. klo 16:00-17:00 (TASTING EC1) Hinta 35 € - Paikkoja vapaana
La 9.5. klo 17:30-18:30 (TASTING EC2) Loppuunmyyty
Export Manager, Champagne Henri Giraud
Gauthier Vecten edustaa Henri Giraudin sympaattista taloa, joka tunnetaan luonteikkaista tammikypsytetyistä samppanjoistaan. Maisterin tutkinnon viinien markkinoinnista suorittanut Vecten toimii talon vientipäällikkönä.
Gauthier Vecten:
The unique style of Henri Giraud
La 9.5. klo 19:00-20:00
Majoitu mukavasti Grand Champagne Helsinki 2015 -tapahtuman aikana. Olemme sopineet tarjoushinnat Grand Champagne Helsinki -tapahtuman 8-10.5.2015 väliseksi ajaksi. Sekä Hotelli Havenista ja Hotelli Fabianista on varattu tietty kiintiö tapahtumamme vierailijoille. Kaikki varaukset tulee tehdä suoraan hotelleihin joko puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät hotellien kohdalta.
Muista mainita varausta tehdessäsi varauskoodi: Grand Champagne Helsinki 2015
Comfort huone single use 140€/huone/yö, double use 170€/huone/yö
Style huone single use 170€/huone/yö, double use 200€/huone/yö
Lux huone single use 210€/huone/yö, double use 240€/huone/yö
Hotel Haven, Suomen ensimmäinen Small Luxury Hotels of the World -ketjun jäsen, tarjoaa lämminhenkistä kodikkuutta, eksklusiivista viihtyvyyttä ja korkealuokkaisia palveluja vaativimpienkin vieraiden makuun. Hotellin 77 yksilöllistä ja hyvinvarusteltua huonetta sekä korkealuokkaiset ravintola- ja kokouspalvelut odottavat sinua kauniissa Kauppatorin miljöössä. Hotellin upeat aulatilat luovat ainutlaatuista tunnelmaa. Lue päivän lehti kotoisasti takkatulen äärellä. Viihtyisässä Bar Havenissa voit nauttia kupillisen lämmintä ja istua iltaa rennosti lasillisen äärellä. Lounge-tyylinen baari on täydellinen kohtaamispaikka ystäville
Hotel Haven
Unioninkatu 17
00130 Helsinki
Varaukset:
sales@hotelhaven.fi
+358 9 681 930
Comfort huone single use 120€/huone/yö, double use 150€/huone/yö
Style huone single use 140€/huone/yö, double use 170€/huone/yö
Lux huone single use 170€/huone/yö, double use 200€/huone/yö
Uniikin identiteetin omaava Hotel Fabian on suunnattu omatoimiseen matkailuun tottuneelle nykypäivän matkailijalle. Hotelli sijaitsee rauhallisen kadun varrella muutaman minuutin kävelymatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta. Hotellin lämmin ja mutkaton ilmapiiri toivottaa niin bisnes- kuin vapaa-ajanmatkailijat lämpimästi tervetulleeksi. Hotelli koostuu yhteensä 58 huoneesta, jotka jaetaan kolmeen eri huoneluokkaan Comfort, Style ja Lux. Erikoisuutena hotellissa on yhdeksän tilavaa pitkäaikaishuonetta, pidempään majoittuville vieraille.”
Hotel Fabian
Fabianinkatu 7
00130 Helsinki
Varaukset:
sales@hotelfabian.fi
+358 9 6128 2000
Grand Champagne Helsinki -tapahtuman vieraana voit käyttää hyväksesi lukuisia etuja. Seuraavat ravintolat tarjoavat pääsylippua näyttämällä tapahtumapäivinä rahanarvoisia etuja. Varaa pöytä ajoissa ja ilmoita varatessasi että haluat hyödyntää Grand Champagne Helsinki -tapahtuman edun.
Messuvieraille -20 % Ala Cartesta messupäivinä pääsylippua vastaan. Seuraavista ravintoloista: Strindberg, Teatteri, Presto sekä Fishmarket.
- Valkoista parsaa, savustettua mäti- hollandaisekastiketta ja briossikrutonkeja
- Mustalla tryffelillä maustettua haukimakkaraa, samppanja -beurre blanc ja korvasieniä
- Juustovalikoima
- Raparperisorbettia, Marcona-mantelia ja rosmariinilientä
Tarjous Grand Champagne –tapahtuman osallistujille: pääsylippua näyttämällä menu erikoishintaan 45 euroa/hlö (normaalihinta 58 euroa).
Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki
Puh. 09 27090976
www.carelia.info
Makuja pinnan alta. Fishmarket yllättää sinut kala- ja äyriäiselämyksillä, jollaisia et muualla koe. Tarjolla on vastapyydettyä, herkullista kalaa, tuoreita hummereita, rapuja, ostereita, simpukoita - kaikki juuri oikealla tavalla valmistettuna, luontevasti tarjoiltuna ja parhaassa seurassa nautittuna.
Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki
Puhelin: 09 61285250
www.fishmarket.fi
Grand Champagne dogi tarjolla seuraavan viikon ajan "viikon dogina". Käytettyä messulippua näyttämällä ranskalaiset 1 eurolla, valittavanasi esim. tryffelisuolatut ranskalaiset.
Pieni Roobertinkatu 2, Helsinki
Puh, 010 292 8991
www.hodari-hummeri.fi
Grand Champagne tapahtuman jälkeisellä viikolla Ravintola Murun charcuterie 50 g itse tehtyja leikkeleitä hintaan 7,50€ (norm. 15€). Edunsaat näyttämällä käytetyn messulipun. ps. tarjolla myös useita samppanjoita laseittain!
Fredrikinkatu 41, 00120 Helsinki
Puh. 010 292 8999
www.murudining.fi/ravintola/
Veuve Clicquot La Grande Dame ja muita vuosikerta samppanjoita edulliseen hintaan laseittain. Kaupan päälle ma-to päivinä aperitiivi charcuterie. Edun saa näyttämällä käytettyä tapahtumalippua.
Pieni Roobertinkatu 2, Helsinki
Puh, 010 292 8990
www.pastis.fi
Presto – ravintola täynnä herkullisia makuja ja kiehtovia elämyksiä – parhaista italialaisista raaka-aineista! Bruschettat, pastat, pizzat, risotot... Prestossa näet, kuinka annoksesi valmistuu Mozzarella Barissa tai Trattorian pizzauunissa, käsityönä, rakkaudella valmistettuna. Jokaista suupalaa täydentävät herkulliset, huolella valikoidut juomat – nauti espresso, Hugo -cocktail tai lasi lempiviiniäsi juuri oikealla hetkellä, juuri oikein tarjoiltuna. Nauti siis Prestossa – ole kuin kotonasi!
Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki
Puhelin: 09 61285350
www.ravintolapresto.fi
Historiallisen Esplanadin puiston kupeessa, Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun kulmassa, sijaitsee Strindberg – ainutlaatuinen ravintolaelämys keskellä kaupunkia. Toisen kerroksen A la carte -ravintolan ja sen yhteydessä sijaitsevan Kirjastobaarin kutsuva miljöö on yhtä aikaa vilkkaan kaupunkimainen ja miellyttävän tunnelmallinen. Täällä nautit tyylikkään lounaan tai vietät mukavaa iltaa ystäviesi parissa. Korkeatasoinen keittiömme yhdistää aina suositun pohjoismaisen "husmanskostin", tämän päivän kansainvälisiin makuihin ja tyyleihin. Caesar-salaattia makusi mukaan, perinteistä Rydbergin pihviä, tuoretta kotimaista kalaa, arkisin runsas ja monipuolinen lounaslista. Konstailematonta, ajanhenkistä – Simply Delicious.
Pohjoisesplanadi 33, 00130 Helsinki
Puhelin: 09 61286900
www.strindberg.fi
Ravintola Teatterin jatkoilla voit jatkaa samppanjan nauttimista. Teatteri tarjoaa kaikissa baareissaan listan erilaisia samppanjoita edulliseen hintaan, alk. 5 €/lasillinen (6 cl).
Lisäksi Grand Champagne Helsinki - pääsylipulla perjantaina klo 00:00 saakka ilmaiseksi Teatterin Klubille (norm 10€).
Ravintola Teatteri on Espan puistossa sijaitseva upea ravintolakokonaisuus, joka useine eri osastoineen palvelee asiakkaitaan aamukahvista yömyssyyn. Tavoitteenamme on olla suunnannäyttäjä Helsingin ja koko Suomen elämystarjonnassa, paikka jossa rento tunnelma ja loistava asiakaspalvelu kohtaavat vuoden jokaisena päivänä. Ravintolan sydän on rento skandinaavinen bistro Teatterin Grilli, jonka ruokalista koostuu hyvistä raaka-aineista tehdyistä konstailemattomista annoksista.
Pohjoisesplanadi 2, 00130 Helsinki
Puhelin: 09 61285000
www.teatteri.fi
Vin-Vin viinibaari avaan Grand Champagne helsinki -tapahtuman kunniaksi Champagne Philipponnatin vanhoja vuosikertoja, joita on saatavilla erittäin kohtuulliseen maisteluhintaan. Tule kokeilemaan miten huippusamppanja ikääntyy.
1985 Philipponnat Res. Speciale 159 € pullo - 12cl / 25,50€
1989 Philipponnat Res. Speciale 159 € pullo - 12c l / 25,50€
2002 Reserve Millesime 139 € pullo - 12c / 22,50 €
2002 Grand Blanc 125 € pullo - 12 cl / 20€
2002 Clos des Goisses 175 € pullo 12 cl / 28€
Kalevankatu 6, 00100 Helsinki
www.vin-vin.fi
Sushibar + Wine tarkoittaa tuoretta sushia, pientilaviinejä ja skandinaavista muotoilua. Sushit valmistuvat käsityönä ja viinit tulevat persoonallisilta pientuottajilta niin klassisilta kuin nouseviltakin viinialueilta. Korjaamolla ollaan urbaanin viihtymisen ytimessä. Korjaamon Gallerian taidenäyttelyt koristavat ainutlaatuista kulttuuritilaa ja sisäpihan viihtyisä kesäterassi kutsuu nauttimaan. Grand Champagne -tapahtuman aikana Korjaamon Sushibar tarjoilee maistelumenuta, jonka kumppanina voi siemailla Philipponnatin samppanjaa. Tarjous on voimassa Pe-Su 8.5 - 10.5.2015.
ILLALLINEN KAHDELLE
2 misokeittoa
Kimchi
Wakame-salaatti
Pieni sashimilajitelma
Iso sushilajitelma (20pcs)
2 lasia Philipponnat Royale Réserve Non Dosé -samppanjaa
Sushibar + Wine KORJAAMO
Töölönkatu 51
00250 Helsinki
Pöytävaraukset:
+358 10 666 8455
korjaamo@sushibar.fi
Lead
Lead professional
Lead Designer
Seuraa ja osallistu Facebookissa sekä ilmoittaudu mukaan
Facebook-sivut ›
Grandchampagne Helsinki Instagramissa: #grandchampagnehelsinki
Instagram: Grand Champagne Helsinki ›
Kuvia tapahtumasta hashtag: #grandchampagnehelsinki
Lataa tapahtuman materiaalit (tiedote, logot, lasi, tastingit, näytteilleasettajat...):
GrandChampagneHelsinki-media.zip ›