Master Class -luennot

/Master Class -luennot
Master Class -luennot2019-02-11T21:27:33+00:00

Tule samppanjan parhaiden asiantuntijoiden – niin kotimaisten kärkinimien kuin ranskalaisten tähtivieraidemme – oppiin. Näissä Grand Champagne Helsinkiä varten räätälöidyissä Master Classeissa samppanjatalot avaavat kellariensa ovet ja pääsemme mukaan ainutlaatuisille makumatkoille samppanjan saloihin.

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut Master of Wine Essi Avellan, useita samppanjakirjoja kirjoittanut viiniasiantuntija Jukka Sinivirta ja maamme arvostetuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi mukana on todellinen tähtikaarti samppanjan huippunimiä arvostetuista kellarimestareista talojen omistajiin ja mielenkiintoisimpiin viljelijätuottajiin.

Luennot kestävät noin 50 minuuttia ja maisteluannos on noin 4cl. Niissä samppanjat maistetaan Lehmann Glassin upeista suupuhalletuista Grand Champagne -samppanjalaseista. Kaikista Master Classeista löydät alta lisätietoja sitä mukaan kun tastingien sisällöt varmistuvat.

Master Class -luennot ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin Master Classin kuvauksen kohdalta, josta voit suoraan ostaa lippusi. Paikkoja on rajallinen määrä, joten toimi nopeasti. Muistathan ostaa myös pääsylipun etukäteen.

Torstai 9.5.

16:00 Dominique Demarville: So Clicquot, so 2008 – Top vintage meets a new maker at Veuve Clicquot
16:00 Laurent Fresnet: The creative expression of Henriot
16:00 Florent Roques-Boizel: Boizel vintages back to 1990
18:00 Hubert de Billy: Pol Roger Vintages
18:00 Cyril Brun: Time as the 4th varietal at Charles Heidsieck
18:00 Gilles de la Bassètiere: De Venoge – Four Princes and a King
19:30 Clovis Taittinger: Taittinger Magnum battle
19:30 Jukka Sinivirta: Tammi Champagnessa eilen ja tänään
19:30 Edouard Cossy: Laurent-Perrier Vintages in magnum

Perjantai 10.5.

15:00 Essi Avellan MW: Taste of the latest Champagne trends
15:00 Samuil Angelov: Viini kuplien takana – Samppanjan ABC
15:00 Quentin Paillard: Pierre Paillard’s interpretation of the terroir of Bouzy
15:00 Florent Roques-Boizel: Boizel vintages back to 1990
16:30 Dominique Demarville: So Clicquot, so 2008 – Top vintage meets a new maker at Veuve Clicquot
16:30 Clovis Taittinger: Taittinger Magnum battle
16:30 Julie De Sousa: De Sousa – Excellence in biodynamic Champagnes
16:30 Alexandre Salmon, Kevin Sibille & Jukka Sinivirta: The many faces of Meunier
18:00 Cyril Brun: Time as the 4th varietal at Charles Heidsieck
18:00 Hubert de Billy: Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill
18:00 Jean-François Clouet: André Clouet
18:00 Laurent Fresnet: The creative expression of Henriot
19:30 Jukka Sinivirta: Tammi Champagnessa eilen ja tänään
19:30 Godefroy Baijot: A ’BB’ French moment with Besserat de Bellefon
19:30 Gilles de la Bassètiere: De Venoge – Four Princes and a King

Lauantai 11.5.

13:00 Dominique Demarville: So Clicquot, so 2008 – Top vintage meets a new maker at Veuve Clicquot
13:00 Julie De Sousa: De Sousa – Excellence in biodynamic Champagnes
13:00 Deniz Löktaz & Toni Aikasalo: Eat & Drink with the Winners
14:30 Essi Avellan MW: Samppanjatrendit lasissa
14:30 Godefroy Baijot: A ’BB’ French moment with Besserat de Bellefon
14:30 Alexandre Salmon, Kevin Sibille & Jukka Sinivirta: The many faces of Meunier
16:00 Jean-François Clouet: André Clouet
16:00 Edouard Cossy: Laurent-Perrier Vintages in magnum
16:00 Clovis Taittinger: Taittinger Magnum battle
16:00 Deniz Löktaz & Toni Aikasalo: Eat & Drink with the Winners
18:00 Samuil Angelov: Viini kuplien takana – Samppanjan ABC
18:00 Jukka Sinivirta: Tammi Champagnessa eilen ja tänään
18:00 Quentin Paillard: Pierre Paillard’s interpretation of the terroir of Bouzy

ESSI AVELLAN

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, hän on muun muassa päivittänyt kuohuviinien kansainvälisesti merkittävimmän tietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. FINE ja the World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja Kauppalehti Option Viiniklubin vetäjä. Hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.

Master Class -luento: Samppanjatrendit lasissa

Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 15:00
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 14:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

JUKKA SINIVIRTA

Viinin- ja samppanjantuntija

Jukka Sinivirta on tunnettu hahmo suomalaisissa viinipiireissä. Kirjoittajana, luennoitsijana, konsulttina, televisio- ja radio-ohjelmien esiintyjänä hänestä on tullut luotettu viinintuntija, mutta myös usein esillä oleva henkilöhahmo ruoasta ja juomasta puhuttaessa. Eri haastatteluissa useimmin hänestä mainittu nimike on Suomen herra samppanja tai Samppanja-Sinivirta.

Master Class -luento: Tammi Champagnessa eilen ja tänään

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 19:30
Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 19:30
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 18:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

SAMUIL ANGELOV

Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja ravintola Murun perustaja

Master Class -luennollaan Samuil Angelov käy läpi samppanjan perustyylejä ja maistattaa samalla erilaisten samppanjatyylien valikoituja helmiä. Tässä on hyvä perustietopaketti samppanjasta! Luennolla päästään myös kokeilemaan lasin vaikutusta samppanjan makuun.

Master Class -luento: Viini kuplien takana – Samppanjan ABC

Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 15:00
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 18:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Cyril Brun

Kellarimestari, Champagne Charles Heidsieck

Charles Heidsieckin kellarimestari on perin juurin champagnelainen. Cyril Brun syntyi viinitekijäperheeseen Aÿssa, mutta on ehtinyt uransa aikana toimia muillakin aloilla ennen kuin palasi takaisin kotiseudulleen ja intohimonsa samppanjan pariin. Yhdysvalloissa suoritettujen opintojen jälkeen hän työskenteli vähittäiskauppa-alalla ennen kuin hän aloitti enologina Veuve Clicquot’lla, jonka palveluksessa hän toimi 15 vuotta vastaten viiniviestinnästä ja enologisesta kehityksestä. Cyril Brun on toiminut Charles Heidsieckin kellarimestarina vuodesta 2015 asti.

Master Class -luento: Time as the 4th varietal at Charles Heidsieck

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 18:00
Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 18:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Dominique Demarville

Kellarimestari, Champagne Veuve Clicquot

Dominique Demarville napattin Veuve Clicquot’n kellarimestarin suuriin saappaisiin GH Mumm –samppanjatalosta. Ei ihme, sillä hänellä on monta tärkeää kellarimestarin ominaisuutta. Loistavana maistajana ja etevänä johtajana Demarvillen väsymätön uteliaisuus pitää hänet trendien ja teknisen kehityksen aallonharjalla. Dominique on lainannut mottonsa leskirouva Clicquot’lta: ’Vain yksi laatu, paras’. Tämä periaate onkin siirtynyt talossa kellarimestarilta toiselle jo vuodesta 1772. Dominique on järjestyksessä talon 10. kellarimestari.

Master Class -luento: So Clicquot, so 2008 – Top vintage meets a new maker at Veuve Clicquot

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 16:00
Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 16:30
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 13:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Hubert de Billy

Omistaja, Champagne Pol Roger

Pol Roger lukeutuu harvoihin perheomisteisiin samppanjatiloihin ja Hubert de Billy on samppanjasuvun edustaja viidennessä sukupolvessa. De Billy on työskennellyt Pol Rogerilla vuodesta 1988 alkaen, ja hän vastaa tällä hetkellä talon viestinnästä ja brändinrakentamisesta. Hän on ollut hallituksen jäsen vuodesta 1998 asti. Yhdessä kellarimestari Dominique Petit’n kanssa de Billy esittelee talon viinisekoitukset suvun (isä, sisko, setä) hyväksyttäväksi. Hubert de Billyllä on kolme lasta, joten jatkajia suvun samppanjatraditiolle löytyy.

Master Class -luento: Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill

Master Class -luento Pe 10.05.2018 klo 18:00

Master Class -luento: Pol Roger Vintages

Master Class -luento To 09.05.2018 klo 18:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Laurent Fresnet

Kellarimestari, Champagne Henriot

Laurent Fresnet on työskennellyt monilla viinialueilla Uudesta-Seelannista Etelä-Afrikkaan, Portugaliin ja Provenceen asti. Samppanja on kuitenkin hänen tosirakkautensa, sillä onhan hän viininviljelijän poika Champagnen Montagne de Reimsista. Laurent aloitti Champagne Henriotilla vuonna 2006 ja hänen johdossaan talon asemaa huippulaatuisten Chardonnay-vetousten samppanjoiden tuottajana on vahvistettu. Laurent Fresnet’lle on myönnetty International Wine Challengen arvostettu ’Vuoden Kuohuviinintekijän’ titteli vuosina 2015 ja 2016.

Master Class -luento: The creative expression of Henriot

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 16:00
Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 18:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Clovis Taittinger

Vientijohtaja, Champagne Taittinger

Clovis Taittinger on Pierre-Emmanuel Taittingerin vanhin lapsi. Clovis kasvoi Reimsissä ja opiskeli historiaa Sorbonnessa sekä kauppatieteitä Lillen EDHEC:issa. Hän aloitti perheyrityksen leivissä syyskuussa 2007. Clovis edustaa perhettä kansainvälisesti vientitehtävissä ja vastaa myös talon rypäleiden ostoista ja viljelijäkontakteista.

Master Class -luento: Taittinger Magnum battle

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 19:30
Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 16:30
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 16:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Philippe Jamesse

Sommelier

Philippe Jamesse on arvostettu samppanjaan erikoistunut sommelier ja viinintuntija ja hän oli pitkään Champagnen maakunnassa toimivan, kahdella Michelin-tähdellä palkitun Les Crayères -ravintolan pääsommelier. Jamessen asiantuntemuksella on syntynyt myös Lehmann Glassin ainutlaatuinen Jamesse Prestige -viinilasisarja.

Florent Roques-Boizel

Toimitusjohtaja, Champagne Boizel

Florent Roques-Boizel edustaa sukunsa kuudetta sukupolvea sillä perhe aloitti samppanjabisneksessä jo 185 vuotta sitten. Hän on syntynyt ja kasvanut Champagnessa. Kaupallisten opintojensa jälkeen Florent työskenteli Uudessa-Seelannissa ja Ranskaan paluunsa jälkeen hän vietti kolme vuotta M. Chapoutierin vientipäällikkönä. Vuonna 2010 Florent aloitti perheensä samppanjatalossa työskennellen isänsä ja äitinsä rinnalla, oppien niin samppanjan sekoittamisen kuin talon viinitarhojen saloja. Vuoden 2019 alusta alkaen Florent on toiminut Champagne Boizelin toimitusjohtajana. Hän jakaa kellarimestarin vastuun veljensä Lionelin kanssa.

Master Class -luento: Boizel vintages back to 1990 

Master Class-luento To 9.5.2019 16:00
Master Class-luento Pe 10.5.2019 15:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Gilles de la Bassètiere

Toimitusjohtaja, Champagne De Venoge

Gilles de la Bassetièren ura vuonna 1837 perustetussa Champagne De Venogessa on pitkä, sillä hän aloitti Amerikan aluejohtajana jo vuonna 1995. Vuonna 1998 hän palasi Ranskaan astuakseen vientipäällikön saappaisiin. Pian sen jälkeen, vuonna 2002, hänet ylennettiin talon johtajaksi. Vuodesta 2005 asti Gilles on toiminut tämän Lanson-BCC –ryhmään kuuluvan talon toimitusjohtajana.

Master Class -luento: De Venoge – Four Princes and a King

Master Class-luento To 9.5.2019 18:00
Master Class-luento Pe 10.5.2019 19:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Godefroy Baijot

Vientijohtaja, Champagne Besserat de Bellefon

Godefroy Baijot syntyi samppanjaperheeseen ja peri jo nuorena intohimon tätä ”viinien kuningasta” kohtaan. Kauppatieteen opintojensa jälkeen hän kuuli viinin kutsun ja työskenteli eri tehtävissä alalla. Vuonna 2012 hän palasi Besserat de Bellefonin perheyritykseen aloittaakseen uransa talon vientijohtajana. Besserat de Bellefoniin Godefroy suhtautuu tärkeänä ”elinikäisenä projektina”.

Master Class -luento: A ’BB’ French moment with Besserat de Bellefon

Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 19:30
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 14:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Jean-Francois Clouet

Omistaja, Champagne André Clouet

Jean-François Clouet on Champagne André Clouet’n omistaja, johtaja, promoottori ja kellarimestari. Synnyttyään juuriaan myöden champagnelaiseksi varustettuna yhdeksällä hehtaarilla arvokasta Grand Cru –maata Montagne de Reimsissa, hänen elämänpolkunsa oli pitkälti etukäteen päätetty. Mutta Jean-François jos kuka osaa ottaa kaiken irti siitä!

Master Class -luento: Clouet: André Clouet

Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 18:00
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 16:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Alexandre Salmon (Champagne Salmon),
Kevin Sibille (Champagne Laurent Lequart) & Jukka Sinivirta

Alexandre Salmon edustaa 10 hehtaarin perhetilansa kolmatta sukupolvea. Meunier kattaa jopa 85% Salmonin tarhojen pinta-alasta. Heistä onkin tullut varsinainen Meunier- spesialisti ja jopa talon Spécial Club –luksussamppanjat valmistetaan yksinomaan Meunierista. Vapaa-aikanaan Alexandre lentelee mielellään kuumailmapallolla Champagnen yllä.

Kevin Sibille on Champagne Laurent Lequart’n vientipäällikkö. Tämä Passy-Grignyssa sijaitseva perhetila viljelee 10 hentaaria tarhoja keskittyen erityisesti Meunieriin. Meunier samppanjoita löytyykin moneen tyyliin rutikuivasta Brut Naturesta aina makeaan Doux –versioon.

Master Class -luento: The many faces of Meunier

Master Class-luento Pe 10.05.2019 16:30
Master Class-luento La 11.05.2019 14:30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Julie De Sousa

Viinintekijä, Champagne De Sousa

Julie De Sousa on opiskellut viininvalmistusta sekä Burgundissa että Champagnessa. Kotitilallaan hän on työskennellyt niin kauan kuin hän jaksaa muistaa. Sen lisäksi hän on tehnyt harjoittelujaksoja muilla huipputiloilla, kuten Domaine de la Romanée Contilla Burgundissa ja Château Cheval Blancilla Bordeaux’ssa. Uudessa Maailmassa hän on tehnyt viiniä Japanissa ja Uudessa-Seelannissa. Viinitarhojen kyntäminen hevosella on yksi Julien taidoista ja osa De Sousan tarhoista saakin nauttia tästä erityiskohtelusta.

Master Class -luento: De Sousa – Excellence in biodynamic Champagnes

Master Class-luento Pe 10.05.2019 16:30
Master Class-luento La 11.05.2019 13:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Quentin Paillard

Omistaja, Champagne Pierre Paillard

Kahdeksannen polven viininviljelijä Quentin Paillard vetää Champagne Pierre Paillardia yhdessä veljensä Antoinen kanssa. Quentin on syntynyt, kasvanut ja opiskellut Champagnessa, mutta hänen avoin ja utelias mielensä on vienyt hänet opiskelemaan Bordeaux’hon, työskentelemään myymäläpäällikkönä viinikaupassa Shanghaissa, sommelierina New Yorkissa ja viinikouluttajana Pariisissa. Nyt Quentin on palannut kotikyläänsä Bouzyyn työskennelläkseen täysipäiväisesti Pierre Paillardin samppanjoiden valmistuksessa ja myynnissä.

Master Class -luento: Quentin Paillard: Pierre Paillard’s interpretation of the terroir of Bouzy

Master Class -luento Pe 10.05.2019 klo 15:00
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 18:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Edouard Cossy

Regional Export Director, Champagne Laurent-Perrier

Edouard Cossy vastaa Laurent-Perrierin Pohjoismaiden ja Aasian markkinoista. Suoritettuaan Burgundissa viini- ja alkoholikaupan tutkinnon, Cossy aloitti Champagnessa vuonna 2006 merkittävän perheomisteisen samppanjatalon markkinointiviestintävastaavana. Sitten hän hankki kansainvälistä kokemusta Vietnamissa työskennellen neljä vuotta viini- ja alkoholimaahantuojalla Ho Chi Minh Cityssä. Hän aloitti Laurent-Perrierillä vuonna 2012.

Master Class -luento: Laurent-Perrier Vintages in magnum 

Master Class -luento To 09.05.2019 klo 19:30
Master Class -luento La 11.05.2019 klo 16:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Deniz Löktas & Toni Aikasalo

Mitkä ovat onnistuneen ruoan ja viinin yhdistämisen kulmakivet? Mikä tekee samppanjasta niin monimuotoisen yhdistettävän? Sommelierit Deniz Löktas ja Toni Aikasalo, molemmat myös koulutettuja kokkeja, etsivät vastauksia neljän ruokalajin menullaan, jonka he valmistavat ja tarjoilevat sinulle yhdessä lempisamppanjoidensa kanssa. He jakavat tietojaan, näkökulmiaan ja muistojaan Reimsistä kanssasi. Tämä Master Class käy myös kevyestä lounaasta tai illallisesta.

Molemmat sommelierit ovat Grand Champagne Challengen voittajia, Toni vuodelta 2015 ja Deniz vuodelta 2017.

Master Class -luento: Eat & Drink with the Winners

Master Class -luento La 11.05.2019 klo 13:00
Master Class –luento La 11.05.2019 klo 16:00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›