Devaux – From stainless steel to oak, the maturation vessel matters
[Description in English below]
Master Class -luennot
Perjantai 25.4.2025 klo 16.30
Lauantai 26.4.2025 klo 12.00
Hinta: 60€
Luennoitsijat: Michel Parisot, Kellarimestari, Champagne Devaux
Huom! Luento pidetään englanniksi.
Eteläisen Champagnen Aube on nousussa parempaan tunnettuuteen kuluttajien keskuudessa. Alueen viinityyliä ilmentää loistavasti Champagne Devaux, joka on laadustaan tunnustetun Groupe Vinicole Champagne Devaux -osuuskunnan oma brändi. Vuonna 2007 Devaux myös yhdisti voimansa kuuluisan Rhône -tuottaja Chapoutierin kanssa. Sen tuloksena syntyivät rajallisen saatavuuden Sténopé -samppanjat. Molempien brändien viinintekoa on pitkään menestyksekkäästi luotsannut Michel Parisot. Hän leikittelee taidokkaasti erilaisten käymis- ja kypsytysastioiden kanssa aina terästankeista Champagnen alueen tammista tehtyihin tynnyreihin asti. Tässä kiinnostavassa master classissa pääset Michelin oppiin tutustumaan kypsytysastioiden merkitykseen samppanjan maun muodostumisessa – puhumattakaan erinomaisten Auben samppanjojen nauttimisesta. Ota Michel oppaaksesi!
Michelin ura Devaux:lla on kestänyt jo yli kolmekymmentä vuotta ja kellarimestarin avaimia hän on kantanut vuodesta 1999 asti. Tunnustuksena pitkäjänteisestä pyrkimyksestään kehittää Devaux-samppanjoiden laatua vuosi vuodelta, hänelle myönnettiin International Wine Challengen vuoden kuohuviinintekijä palkinto vuonna 2020.
Maisteltavat samppanjat:
- Devaux Coeur des Bar Blanc de Noirs NV
- Devaux Cuvée D NV
- Devaux Millésimé 2014
- Sténopé 2014
- Sténopé 2009 Magnum
Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.