In English below.

Grand Champagne Helsinki 2025 -tapahtuma lähestyy kovaa vauhtia ja taustajärjestelyt myös etenevät hyvää vauhtia. Tänä vuonna Vanhalla Ylioppilastalolla yli 80 samppanjataloa näyttäytyy noin 400 samppanjan voimin. Kellarimestarien ja asiantuntijoiden vetämiä Master Class -maisteluluentoja on tänäkin vuonna huikea määrä ja valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Nyt iloksenne yksi  tapahtuman järjestäjistä, samppanja-asiantuntija ja Master of Wine, Essi Avellan kertoo, mitä tämän vuoden tapahtumalta voi odottaa. Olit sitten alan ammattilainen, valveutunut harrastelija tai samppanjamatkasi alkuvaiheissa, saat varmasti hyviä tärppejä huhtikuun viimeistä viikonloppua varten.

Onko sinulla muuten jo sisäänpääsylippu päiville ja paikka haluamillesi Master Class -luennoille?

Essi Avellan, mitkä ovat päällimmäiset ajatuksesi tämän vuoden tapahtumasta?

Odotan suurella innolla tämän kevään Grand Champagne Helsinki -tapahtumaa, sillä kyseessä on 10. juhlavuotemme! Sitä juhlistaaksemme paikalla on entistä mielenkiintoisempi joukko champagnelaisia huippunimiä. Kellarimestareita paikalla on kokonaista 15 kappaletta ja sen lisäksi pientuottajanimien lista on laajempi kuin koskaan.

Yläkerrän salit täyttyvät upeista Master Classeista

Master Classeja löytyy varmasti joka makuun ja suosittelenkin varaamaan ainakin yhden Master Classin. Niiden aikana ehti hengähtää ja keskittyä rauhassa oppimiseen ja erikoisuuksien nauttimiseen. Tämä vuonna muun muassa Joseph Perrier juhlii talon 200-vuotista samppanjaa ja tilan toimitusjohtaja Benjamin Fourmon tuo Master Classiinsa maistiaisiksi sekä juhlavuoden erikoissamppanjan että talon uusia palstasamppanjoita.

Ensi kertaa Grand Champagnessa pääsemme myös Canard-Duchênen uunituoreen kellarimestari Cynthia Fossierin oppiin. Pienviljelijöistä suosittelen tarttumaan niin ikään uusien Master Class -vetäjien Sophie Cossyn ja Stéphane Regnaultin tastingeihin. 

Millä tahansa harrastuneisuustasolla pääsee mainiosti mukaan tapahtuman kuplivaan menoon. Tuottajat ja maahantuojat ovat paikalla sinua varten! Uusille samppanjanystäville suosittelen erityisesti Samuil Angelovin suomenkielistä Champagnen ABC Master Classia.

Pääsalissa kuplii ja maistuu

Alakerran saleissa pääset tutustumaan asiantuntevalla opastuksella huikeaan valikoimaan, yli 400 upeaan samppanjaan! Tänä vuonna ihania isojen pullokokojen samppanjoita on luvassa enemmän kuin koskaan! Tutustu etukäteen Rare & Fine -harvinaisuuksien listaan, ja valikoi viinit, jotka ainakin haluat maistaa!  Maisteluannosten hinta alkaa neljästä eurosta, joten samppanjaa pääsee nauttimaan halutessaan erittäin edullisesti. Mukana on toki myös todellisia kellarin helmiä, vanhin maistettavissa oleva samppanja on tänä vuonna vuodelta 1975,

Ruokapuolella jo klassikoiksemme muodostuneiden Murun ja Pastiksen lisäksi kävijöitä ilahduttaa kotimaisiin ja pohjoisen makuihin pohjaava Lapland Hotel Kultá Kitchen. Sen herkut ovat taatusti kiinnostava lisä tapahtumaan laadukkaaseen ruokatarjontaan.

Loistava tunnelma on taattu

Tule nauttimaan Grand Champagne Helsingin lämminhenkisestä ja kuplivasta tunnelmasta. Tänäkin vuonna mukana nauttimassa on vieraita yli 30 eri maasta! Samppanjanmakuinen meno jatkuu vielä ovien sulkeuduttua virallisessa jatkopaikassamme Minne Champagne & Winessa! Nähdään pian Grand Champagnessa!

Grand Champagne Helsinki 2025 lipunmyynti on jo hyvässä vauhdissa ja kaikki lipputyypit ovat myynnissä. Kutsumme sinut lämpimästi tervetulleeksi kuplien maailmaan ja nauttimaan lämminhenkisestä tunnelmasta ja  upeista samppanjoista Vanhalle Ylioppilastalolle 24. – 26.4. Tutustu koko ohjelmaan nettisivuiltamme: www.grandchampagnehelsinki.fi

Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon.

The Grand Champagne Helsinki 2025 event is fast approaching and the preparations are also well underway. This year, more than 80 champagne houses will be present at the Old Student House with around 400 champagnes. The number of Master Class tasting lectures led by cellar masters and experts will be enormous again this year, and there is sure to be something for everyone.

Now one of the event organisers, champagne expert and Master of Wine, Essi Avellan, tells us what to expect from this year’s event. Whether you’re an industry professional, an informed enthusiast or in the early stages of your champagne journey, you’re sure to get some good tips for the last weekend in April.

By the way, do you already have an entry ticket for the day and a place at the Master Class lectures you want to attend?

Essi Avellan, what are your main thoughts about this year’s event?

I’m really looking forward to this spring’s Grand Champagne Helsinki event, as it will be our 10th anniversary year! To celebrate, we have an even more exciting line-up of top names in Champagne. There will be a total of 15 cellar masters, and the list of small producer names is bigger than ever.

The tasting rooms will be filled with fabulous Master Classes

There are certainly Master Classes to suit all tastes and I recommend booking at least one. They allow you to take a breather and focus on learning and enjoying the specialities in peace and quiet. This year, among others, Joseph Perrier is celebrating the 200th anniversary of the house’s champagne, and Benjamin Fourmon, the estate’s general manager, will be presenting both their special anniversary champagne and the house’s new single-vineyard champagnes in his Master Class. 

For the first time at Grand Champagne, we will also be guided by Canard-Duchêne’s new cellar master Cynthia Fossier. As for the small producers, I recommend you also to take part in the Master Classes of the winemakers Sophie Cossy and Stéphane Regnault, speakers at the event for the first time.

Any level of enthusiasm will be well catered for in the bubbly atmosphere of the event. Producers and importers will be there for you! For new champagne lovers, I highly recommend Samuil Angelov’s Champagne ABC Master Class in Finnish. 

Bubbles and tastes in the main hall

In the downstairs halls, you can discover a stunning selection of over 400 great champagnes with a professional guidance! This year there will be more wonderful large-bottle champagnes than ever! Check out the list of Rare & Fine rarities in advance, and choose the wines you want to taste! Tasting portions start from €4, so you can enjoy champagne at a very affordable price if you want to. Of course, there are also some real gems from the producers’ cellars, the oldest champagne on offer this year is from 1975.

On the food side, in addition to the classics Muru and Pastis, visitors will be delighted by the Lapland Hotel Kultá Kitchen, which is based on Finnish and northern flavours. Its delicacies are sure to be an interesting addition to the high-quality food on offer at the event.

A great atmosphere is guaranteed

Come and enjoy the warm and bubbly atmosphere of Grand Champagne Helsinki. This year again, guests from over 30 countries will be there to enjoy! The champagne-flavoured fun continues after the doors close at our official afterparty venue Minne Champagne & Wine! See you soon at the Grand Champagne!

Grand Champagne Helsinki 2025 ticket sales are already well underway and all ticket types are for sale. We warmly welcome you to the world of bubbles and enjoy the warm atmosphere and great champagnes at the Old Student House from 24 to 26 April. See the full programme on our website: www.grandchampagnehelsinki.fi

Master of Wine Essi Avellan is an internationally recognized champagne expert. An author and prolific Champagne correspondent, she belongs to Club Oenologique and World of Fine Wine magazines’ tasting panels and is a jury member at the Champagne and Sparkling Wine World Championships and sparkling wine panel chair at the International Wine and Spirit Competition.