Champagne Roses de Jeanne

Etusivu/samppanjat/Champagne Roses de Jeanne

Champagne Roses de Jeanne

Cédric Bouchardin pikkuruinen Roses de Jeanne samppanjatalo sijaitsee Celles-sur-Ourcen kylässä Champagnen viinialueen eteläisimmässä osassa, Auben departementissa. Cédric Bouchard aloitti viljelijän ja viinintekijän uransa vuonna 2000, kun hän sai isältään hoidettavaksi Les Ursules-nimisen palstan. Ensimmäinen viini nimeltään Roses de Jeanne Les Ursules Blanc de Noirs 2000 saapui markkinoille vuonna 2002. Vähitellen toiminta on kasvanut ja nykyään talon tuotannossa on kuusi erilaista yhden palstan samppanjaa. Viljely on luonnonmukaista ja tarhojen satoisuus pidetään hyvin matalana, jotta viinit olisivat hyvin konsentroituneita. Cédric Bouchardin periaatteena on ”yksi lajike, yksi palsta ja yksi vuosikerta”. Kaikki talon samppanjat ovat nimetyiltä palstoilta, yhdestä rypälelajikkeesta ja yhden vuoden sadosta.

Cédric Bouchardin tavoitteena on tuottaa huippuluokan valkoviiniä hieman Burgundin tyyliin ja kuplat ovat hänelle ikään kuin ”sivuseikka”. Bouchardin samppanjoissa on noin 4,5 ilmakehän paine (yleensä 6) ja tästä syystä hänen samppanjoissaan on hyvin viettelevä ja kevyesti kuohuva rakenne.

Grand Champagne 2024 -tapahtumassa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä maistamaan tämän huippu talon Les Ursules Blanc de Noirs 2019 samppanjaa. Kyseisen samppanjan tuotantomäärä on vuodessa vain n. 2800 pulloa, joista ainoastaan 48 pulloa maahantuodaan Suomeen. Huom. tämä samppanja on rajoitettu rare & fine samppanja, ja sitä on saatavilla vain ennakkoon ilmoitettuna ajankohtana.

Osasto: Maahantuoja:

Lisätiedot

[in English]

Cédric Bouchard’s tiny Champagne house, Roses de Jeanne, is located in the village of Celles-sur-Ource in the southernmost part of the Champagne wine region, in the Aube department. Cédric Bouchard began his career as a farmer and winemaker in 2000 when he took over a plot called Les Ursules from his father. The first wine, Roses de Jeanne Les Ursules Blanc de Noirs 2000, was released in 2002. Over time, the operation has grown, and today the house produces six different single-vineyard champagnes. The cultivation is organic, and the yields in the vineyards are kept very low to ensure highly concentrated wines. Cédric Bouchard’s principle is ”one variety, one plot, and one vintage.” All the champagnes from the house are from named plots, a single grape variety, and a single year’s harvest.

Cédric Bouchard’s goal is to produce top-notch white wine in the style of Burgundy, with bubbles being kind of a ”side note” for him. Bouchard’s champagnes have a pressure of about 4.5 atmospheres (usually 6), and for this reason, his champagnes have a very seductive and lightly sparkling structure.

At the Grand Champagne 2024 event, you’ll have a unique opportunity to taste this top-tier house’s Les Ursules Blanc de Noirs 2019 champagne. The annual production of this champagne is only about 2800 bottles, of which only 48 bottles are imported to Finland. Please note that this champagne is a limited rare & fine champagne, and it is available only at a pre-announced time.

Go to Top