Hartwall

Hartwall

Hartwall on yksi Suomen merkittävimmistä alkoholijuomien maahantuojista ja jakelijoista. Olemme osa Royal Unibrew -konsernia.

Victor Hartwall toi markkinoille kuplivat vedet vuonna 1836, ja silloin syntyi alku suurelle tarinalle. Tänä päivänä tuotevalikoimaamme kuuluu vesien lisäksi mm. virvoitusjuomia, oluita, long drink -juomia, sekä eritttäin laaja valikoima viinejä ja muita alkoholijuomia. Tunnetuimmat omat tuotemerkkimme ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink.

Yhteistyökumppaneinamme ovat useat suuret ja maailmanlaajuisesti tunnetut alkoholi- ja viiniyhtiöt kuten Diageo, joka omistaa trendikkään Baileys Original Irish Cream –liköörin lisäksi useita tunnettuja vodka-, viski- ja ginimerkkejä. Edustamme lisäksi useita upeita viinituottajia eri puolilta maailmaa. Samppanjoista kumppaneitamme ovat Lanson, Alexandre Bonnet, Besserat de Bellefon sekä Barons de Rothschild. Satojen laatutuotteiden valikoimaamme nautitaan kattavasti ympäri Suomen yli 2800 ravintolassa.

www.hartwall.fi

  • Besserat de Bellefon, tai tuttavallisemmin ”BB” on ylpeä historiallisista ranskalaisista juuristaan. 1840-luvulla Edouard Besserat ryhtyi tuottamaan kuohujuomaa omalla nimellään. Hänen jälkeläisensä kehittivät toimintaa ja kun Edmond Besserat vuonna 1920 nai aristokraattisen taustan omaavan Yvonne de Méric de Bellefonin, Besserat de Bellefon- samppanjatalo oli syntynyt. BB:n pehmeä, hienostunut tyyli syntyi 1930 luvulla, jolloin kuuluisa pariisilaisravintola 'La Samaritaine de Luxe' lupasi tilata samppanjaa kymmenkertaisen määrän, mikäli se sopisi myös läpi aterian nautittavaksi, olisi luonteeltaan kevyehkö sekä silkkinen ja hienostunut. BB käytti valmistukseen crémant -viininvalmistusmenetelmää, jonka myötä heidän samppanjoissa on matalampi paine kuin samppanjoissa yleensä. Tämä tekee BB:n samppanjoista kermaisen pehmeitä ja helposti lähestyttäviä sopien niin aloitteleville kuluttajille kuin todellisille viiniharrastelijoille. BB:n kellarimestarina toimii Cédric Thiébault. www.besseratdebellefon.com
  • Domaine Alexandre Bonnet omistaa 47 ha viinitarhoja Les Riceyn kylää ympäröiviltä rinteiltä Champagnen alueen eteläisimmällä alueella, Côte de Barissa. Kaikki tarhat ovat HEV- sertifioituja (High Environmental Value), eikä kemiallisia torjunta-aineita ole käytetty tarhoilla vuosikymmeneen. AB:lle tärkein viljeltävä lajike on Pinot Noir, mutta he viljelevät myös Chardonnayta, sekä pieniä määriä vanhoja lajikkeita kuten Pinot Blanc, Pinot Gris, Arbane ja Petit Meslier. Viiniköynnösten keski-ikä on 30 vuotta. Alueen maaperä on Kimmeridgian kalkkikiveä, joka eroaa muiden Champagnen alueiden maaperästä. Alueen Pinot Noir samppanja on tyyliltään puhdas, hienostunut ja mineraalinen. Kellarimestarina vuoteen 2022 asti toimi CSWWC Lifetime Achievement Award- tunnustuksella palkittu Alain Pailley. Alainin kanssa vuosia työskennellyt Irvin Charpentier jatkoi pääkellarimestarina Alainin jäätyä eläkkeelle. Vuodesta 2021 asti Alexandre Bonnet on tuottanut kahta eri samppanjabrändiä; Alexandre Bonnet- samppanjat tuotetaan vain omien tarhojen rypäleistä. Ferdinand Bonnet- samppanjoissa käytetään myös sopimusviljelijöiden rypäleitä.
  • Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista ja yhä edelleen perheyritys. Sen historia alkaa vuodesta 1760 ja viinintekemisen perintö on kulkenut vuosisatojenajan sukupolvelta toiselle. Erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla, elvyttäessään perinteisen samppanjan valmistustyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen osittainen välttämisen, runsaan reserve- viinien käytön sekä vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja vivahteikkaita. Toisaalta, Lansonin kellarimestarina vuodesta 2013 alkaen toiminut Hervé Dantan sanoo, ettei hyvä samppanja synny vain kellarissa: ”Viininteossa kaikki lähtee terveistä rypäleistä ja läsnäolosta tarhoilla. Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa köynnösten parissa niin kasvukauden kuin sadonkorjuunkin aikana”. Vaikka Dantan on tuonut kellariin myös tammitynnyrit, haluaa hän pitää kiinni Lansonin teräksisen raikkaasta tyylistä: ”Käytän tammea vain reserviviineihin. Se tuosamppanjoihimme moniulotteisuutta ja kermaista suutuntumaa, mutta ei muuta niiden raikkaan mineraalista, pirteän rapsakkaa olemusta. Perusviiniemme alkoholikäyminen tapahtuu yhä terästankeissa.” Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä Lanson panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn. www.lanson.com
  • Domaine Alexandre Bonnet - Still wines of Champagne merge tradition and modernity

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 12.00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Irvin Charpentier, Kellarimestari, Domaine Alexandre Bonnet Huom! Luento pidetään englanniksi. Vielä 1800-luvun taitteessa 90 prosenttia Champagnen tuotannosta oli kuohumattomia viinejä. Les Riceys eteläisen Champagnen Côte des Barissa on ala-alueen suurin ja korkeimmalle arvostettu kylä. Sen Rosé des Riceys -viini oli jo itsensä aurinkokuningas Ludvig XIV:n suosikki 1600-luvulla. Kylällä onkin pitkä kuohumattomien viinien historia, sillä ollaanhan lähellä Burgundin rajaa. Domaine Alexandre Bonnet’n nuori kellarimestari Irvin Charpentier tutustuttaa meidät tällä kiehtovalla luennolla Champagnen kuohumattomien viinien perinteeseen sekä Les Riceysin kylän terroiriin ja viineihin – tällä kertaa ilman kuplia. Coteaux Champenois -pullotteiden jälkeen pääsemme maistamaan tilkan Champagnen historiaa perinteikkäiden Rosé des Riceys -viinien kautta, joista Irvin tuo maistettavaksemme myös harvinaislaatuiset kypsät vuosikerrat 2002 ja 1985. 30-vuotiaana Irvin Charpentier, jolla on kolminkertainen tutkinto geologiasta, viininviljelystä ja viinintutkimuksesta Dijonista, ylläpitää läheistä suhdetta viiniköynnöksiin. Hänen lähestymistapansa viininvalmistukseen ottaa huomioon yhtä lailla alueen historian, maantieteen, geologian kuin ilmaston. Ensimmäiset viinintekokokemuksensa Irvin hankki Côte de Nuits’n ikonisella Domaine de la Vougeraiella. Sen jälkeen hän työskenteli viisi vuotta Alexandre Bonnet’n entisen kellarimestari Alain Pailleyn rinnalla, joka välitti tietämyksensä Les Riceysista ja erilaisten Pinot Noir -viinien valmistuksen hienouksista: Champagne, Coteaux Champenois ja Rosé des Riceys. Maisteltavat samppanjat:
    • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Blanc 2022
    • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Rouge 2021
    • Domaine Alexandre Bonnet mystery wine
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys 2021
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque Vintage 2002
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque vintage 1985
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top