Hartwall

Hartwall

Hartwall on yksi Suomen merkittävimmistä alkoholijuomien maahantuojista ja jakelijoista. Olemme osa Royal Unibrew -konsernia.

Victor Hartwall toi markkinoille kuplivat vedet vuonna 1836, ja silloin syntyi alku suurelle tarinalle. Tänä päivänä tuotevalikoimaamme kuuluu vesien lisäksi mm. virvoitusjuomia, oluita, long drink -juomia, sekä eritttäin laaja valikoima viinejä ja muita alkoholijuomia. Tunnetuimmat omat tuotemerkkimme ovat Hartwall Jaffa, Hartwall Novelle, Lapin Kulta, Karjala ja Hartwall Original Long Drink.

Yhteistyökumppaneinamme ovat useat suuret ja maailmanlaajuisesti tunnetut alkoholi- ja viiniyhtiöt kuten Diageo, joka omistaa trendikkään Baileys Original Irish Cream –liköörin lisäksi useita tunnettuja vodka-, viski- ja ginimerkkejä. Edustamme lisäksi useita upeita viinituottajia eri puolilta maailmaa. Samppanjoista kumppaneitamme ovat Lanson, Alexandre Bonnet, Besserat de Bellefon sekä Barons de Rothschild. Satojen laatutuotteiden valikoimaamme nautitaan kattavasti ympäri Suomen yli 2800 ravintolassa.

www.hartwall.fi

  • Champagne Barons de Rothschild syntyi Rothschildin suvun kolmen haaran (Château Lafitte, Château Mouton ja Château Clarke) yhdistettyä voimansa ja intohimonsa laatuviinien valmistukseen. Uuden vuosituhannen kunniaksi Rothschildit päättivät vuonna 2005 luoda viinin maailman arvovaltaisimmalta viinialueelta, Champagnesta. Suvun yli 200-vuotiset perinteet Bordeaux’ssa saavat jatkoa liitosta Champagnen intohimoisimpien perheyrittäjien kanssa, jotka sukupolvien ajan ovat tinkimättömästi tavoitelleet viineihinsä ainutlaatuista huippulaatua. Viinit valmistetaan Vertuksen kylässä ja kaikki rypäleet saadaan parhailta Grand ja Premier Cru tarhoilta, erityisesti Côte de Blancin alueelta. Champagne Barons de Rothschild on yksi nuorimmista, jollei nuorin, kaikista maailman samppanjataloista. Silti sen maine huippusamppanjoiden tuottajana on kirinyt jo pitkälle. Tänä päivänä Barons de Rothschildin samppanjat ovat saatavilla yli 80 maasta ja niitä löytyy maailman parhaimmista hotelleista ja ravintoloista. Vuonna 2016 alkoi yhteistyö maailman kuulun Ritz- hotelliketjun kanssa. Kellarimestarina toimii nuori ja lahjakas Guillaume Lete. Champagne Barons de Rothschild
  • Besserat de Bellefon, tai tuttavallisemmin ”BB” on ylpeä historiallisista ranskalaisista juuristaan. 1840-luvulla Edouard Besserat ryhtyi tuottamaan kuohujuomaa omalla nimellään. Hänen jälkeläisensä kehittivät toimintaa ja kun Edmond Besserat vuonna 1920 nai aristokraattisen taustan omaavan Yvonne de Méric de Bellefonin, Besserat de Bellefon- samppanjatalo oli syntynyt. BB:n pehmeä, hienostunut tyyli syntyi 1930 luvulla, jolloin kuuluisa pariisilaisravintola 'La Samaritaine de Luxe' lupasi tilata samppanjaa kymmenkertaisen määrän, mikäli se sopisi myös läpi aterian nautittavaksi, olisi luonteeltaan kevyehkö sekä silkkinen ja hienostunut. BB käytti valmistukseen crémant -viininvalmistusmenetelmää, jonka myötä heidän samppanjoissa on matalampi paine kuin samppanjoissa yleensä. Tämä tekee BB:n samppanjoista kermaisen pehmeitä ja helposti lähestyttäviä sopien niin aloitteleville kuluttajille kuin todellisille viiniharrastelijoille. BB:n kellarimestarina toimii Cédric Thiébault. www.besseratdebellefon.com
  • Domaine Alexandre Bonnet omistaa 47 ha viinitarhoja Les Riceyn kylää ympäröiviltä rinteiltä Champagnen alueen eteläisimmällä alueella, Côte de Barissa. Kaikki tarhat ovat HEV- sertifioituja (High Environmental Value), eikä kemiallisia torjunta-aineita ole käytetty tarhoilla vuosikymmeneen. AB:lle tärkein viljeltävä lajike on Pinot Noir, mutta he viljelevät myös Chardonnayta, sekä pieniä määriä vanhoja lajikkeita kuten Pinot Blanc, Pinot Gris, Arbane ja Petit Meslier. Viiniköynnösten keski-ikä on 30 vuotta. Alueen maaperä on Kimmeridgian kalkkikiveä, joka eroaa muiden Champagnen alueiden maaperästä. Alueen Pinot Noir samppanja on tyyliltään puhdas, hienostunut ja mineraalinen. Kellarimestarina vuoteen 2022 asti toimi CSWWC Lifetime Achievement Award- tunnustuksella palkittu Alain Pailley. Alainin kanssa vuosia työskennellyt Irvin Charpentier jatkoi pääkellarimestarina Alainin jäätyä eläkkeelle. Vuodesta 2021 asti Alexandre Bonnet on tuottanut kahta eri samppanjabrändiä; Alexandre Bonnet- samppanjat tuotetaan vain omien tarhojen rypäleistä. Ferdinand Bonnet- samppanjoissa käytetään myös sopimusviljelijöiden rypäleitä.
  • Domaine Alexandre Bonnet - Secrets of Les Riceys terroir

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 26.4.2024 klo 15:00 Lauantai 27.4.2024 klo 13:30 Hinta: 70 € Luennoitsija: Irvin Charpentier, Kellarimestari, Champagne Domaine Alexander Bonnet Huom! Luento pidetään englanniksi. Tämä kiehtova Master Class -luento sukeltaa syvälle Les Riceysin kylän terroiriin ja sen ikoniseen Pinot Noiriin. Les Riceys eteläisessä Champagnen Côte des Barissa on alueen suurin ja korkeimmalle arvostettu kylä. Domaine Alexandre Bonne’n äskettäin nimitetty kellarimestari Irvin Charpentier tuntee ulkoa arvokkaat kasvupaikat ulkoa nuoresta iästään huolimatta. Hän näyttää meille kuusi 100% Pinot Noir -viiniä Domaine Alexandre Bonnetilta - joista kaksi tulee ilman kuplia! Blanc de noirsia ja roséeta täydentävät punainen Coteaux Champenois ja paikallinen kuriositeetti Rosé des Riceys. Tällä luennolla Irvinin seuraan liittyy Domaine Alexandre Bonnet’n aluevientipäällikkö Thomas Bounias. 30-vuotiaana Irvin Charpentier, jolla on kolminkertainen tutkinto geologiasta, viininviljelystä ja viinintutkimuksesta Dijonista, ylläpitää läheistä suhdetta viiniköynnöksiin. Hänen lähestymistapansa viininvalmistukseen ottaa huomioon yhtä lailla alueen historian, maantieteen, geologian ja ilmaston. Ensimmäiset viinintekokokemuksensa Irvin hankki Côte de Nuits’n ikonisella Domaine de la Vougeraiella. Sen jälkeen hän työskenteli viisi vuotta samppanjatilan entisen kellarimestari Alain Pailleyn rinnalla, joka välitti tietämyksensä Les Riceysista ja erilaisten Pinot Noir -viinien valmistuksen hienouksista: Champagne, Coteaux Champenois ja Rosé des Riceys. Maisteltavat samppanjat:
    • Domaine Alexandre Bonnet Blanc de Noirs NV
    • Domaine Alexandre Bonnet Blanc de Noirs Hardy NV
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys La Forêt 2020
    • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys 2012
    • Domaine Alexandre Bonnet Les Contrées Rosé 2019
    • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Rouge 2021
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista ja yhä edelleen perheyritys. Sen historia alkaa vuodesta 1760 ja viinintekemisen perintö on kulkenut vuosisatojenajan sukupolvelta toiselle. Erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla, elvyttäessään perinteisen samppanjan valmistustyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen osittainen välttämisen, runsaan reserve- viinien käytön sekä vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja vivahteikkaita. Toisaalta, Lansonin kellarimestarina vuodesta 2013 alkaen toiminut Hervé Dantan sanoo, ettei hyvä samppanja synny vain kellarissa: ”Viininteossa kaikki lähtee terveistä rypäleistä ja läsnäolosta tarhoilla. Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa köynnösten parissa niin kasvukauden kuin sadonkorjuunkin aikana”. Vaikka Dantan on tuonut kellariin myös tammitynnyrit, haluaa hän pitää kiinni Lansonin teräksisen raikkaasta tyylistä: ”Käytän tammea vain reserviviineihin. Se tuosamppanjoihimme moniulotteisuutta ja kermaista suutuntumaa, mutta ei muuta niiden raikkaan mineraalista, pirteän rapsakkaa olemusta. Perusviiniemme alkoholikäyminen tapahtuu yhä terästankeissa.” Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä Lanson panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn. www.lanson.com
  • Lanson Noble Champagne - Journey through time

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 25.4.2024 klo 18:00 Perjantai 26.4.2024 klo 16:30 Hinta: 120 € Luennoitsija: Hervé Dantan, Kellarimestari, Champagne Lanson Huom! Luento pidetään englanniksi. Hervé Dantan, Maison Lansonin kellarimestari, esittelee talon luksussekoitus Noble Champagnen vertikaalissa upeita vuosikertojen vuosilta 2005-1979. Noble Champagnea valmistetaan vain kaikkein parhaina luonnon tarjoamina vuosina. Vuodesta 1979 lähtien se on valmistettu yksinomaan Côte des Blancsin grand cru Chardonnaysta ja Montagne de Reimsin grand cru Pinot Noirista. Lansonin talon tyyli tunnetaan pitkäikäisyydestään ja tämä upea vertikaali laittaa sen ikääntymiskyvyn testiin. Hervé on valikoinut meille viisi erinomaista vuosikertaa Lansonin arkistoista ja esittelee meille myös Noble Champagnen harvinaisen ensivuosikerran. Hervé Dantan syntyi lähellä Vitry-le-Françoisia Marnessa vuonna 1965. Viininviljelijän poikana häntä on aina kiehtonut viinitarhojen rikas ja monimuotoinen ympäristö. Opiskeltuaan viininviljelyä useilla Ranskan viinialueilla, kuten Bordeaux'ssa, Alsacessa ja Burgundissa, Hervé ylitti Atlantin soveltaakseen koulutustaan Kaliforniassa. Pitkän uran jälkeen Champagnessa, Hervé etsi uusia haasteita ja liittyi Maison Lansonin vahvuuteen vuonna 2013. Sopeutumalla kunkin sadon ainutlaatuisuuteen hän kehitti talon sekoitusten tarkkuutta entisestään. Tämän luovan tehtävän ohjaamana hän suunnitteli Lansonin tuotantolaitoksen uudelleen muokaten talon asiantuntemusta ja käytäntöjä. Maisteltavat samppanjat:
    • Lanson Noble Champagne Brut 2005
    • Lanson Noble Champagne Brut 1998
    • Lanson Noble Champagne Brut 1988
    • Lanson Noble Champagne Brut 1981
    • Lanson Noble Champagne Brut 1979
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top