Welcome in the House of Henriot for Glorian Ruoka & Viini
[Description in English below]
Master Class -luennot
Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT
Hinta: 70€
Luennoitsijat: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot & Essi Avellan MW, Samppanja-asiantuntija
Huom! Luento pidetään englanniksi.
Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Glorian Ruoka & Viini -lehden lukijatastingissa Alice Tétienne ja samppanja-asiantuntija Essi Avellan MW yhdistävät voimansa vieden meidät samppanjan maailmaan Henriot’n upeiden viinien kautta. Heidän johdollaan käymme läpi niin samppanjan valmistusta kuin tärkeimpiä tyylejä ja ajankohtaisimpia trendejä.
Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi.
Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon.
Maisteltavat samppanjat:
- Henriot Brut Souverain NV
- Henriot Blanc de Blancs NV
- Henriot Millésime 2014
- Henriot Inattendue 2016
- Henriot Hemera 2013
Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.