Tule samppanjan parhaiden asiantuntijoiden – niin kotimaisten kärkinimien kuin ranskalaisten tähtivieraidemme – oppiin. Näissä Grand Champagne Helsinkiä varten räätälöidyissä Master Classeissa samppanjatalot avaavat kellariensa ovet ja pääsemme mukaan ainutlaatuisille makumatkoille samppanjan saloihin.

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut Master of Wine Essi Avellan, useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja maamme arvostetuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi mukana on todellinen tähtikaarti samppanjan huippunimiä arvostetuista kellarimestareista talojen omistajiin ja mielenkiintoisimpiin viljelijätuottajiin.

Luennot kestävät noin 50 minuuttia ja maisteluannos on noin 4cl. Niissä samppanjat maistetaan Lehmann Glassin upeista suupuhalletuista Grand Champagne -samppanjalaseista. Kaikista Master Classeista löydät alta lisätietoja sitä mukaan kun tastingien sisällöt varmistuvat.

Master Class -luennot ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin Master Classin kuvauksen kohdalta, josta voit suoraan ostaa lippusi. Paikkoja on rajallinen määrä, joten toimi nopeasti. Muistathan ostaa myös pääsylipun etukäteen.

Näytä: henkilökuvina | aikataululistana

Essi Avellan

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, päivittäen mm. kuohuviinitietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja Kauppalehti Option Viiniklubin vetäjä. Hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.

Master class -luento: Coteaux Champenois on the rise

La 13.5.2023 klo 16:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Denis Bunner

Kellarimestari, Champagne Bollinger

Muun muassa enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner on Champagne Bollingerin uunituore kellarimestari.

Master class -luento: Bollinger – The prestigious collection

To 11.5.2023 klo 18:00

Master class -luento: Bollinger RD – Rare and Divine

Pe 12.5.2023 klo 18:00 Loppuunmyyty

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Michel Drappier

Omistaja, Champagne Drappier

Champagne Drappier on jo seitsemännessä sukupolvessa toimiva samppanjatalo. Talon omistaja Michel Drappier suoritti viininviljelyn ja enologian opintonsa Burgundin Beaunessa ja haki kokemusta muun muassa Chanodinin kuohuviinitilalta Kalifornian Napa Valleysta. Michel otti Champagne Drappierin ohjat käsiinsä isältään Andrélta vuonna 1979.

Master class -luento: Many shades of Pinot Noir

Pe 12.5.2023 klo 18:00
La 13.5.2023 klo 13:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Séverine Frerson

Kellarimestari, Champagne Perrier-Jouët

Syntyjään champagnelainen Séverine Frerson on tehnyt pitkän uran kuuluisissa samppanjataloissa. Lokakuussa 2020 hänestä tuli perinteikkään Perrier-Jouët’n vasta kahdeksas ja kautta aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari. Hän luotsaa taloa nyt uudelle aikakaudelle vahvana visionaan kestävä kehitys ja talon kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttaminen.

Master class -luento: Perrier-Jouët Belle Epoque – Piece of art, inside and outside

To 11.5.2023 klo 18:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Sébastien Moncuit

Kellarimestari, Champagne Mailly Grand Cru

Paljasjalkainen champagnelainen Sébastien Moncuit tulee Bergères-les-Vertus’sta Côte des Blancsin eteläkärjestä. Enologin opintojensa jälkeen hän hioi taitojaan 16 vuoden ajan ennen ryhtymistään Mailly Grand Crun kellarimestariksi vuonna 2013. Hän työskentelee aktiivisesti talon viljelijöiden kanssa hyödyntääkseen parhaalla mahdollisella tavalla grand cru -kylä Mailly-Champagnen terroirin ainutlaatuisuuden ja monimuotoisuuden.

Master class -luento: Mailly Grand Cru – Age-defying bottles from an elite terroir

To 11.5.2023 klo 16:00
Pe 12.5.2023 klo 18:00
La 13.5.2023 klo 15:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Frédéric Panaïotis

Kellarimestari, Champagne Ruinart

Frédéric Panaïotis sai ensikosketuksensa Champagnen tuotantoon jo lapsena sadonkorjuussa isovanhempiensa Chardonnay -viinitarhalla. Vuodesta 2007 Ruinartin kellarimestarina työskennellyt Panaïotis on hionut talon samppanjoiden laadun ennennäkemättömälle tasolle. Siitä osoituksena Champagne & Sparkling Wines World Championships valitsi viime vuonna vuosikerran 2010 Dom Ruinart Blanc de Blancsin maailman parhaaksi kuohuviiniksi (Supreme World Champion).

Master class -luento: Ruinart – The art of rosé

To 11.5.2023 klo 16:00
Pe 12.5.2023 klo 16:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Antoine Roland-Billecart

Varapääjohtaja, Champagne Billecart-Salmon

Antoine Roland-Billecart edustaa yhdessä veljensä François’n kanssa Champagne Billecart-Salmonin kuudetta sukupolvea. Lukuisien ulkomaan sekä Bordeaux’n ja Burgundin työkokemuksiensa jälkeen hän aloitti sukunsa samppanjatalossa vuonna 1984. Oltuaan aluksi mukana myös viinin valmistuspuolella, hän on jo pitkään vastannut talon vientiosastosta.

Master Class -luento: Billecart-Salmon – A prestigious family trilogy

To 11.5.2023 klo 19:30
Pe 12.5.2023 klo 19:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›