Champagne Devaux – Michel Parisot

Etusivu/Master Class -luennot / lectures/Champagne Devaux – Michel Parisot

Champagne Devaux – Michel Parisot

Devaux – From stainless steel to oak, the maturation vessel matters

[Description in English below]

Master Class -luennot
Perjantai 25.4.2025 klo 16.30
Lauantai 26.4.2025 klo 12.00

Hinta: 60€

Luennoitsijat: Michel Parisot, Kellarimestari, Champagne Devaux

Huom! Luento pidetään englanniksi.

Eteläisen Champagnen Aube on nousussa parempaan tunnettuuteen kuluttajien keskuudessa. Alueen viinityyliä ilmentää loistavasti Champagne Devaux, joka on laadustaan tunnustetun Groupe Vinicole Champagne Devaux -osuuskunnan oma brändi. Vuonna 2007 Devaux myös yhdisti voimansa kuuluisan Rhône -tuottaja Chapoutierin kanssa. Sen tuloksena syntyivät rajallisen saatavuuden Sténopé -samppanjat. Molempien brändien viinintekoa on pitkään menestyksekkäästi luotsannut Michel Parisot. Hän leikittelee taidokkaasti erilaisten käymis- ja kypsytysastioiden kanssa aina terästankeista Champagnen alueen tammista tehtyihin tynnyreihin asti. Tässä kiinnostavassa master classissa pääset Michelin oppiin tutustumaan kypsytysastioiden merkitykseen samppanjan maun muodostumisessa – puhumattakaan erinomaisten Auben samppanjojen nauttimisesta. Ota Michel oppaaksesi!

Michelin ura Devaux:lla on kestänyt jo yli kolmekymmentä vuotta ja kellarimestarin avaimia hän on kantanut vuodesta 1999 asti. Tunnustuksena pitkäjänteisestä pyrkimyksestään kehittää Devaux-samppanjoiden laatua vuosi vuodelta, hänelle myönnettiin International Wine Challengen vuoden kuohuviinintekijä palkinto vuonna 2020.

Maisteltavat samppanjat:

  • Devaux Coeur des Bar Blanc de Noirs NV
  • Devaux Cuvée D NV
  • Devaux Millésimé 2014
  • Sténopé 2014
  • Sténopé 2009 Magnum

Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.

Lisätiedot

Devaux – From stainless steel to oak, the maturation vessel matters

Master Class lectures
Friday 25th of April at 16:30
Saturday 26th of April at 12:00

Price: 60€

Speaker: Michel Parisot, Cellar Master, Champagne Devaux

Note! This lecture will be held in English.

Southern Champagne’s Aube region is becoming increasingly popular with consumers. The region’s wine style is perfectly embodied by Champagne Devaux, the brand of the renowned Groupe Vinicole Champagne Devaux cooperative. In 2007, Devaux joined forces with the famous Rhône producer Chapoutier. The result was the creation of limited edition Sténopé champagnes. The winemaking for both brands has long been in the hands of Michel Parisot. He skillfully plays with different fermentation and maturation vessels, from steel tanks to barrels made from Champagne region’s oak. In this intriguing and educational master class, you will learn from Michel about the importance of maturation vessels in the development of the taste of Champagne – not to mention savouring excellent Aube champagnes. Let Michel be your Guide!

Michel Parisot has worked at Devaux for over thirty years and has carried its cellar master’s keys since 1999. As a recognition in his longstanding quest for developing the quality of Devaux champagnes each year he received “International Wine Challenge Sparkling Winemaker of the Year” award in 2020.

Champagnes:

  • Devaux Coeur des Bar Blanc de Noirs NV
  • Devaux Cuvée D NV
  • Devaux Millésimé 2014
  • Sténopé 2014
  • Sténopé 2009 Magnum

Please note that you also need an entrance ticket to the event to participate in the Master Class. 

Go to Top