Tule samppanjan parhaiden asiantuntijoiden – niin kotimaisten kärkinimien kuin ranskalaisten tähtivieraidemme – oppiin. Näissä Grand Champagne Helsinkiä varten räätälöidyissä Master Classeissa samppanjatalot avaavat kellariensa ovet ja pääsemme mukaan ainutlaatuisille makumatkoille samppanjan saloihin.

Oppaina Master Class -luennoilla toimivat alan kotimaiset huippuasiantuntijat, samppanjaan erikoistunut Master of Wine Essi Avellan, maamme tuorein Master of Wine Heidi Mäkinen, viiniasiantuntija Jukka Sinivirta, kokkaavat Grand Champagne Challenge -voittajat Deniz Löktas ja Toni Aikasalo, viinikauppias Kim Moliis ja maamme arvostetuimpiin sommeliereihin lukeutuva Samuil Angelov. Lisäksi mukana on todellinen tähtikaarti samppanjan huippunimiä arvostetuista kellarimestareista talojen omistajiin ja mielenkiintoisimpiin viljelijätuottajiin.

Luennot kestävät noin 50 minuuttia ja maisteluannos on noin 4cl. Niissä samppanjat maistetaan Lehmann Glassin upeista suupuhalletuista Grand Champagne -samppanjalaseista. Kaikista Master Classeista löydät alta lisätietoja sitä mukaan kun tastingien sisällöt varmistuvat.

Master Class -luennot ovat maksullisia ja niiden hinnat löytyvät kunkin Master Classin kuvauksen kohdalta, josta voit suoraan ostaa lippusi. Paikkoja on rajallinen määrä, joten toimi nopeasti. Muistathan ostaa myös pääsylipun etukäteen.

Näytä: henkilökuvina | aikataululistana

Essi Avellan

Master of Wine

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Avellan on kirjoittanut lukuisia viinikirjoja, hän on muun muassa päivittänyt kuohuviinien kansainvälisesti merkittävimmän tietoteoksen Christie’s World Encyclopedia of Champagne and Sparkling Wine. FINE ja the World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Avellan kuuluu Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun tuomaristoon. Avellan on Glorian Ruoka & Viinin kolumnisti ja Kauppalehti Option Viiniklubin vetäjä. Hänen samppanja-arvioitaan voi lukea www.essiavellan.com -sivustolta.

Master Class -luento: Blind tasting of the glorious 2012 Vintage

Master Class -luento Pe 6.5.2022  klo 15.00 LOPPUUNMYYTY
Master Class -luento La 7.5.2022 klo 16.00 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Emilien Boutillat

Kellarimestari, Champagne Piper-Heidsieck

Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu olikin hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018.

Master Class -luento: Piper-Heidsieck Essentiel – the very essence of Champagne

Master Class -luento To 5.5.2022 klo 18.00
Master Class -luento La 7.5.2022 klo 14.30

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Vincent Chaperon

Kellarimestari, Champagne Dom Pérignon

Vincent Chaperon synty bordeaux’laiseen viiniperheeseen ja hän opiskeli viininviljelyä ja valmistusta Montpellierissa. Hän liittyi Moët & Chandonin tiimiin vuonna 1999 ja siirtyi Dom Pérignonille vuonna 2005. Hän työskenteli kellarimestari Richard Geoffroyn rinnalla 13 vuoden ajan ennen kuin hänet nimitettiin kellarimestariksi vuonna 2019.

Master Class -luento: Dom Pérignon memories

Master Class To 5.5.2022 klo 16.00 LOPPUUNMYYTY

Dom Pérignon Rosé– The thrill of Pinot Noir

Master Class Pe 6.5.2022 klo 16.30 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Lucie Pereyre de Nonancourt

Grand Siècle edustaja, Champagne Laurent-Perrier

Laurent-Perrierin legendaarisen omistaja-johtaja Bernard de Nonancourtin lapsenlapsi Lucie Pereyre de Nonancourt syntyi mahtavaan samppanjaperheeseen. Opiskeltuaan tieteellistä psykologiaa Genevessä Lucie suoritti Pariisissa maisterin tutkinnon strategisessa markkinoinnissa. Työskennellessään Marqués de Riscalilla Riojassa, hän suoritti WSET Diploma -viinitutkinnon. Inspiroituneena näistä kokemuksista, Lucie liittyi mukaan perheyritykseen ja oppii nyt sekä tuotannosta että myynnistä ja markkinoinnista edustaen taloa kansainvälisesti erityisesti Grand Sièclen lähettiläänä.

Master Class -luento: Laurent-Perrier Grand Siècle – Blending the best with the best 

Master Class Pe 6.5.2022 klo 18.00
Master Class La 7.5.2022 klo 16.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Clément Pierlot

Kellarimestari, Champagne Pommery

Maanviljelijän poikana Clément Pierlot on aina suhtautunut intohimoisesti maaperään ja sen viljelyyn. Bio- ja geotieteiden opintojensa jälkeen Clément opiskeli viininviljelyä ja –valmistusta Montpellierissa. Vuodesta 2002 vuoteen 2003 hän työskenteli Enologian Projektipäällikkönä Comité Champagnessa. Hän aloitti Vranken-Pommeryllä viinitarhojen johtajana vuonna 2004. Vuonna 2014, hän otti vastuulleen viininvalmistuksen kehittämisen sekä Champagnessa että Englannissa. Paul-François Vrankenille Clément Pierlot oli luonnollinen valinta talon kymmenenneksi kellarimestariksi vuonna 2017.

Master Class -luento: By Pommery – Exceptional terroirs, opposite vintages

Master Class To 5.5.2022 klo 18.00
Master Class Pe 6.5.2022 klo 18.00

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›

Clovis Taittinger

Toimitusjohtaja, Champagne Taittinger

Clovis Taittinger on Pierre-Emmanuel Taittingerin vanhin lapsi. Clovis kasvoi Reimsissä ja opiskeli historiaa Sorbonnessa ja kauppatieteitä Lillen EDHEC:issa. Hän aloitti perheyrityksen leivissä syyskuussa 2007. Clovis edustaa perhettä erityisesti kansainvälisesti ja hän vastaa myös talon rypäleiden ostoista ja viljelijäkontakteista. Clovis Taittinger nimitettiin talon toimitusjohtajaksi vuoden 2020 alussa.

Master Class -luento: Taittinger Vintage meets Comtes de Champagne

Master Class -luento To 5.5.2022 klo 16.00 LOPPUUNMYYTY
Master Class -luento La 7.5.2022 klo 14.30 LOPPUUNMYYTY

Tutustu tarkemmin ja osta paikka Master Class -luennolle ›