Champagne Piper-Heidsieck – Emilien Boutillat

Etusivu/Master Class -luennot / lectures/Champagne Piper-Heidsieck – Emilien Boutillat

Champagne Piper-Heidsieck – Emilien Boutillat

The very Essential and Hors-Série of Piper-Heidsieck

[Description in English below]

Master Class -luennot
Perjantai 25.4.2025 klo 18.00

Hinta: 80€

Luennoitsijat: Emilien Boutillat, Kellarimestari, Champagne Piper-Heidsieck

Huom! Luento pidetään englanniksi.

Piper-Heidsieckin yli 200-vuotias samppanjatalo on kovassa nousussa ja siitä osoituksena se onkin ollut vuosisatamme palkituin samppanjatalo*. Nyt talon kellarimestari Emilien Boutillat tutustuttaa meidät Piper-Heidsieckin herkullisen runsaan tyylin ytimeen ja uusiin innovaatioihin. Cuvée Essentiel on pidempään kypsytetty vakiosamppanja, ja sen kautta käy upeasti ilmi Piper-Heidsieckin laatu sekä talon viinien syvyys ja ikääntymispotentiaali. Maistelussa perehdymme Essentiel -sarjan eri versioihin, Extra Brutiin, Blanc de Blancsiin sekä uuteen tulokkaaseen Blanc de Noirsiin. Lisäksi Emilien tutustuttaa meidät ainutlaatuiseen Essentiel by –konseptiin, jossa räätälöimällä makeutuksen määrää ja makeutusviiniä saadaan aikaan persoonallisia tulkintoja samaisesta samppanjasta. Samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian tehdä uniikin kehitystyön yhdessä Emilien Boutillat’n kanssa. Essentiel by Essi Avellan -samppanjaa on tuotettu magnumissa yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla.
Emilien Boutillat’n myötä uudet tuulet puhaltavat Piperillä ja hän tekikin talolle hiljattain kaksi uutta, kuohumatonta tulkintaa Champagnen terroirista ja Piper-Heidsieckin viininvalmistustyylistä. Tässä tastingissä sinulle avautuu mahdollisuus maistaa nämä harvinaiset ’Hors-Série’ Coteaux Champenois -herkut Aÿn ja Ambonnayn kylistä.

* Piper-Heidsieckin kellarimestari on nimetty 9 kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi Kuohuviinintekijäksi IWC:n toimesta.

Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu oli hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018 ja vuonna 2022 hänet nimitettiin myös Rare Champagnen kellarimestariksi.

Maisteltavat samppanjat:

  • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Aÿ 2022
  • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Ambonnay 2022
  • Piper-Heidsieck Essentiel Extra Brut NV
  • Piper-Heidsieck Essentiel by Essi NV Magnum
  • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs NV
  • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Noirs NV

Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.

Lisätiedot

The very Essential and Hors-Série of Piper-Heidsieck

Master Class lectures
Friday 25th of April at 18:00

Price:  80€

Speaker: Emilien Boutillat, Cellar Master, Champagne Piper-Heidsieck

Note! This lecture will be held in English.

Piper-Heidsieck’s 200-year-old Champagne House is in steep ascent. In fact, it has been the most awarded Champagne House of this century*. Its cellar master Emilien Boutillat wishes to familiarise us with the very essence of Piper-Heidsieck, the core of its complex and gourmand House style. Cuvée Essentiel is the premium non-vintage cuvée of the house that allows us to appreciate the quality of Piper-Heidsieck and the depth and ageing capacity of its champagnes. In this tasting, we will sample Extra Brut, Blanc de Blancs and the newly launched Blanc de Noirs of the Essentiel range. Emilien will also explain the unique ’Essentiel By’ concept that creates unique interpretations of Essentiel by personalising the dosage liqueur. Champagne expert Essi Avellan was honoured to develop ’Essentiel By Essi Avellan’ in magnum together with Emilien Boutillat. Only one batch was made and it is being sold exclusively onboard Viking Line ships.
With Emilien Boutillat, new winds are blowing at Piper, and he recently created two new, still-wine interpretations of Champagne terroir and the Piper-Heidsieck winemaking style. In this tasting, you will have the opportunity to taste these rare ‘Hors-Série’ Coteaux Champenois delicacies from the villages of Aÿ and Ambonnay.

*A Piper-Heidsieck cellar master, has been awarded 9 times as Best Sparkling Wine winemaker of the Year since 2002 by the IWC.

Emilien Boutillat was born to a family of Champagne winegrowers, and as a result he has been surrounded by vineyards since his earliest childhood. Thus, studying oenology and agricultural engineering was the most organic and obvious choice for him. After finishing his studies, Emilien travelled the world to discover other wine terroirs and their wines. In 2013 he returned to Champagne to become the cellar master of Cattier and Armand de Brignac. From there he moved on to become Piper-Heidsieck’s cellar master in 2018 and in 2022 he was also appointed as Rare Champagne’s Cellar Master.

Champagnes:

  • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Aÿ 2022
  • Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Ambonnay 2022
  • Piper-Heidsieck Essentiel Extra Brut NV
  • Piper-Heidsieck Essentiel by Essi NV Magnum
  • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs NV
  • Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Noirs NV

Please note that you also need an entrance ticket to the event to participate in the Master Class. 

Go to Top