-
Champagne Balcony presents
[Description in English below] Master Class -luento Lauantai 26.4.2025 klo 18:00 (luennon kesto 1h20min) Hinta: 50 € Luennoitsijat: Jukka Sinivirta, Samppanja-asiantuntija Huom! Luento pidetään englanniksi. Grand Champagnen toisen kerroksen Champagne Balconylta löydät mielenkiintoisia nousevia tuottajanimiä, jotka ovat vasta rantautumassa Suomen markkinoille. Nämä kuusi taloa esittäytyvät Master Classissa, kukin edustajansa ja yhden tuotteensa kautta, samppanja-asiantuntija Jukka Sinivirran johdatuksella. Jarry Heritage edustaa Sézannais'n nousevaa aluetta, kun taas Lancelot-Pienne tulee klassisilta Côtes des Blancsin terroireilta. Esittelemme myös kaksi Vallée de la Marnen viljelijää, Demièren ja vastaperustetun Del'Oz Artin. Chassenay d'Arce sijaitsee muodikkaalla Côte des Barin alueella, kun taas Colleryn samppanjat edustavat Marnen arvostettuja Grand Cru -terroireita. Master Classissa Champagne Jarry Heritagea edustaa Johan Jarry, Champagne Lancelot-Piennea Julien Lancelot, Champagne Del’Oz Artia Swann Aguilar, Demièrea Lysandre Demière, Chassenay d’Arcea Philippine Lipka ja Collerya Romain Levecque. Master Classin moderoi viihdyttävästi ja asiantuntevasti pitkän linjan samppanjataitaja, kirjoittaja, kouluttaja ja konsultti Jukka Sinivirta. Maisteltavat samppanjat:- Jarry Heritage Spirituelle NV
- Lancelot-Pienne Marie Lancelot 2018
- Demière Symbole La Côte du Diable 2018
- Del'Oz Art Cuvée Paradis Sud Extra Brut 2018
- Chassenay d’Arce Pinot Blanc 2015
- Collery Blanc de Noirs Grand Cru NV
-
Samppanja talo Testulat on perustettu Nicolas Testulatin toimesta vuonna 1862 alun perin nimellä La Maison V.Testulat. Napoleon kolmannen ajoista, nykyään viidennessä sukupolvessa toimiva talo, on edelleen perheomisteinen ja toimii Samppanjan sydämessä Epernayn kaupungissa. Rypäleet kasvat pääosin Epernays, Chouilly ja Pierryn kylien alueilla, jotka ovat tunnettuja korkea laatuisista viinestä. Kaiken kaikkiaan köynnöksiä kasvaa 17 hehtaarin alueella ja koostuu Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay rypälelajikkeista. Tuottajan arvot ovat syvästi juurtuneet alueen kulttuurin ja luonnon varjelemiseen ja tästä tunnustuksena vuonna 2016 myönnetty Haute Valeur Envinnementale (HVE) sertifikaatti.
-
Champagne Laurent-Perrier - the Art and Savoir-Faire of blending
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 16.00 Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Lucie Pereyre de Nonancourt, Grand Siècle edustaja, Champagne Laurent-Perrier Huom! Luento pidetään englanniksi. Laurent-Perrierin legendaarinen omistaja-johtaja Bernard de Nonancourt uskoi sekoittamisen voimaan. Siitä osoituksena talon vuosikertasamppanja on taiten sekoitettu klassikko, ja Laurent-Perrier oli ensimmäinen samppanjatalo, joka valmisti luksussamppanjansa kolmen vuosikertavuoden sekoituksena. Ensimmäinen Grand Siècle –samppanja lanseerattiin virallisesti 9. syyskuuta 1960 Ludvig XIV häiden 300-vuotispäivänä. Vuoteen 2019 asti jokaisen Grand Siècle -sekoituksen kolme vuosikertaa pidettiin visusti salassa, mutta nyt jokaisella samppanjan ystävällä on pääsy tähän tietoon ’Iteraatio’ –numeroinnin muodossa. Grand Champagne Helsingissä Bernard de Nonancourtin tyttärentytär Lucie Pereyre de Nonancourt’n vetää harvinaislaatuinen master classin, joka tarjoaa mahdollisuuden Grand Sièclen ymmärtämiseen. Maistamme kahta eri iteraatiota (n°24 ja n°26), joista toisen magnumista. Kunnianosoituksena sekoittamisen taiteelle, Laurent-Perrier lanseerasi hiljattain ihan uuden upean Héritage -samppanjan. Se saa Suomen ensi-iltansa Grand Champagnessa! Bernard de Nonancourtin lapsenlapsi Lucie Pereyre de Nonancourt syntyi mahtavaan samppanjaperheeseen. Opiskeltuaan tieteellistä psykologiaa Genevessä Lucie suoritti Pariisissa maisterin tutkinnon strategisessa markkinoinnissa. Työskennellessään Marqués de Riscalilla Riojassa, hän suoritti WSET Diploma -viinitutkinnon. Inspiroituneena näistä kokemuksista, Lucie liittyi mukaan Laurent-Perrierin perheyritykseen ja oppii nyt sekä tuotannosta että myynnistä ja markkinoinnista edustaen taloa kansainvälisesti erityisesti Grand Sièclen lähettiläänä. Maisteltavat samppanjat:- Laurent-Perrier Héritage NV
- Laurent-Perrier Vintage 2015
- Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration n°26
- Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration n°24 Magnum
-
Bollinger - Exploring the Pinot Noir virtuosity
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Hinta: 220€ Luennoitsijat: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Bollingerin kellarimestari Denis Bunner tarjoaa meille huikean Master Classin, joka ei jätä harvinaisuuksia metsästävää samppanjan ystävää kylmäksi. Denis tuo nyt parrasvaloihin Bollingerin Pinot Noir -asiantuntemuksen ja terroir -lähtöisyyden. Tämä pitkän historian omaava talo ei lepää laakereillaan, kuten voimme nähdä kahden uuden cuvéen lanseerauksesta, molemmat 100 % Pinot Noireja. PN-sarja on uusi premium-luokan blanc de noirs, jossa maistuu terroir. Joka vuosi viinin ydinkylä vaihtelee vuosikerran olosuhteiden mukaan. Denisin ohjauksessa vertaamme kolmea eri PN-iteraatiota. Sitten saamme maistaaksemme todella harvinaisen herkun, uuden luomuksen, jolla on suora yhteys Bollingerin viinilliseen menneisyyteen. Punaviiniä on valmistettu talon legendaarisesta La Côte aux Enfants "monopoli"-tarhalta Aÿssa vuodesta 1934, mutta äskettäin siitä on alettu valmistaa myös samppanjaa. Laajan tarhan viileämmältä pohjoiselta puolelta tulevan viinin tyyli on jotain odottamatonta. Sen kolmen ensimmäisen vuosikerran vertikaalitasting on ainutlaatuinen tilaisuus Bollinger-faneille! Muun muassa maataloustekniikkaa, enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:- Bollinger PN VZ19 NV
- Bollinger PN AYC18 NV
- Bollinger PN TX17 NV
- Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2012
- Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2013
- Bollinger La Côte aux Enfants Champagne 2014
-
Laurent Lequart - The Age-worthy Laurent Lequart Meunier
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Kevin Sibille, Vientipäällikkö, Champagne Laurent Lequart Huom! Luento pidetään englanniksi. Champagne Laurent Lequart on perhetila, joka sijaitsee Passy-Grignyssä Marnen laakson sydämessä. Tila on viljellyt viinitarhojaan intohimolla ja kunnioituksella sekä terroiria että ympäristöä kohtaan jo viiden sukupolven ajan. Tällä hetkellä perhe työstää noin 11 tarhahehtaaria, ja viljely pohjautuu pääasiassa Marnen laakson symboliseen rypälelajikkeeseen Meunieriin. Laurent Lequart tuottaa sataprosenttisia Meunier -samppanjoita ilmentäen terroirin ja rypälelajikkeen tyypillisiä ominaisuuksia. Master Classissaan vientipäällikkö Kevin Sibille jakaa tietojaan ja innostustaan tästä trendikkäästä samppanjalajikkeesta ja sen ikääntymispotentiaalista. Kun tarhoja työstetään hartaudella ja viini tehdään taiten, Meunier säilyttää raikkautensa ja hedelmäisyytensä jopa 15 vuoden ajan. Kevin näyttää väitteen toteen maistattaen meille talon Prestige Extra Brut Meunier -samppanjasta eri ikäisiä pullotteita. Kevin Sibille on Passy-Grignyssä sijaitsevan Champagne Laurent Lequartin vientipäällikkö. Hänestä on tullut Meunier-lajikkeen lähettiläs. Laurent Lequartin valmistaa tähtilajikkeestaan jopa rutikuivaa Brut Naturea ja makeaa Doux-versiota. Maisteltavat samppanjat:- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2019)
- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2016)
- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2014)
- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2011)
-
Deconstructing Michel Gonet Les 3 Terroirs
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Nicolas Signolle, Viininviljelijä, Champagne Michel Gonet Huom! Luento pidetään englanniksi. Domaine Michel Gonet tunnetaan puhdaspiirteisistä blanc de blancs -samppanjoistaan. Talon vahvuus ovat sen mittavat 38 hehtaarin tarhaomistukset, joka sijaitsevat huippupaikoilla Côte des Blancsissa, Côte de Sezannessa, Montgueux'ssa ja Bar-sur-Aubois'ssa. Tässä kiintoisassa master classissa Nicolas Signolle, joka hoitaa tilaa äitinsä Sophien ja sisarensa Dianen rinnalla, opastaa meidät talon Les 3 Terroirs -cuvéen sekoittamisen saloihin. Nicolas tuo maistettavaksemme harvinaisia myöhään uudelleen korkitettuja Chardonnay -pullotteita vuosikerralta 2009. Ensin pääsemme maistelemaan jokaista alkuperää, Vindeytä, Montgueuex’a ja Le Mesnil-sur-Ogeria erikseen. Sitten Nicolas näyttää, kuinka ne liittyvät yhteen. Lopuksi voimme nauttia tuoreesta 2019 vuosikerrasta tätä talon talolle tunnusomaista samppanjaa. Nicolas Signolle on Michel Gonetin pojanpoika, joten hän on kasvanut viiniköynnösten ja sammioiden keskellä. Opintojensa jälkeen Nicolas liittyi perheen viinitilan toimintaan. Hän on kahdeksannen sukupolven viininviljelijä. Maisteltavat samppanjat:- Michel Gonet Archive Vindey Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Archive Montgueuex Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Archive Grand Cru Mesnil-sur-Oger Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Archive Les 3 Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut Late Disgorged 2009
- Michel Gonet Les 3 Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut 2019
-
Philipponnat - Masters of perpetual reserves since 1946
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 80€ Luennoitsijat: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. Philipponnatien juuret Champagnessa juontavat juurensa vuoteen 1522. Tällä luennolla François Philipponnat perehdyttää meidät talon vuosikerrattoman vakiosamppanjan ylellisen viinilliseen tyylin, joka on syntynyt jatkuvan reservin (perpetual reserve) kautta aina vuodesta 1946 asti. François jakaa meille kahden reserviviinisekoituksensa, Réserve Perpétuellen ja Réserve Essentiellen, saloja. Tuloksena on ajan patinaa, sekä profiili, jossa vanhimpien viinien vaikutus laimenee vähitellen vivahteikkuuden sen sijaan lisääntyessä. Saamme maistaa Réserve Essentielleä kuohumattomana reserviviininä (vin clair). Sitten François esittelee menetelmän tuomaa tyylillistä jatkuvuutta maistattamalla meille Royale Réserven neljää eri iteraatiota aina vuosikertaan 1983 perustuvaan sekoitukseen saakka. Samalla pääsemme ihailemaan Philipponnatin aikaa uhmaavaa viinityyliä. Tule tutustumaan Philipponnatin viinisuvun pitkiin perinteisiin François Philipponnat’n kanssa! Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssaesi-isiensä jalanjälkiä liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (2020 base)
- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (2005 base)
- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (1990 base)
- Philipponnat Royale Réserve NV Magnum (1983 base)
- Philipponnat Réserve Essentielle (old perpetual reserve) vin clair
-
Joseph Perrier - Celebrating 200 years of terroir expression
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 70€ Luennoitsijat: Benjamin Fourmon, Toimitusjohtaja, Champagne Joseph Perrier Huom! Luento pidetään englanniksi. 200-vuotisjuhliaan viettävä Champagne Joseph Perrier on perheyritys jo kuudennessa sukupolvessa. Toimitusjohtaja Benjamin Fourmonin johdolla samppanjatalo on valmistautunut tarkkaan 200-vuotisjuhlavuotta varten. Joseph Perrier lanseeraa vuonna 2025 täysin uuden juhlavuosisamppanjan, ja samppanjatalo on uudistanut talon ja tuotteiden visuaalisuuden juhlavuoden kunniaksi. Tässä master classissa Benjamin johdattaa meidät Joseph Perrierin ikonisiin terroireihin talon palstasamppanjoiden kautta. Cumières’n kylä Marne -joen varrella on talon tyylille tärkeä, ja sen maineikkaalta La Côte à Bras -tarhalta tulevasta samppanjasta pääsemme maistamaan kolme eri vuosikertaa. Lisäksi Benjamin maistattaa meille uuden 100% Meunier -samppanjansa Verneuilin kylästä. Me saamme myös nostaa maljan Joseph Perrierille juhlasamppanjalla, jonka Benjaminin isä Jean-Claude Fourmon valmisti ja pani syrjään tätä tärkeää merkkipäivää silmällä pitäen. Tervetuloa juhlistamaan Joseph Perrierin 200-vuotista samppanjamatkaa yhdessä Benjamin Fourmonin kanssa! Kauppakorkeakoulusta valmistunut viinintekijä Benjamin Fourmon on nykyään Joseph Perrierin toimitusjohtaja. Isänsä jalanjäljissä Benjamin jatkaa talon saagaa johtajien kuudentena sukupolvena. Sukupolvien yhteistyöllä on Joseph Perrierillä pitkät perinteet, sillä isä-poika parivaljakoiden historia alkoi talossa jo vuonna 1825. Maisteltavat samppanjat:- Joseph Perrier Le Ciergelot 100% Pinot Meunier 2020 Magnum
- Joseph Perrier La Côte à Bras 2015
- Joseph Perrier La Côte à Bras 2011
- Joseph Perrier La Côte à Bras 2008
- Joseph Perrier Cuvée 200 2015 Magnum
-
The very Essential and Hors-Série of Piper-Heidsieck
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 Hinta: 80€ Luennoitsijat: Emilien Boutillat, Kellarimestari, Champagne Piper-Heidsieck Huom! Luento pidetään englanniksi. Piper-Heidsieckin yli 200-vuotias samppanjatalo on kovassa nousussa ja siitä osoituksena se onkin ollut vuosisatamme palkituin samppanjatalo*. Nyt talon kellarimestari Emilien Boutillat tutustuttaa meidät Piper-Heidsieckin herkullisen runsaan tyylin ytimeen ja uusiin innovaatioihin. Cuvée Essentiel on pidempään kypsytetty vakiosamppanja, ja sen kautta käy upeasti ilmi Piper-Heidsieckin laatu sekä talon viinien syvyys ja ikääntymispotentiaali. Maistelussa perehdymme Essentiel -sarjan eri versioihin, Extra Brutiin, Blanc de Blancsiin sekä uuteen tulokkaaseen Blanc de Noirsiin. Lisäksi Emilien tutustuttaa meidät ainutlaatuiseen Essentiel by –konseptiin, jossa räätälöimällä makeutuksen määrää ja makeutusviiniä saadaan aikaan persoonallisia tulkintoja samaisesta samppanjasta. Samppanja-asiantuntija Essi Avellan sai kunnian tehdä uniikin kehitystyön yhdessä Emilien Boutillat’n kanssa. Essentiel by Essi Avellan -samppanjaa on tuotettu magnumissa yksi ainoa erä, ja sitä on myynnissä vain Viking Linen laivoilla. Emilien Boutillat’n myötä uudet tuulet puhaltavat Piperillä ja hän tekikin talolle hiljattain kaksi uutta, kuohumatonta tulkintaa Champagnen terroirista ja Piper-Heidsieckin viininvalmistustyylistä. Tässä tastingissä sinulle avautuu mahdollisuus maistaa nämä harvinaiset ’Hors-Série’ Coteaux Champenois -herkut Aÿn ja Ambonnayn kylistä. * Piper-Heidsieckin kellarimestari on nimetty 9 kertaa sitten vuoden 2002 Maailman Parhaaksi Kuohuviinintekijäksi IWC:n toimesta. Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu oli hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018 ja vuonna 2022 hänet nimitettiin myös Rare Champagnen kellarimestariksi. Maisteltavat samppanjat:- Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Aÿ 2022
- Piper-Heidsieck Hors-Série Coteaux Champenois Ambonnay 2022
- Piper-Heidsieck Essentiel Extra Brut NV
- Piper-Heidsieck Essentiel by Essi NV Magnum
- Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs NV
- Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Noirs NV
-
Domaine Alexandre Bonnet - Still wines of Champagne merge tradition and modernity
[Description in English below] Master Class -luennotTorstai 24.4.2025 klo 18.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUTLauantai 26.4.2025 klo 12.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Irvin Charpentier, Kellarimestari, Domaine Alexandre Bonnet Huom! Luento pidetään englanniksi. Vielä 1800-luvun taitteessa 90 prosenttia Champagnen tuotannosta oli kuohumattomia viinejä. Les Riceys eteläisen Champagnen Côte des Barissa on ala-alueen suurin ja korkeimmalle arvostettu kylä. Sen Rosé des Riceys -viini oli jo itsensä aurinkokuningas Ludvig XIV:n suosikki 1600-luvulla. Kylällä onkin pitkä kuohumattomien viinien historia, sillä ollaanhan lähellä Burgundin rajaa. Domaine Alexandre Bonnet’n nuori kellarimestari Irvin Charpentier tutustuttaa meidät tällä kiehtovalla luennolla Champagnen kuohumattomien viinien perinteeseen sekä Les Riceysin kylän terroiriin ja viineihin – tällä kertaa ilman kuplia. Coteaux Champenois -pullotteiden jälkeen pääsemme maistamaan tilkan Champagnen historiaa perinteikkäiden Rosé des Riceys -viinien kautta, joista Irvin tuo maistettavaksemme myös harvinaislaatuiset kypsät vuosikerrat 2002 ja 1985. 30-vuotiaana Irvin Charpentier, jolla on kolminkertainen tutkinto geologiasta, viininviljelystä ja viinintutkimuksesta Dijonista, ylläpitää läheistä suhdetta viiniköynnöksiin. Hänen lähestymistapansa viininvalmistukseen ottaa huomioon yhtä lailla alueen historian, maantieteen, geologian kuin ilmaston. Ensimmäiset viinintekokokemuksensa Irvin hankki Côte de Nuits’n ikonisella Domaine de la Vougeraiella. Sen jälkeen hän työskenteli viisi vuotta Alexandre Bonnet’n entisen kellarimestari Alain Pailleyn rinnalla, joka välitti tietämyksensä Les Riceysista ja erilaisten Pinot Noir -viinien valmistuksen hienouksista: Champagne, Coteaux Champenois ja Rosé des Riceys. Maisteltavat samppanjat:- Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Blanc 2022
- Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Rouge 2021
- Domaine Alexandre Bonnet mystery wine
- Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys 2021
- Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque Vintage 2002
- Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque vintage 1985
-
Henriot - Wine is written in the vine
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Hinta: 75€ Luennoitsijat: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot Huom! Luento pidetään englanniksi. Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Sitä kuvastaa tyypillisesti pitkistä ikääntymisajoista peräisin oleva paahteisen runsas luonne. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Master Classissa Alice tutustuttaa meidät Henriotin taloon, viinityyliin ja sen viininvalmistuksen ja viljelyn saloihin, joita kuvaa Henriotin motto ‘wine is written in the vine’. Pääsemme nauttimaan Henriotin erinomaisen portfolion kohokohdista, muun muassa sen luksussekoitus Hemeran erinomaisesta 2013 vuosikerrasta. Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Maisteltavat samppanjat:- Henriot Brut Souverain NV
- Henriot Blanc de Blancs NV
- Henriot Millésime 2015
- Henriot Inattendue 2018
- Henriot Inattendue 2016
- Henriot Hemera 2013
-
The bold and brilliant shades of Blanc de Blancs
[Description in English below] Master Class -luennotTorstai 24.4.2025 klo 16.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 160€ Luennoitsijat: Essi Avellan, Master of Wine Huom! Luento pidetään englanniksi. Côte des Blancsin elegantit blanc de blancsit ovat klassikoita hyvästä syystä, mutta samppanja tarjoaa tänään paljon muutakin. On olemassa vähemmän tunnettuja ala-alueita, jotka keskittyvät voimakkaasti rypäleeseen, esimerkiksi Vitryat, Montgueux ja Sézannais. Montagne de Reimsin viinitarhoista vain 26 prosenttia on omistettu Chardonnaylle, mutta sen ensisijaisesti kalkkikivinen maaperä omaa upean potentiaalin lajikkeelle. Aiemmin Montagne de Reims blanc de blancsia oli vaikea määritellä, sillä viinit päätyivät laaja-alaisiin sekoitesamppanjoihin. Tänään, kasvupaikkakeskeisten samppanjoiden trendin myötä pystymme laittamaan alueen chardonnayt testiin. Tässä master classissa samppanja-asiantuntija Essi Avellan esittelee blanc de blancs -kategorian suosikkisamppanjoitaan Côte de Blancsista ja Montagne de Reimsistä aina Val du Petit Moriniin, Montgueux'hin ja Côte des Bariin asti. Liity Essin seuraan ja tutustu samppanjan viljelijätuottajien upeimpiin ja ilmaisuvoimaisimpiin blanc de blancseihin, joista jokainen on ansainnut paikkansa Champagnen Hall of Famessa. Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Maisteltavat samppanjat:- Les Frères Mignon L’Aventure NV
- Girard-Bonnet Les Mussettes Grand Cru 2019
- Jacques Lassaigne Clos Sainte Sophie 2015
- Cédric Bouchard Roses de Jeanne HL/R20
- Ulysse Collin Les Enfers NV (base 2017)
- Chartogne-Taillet Chemin de Reims 2019
- Vilmart & Cie Blanc de Blancs Les Blanches Voies 2013
-
Philipponnat Clos des Goisses - Magnificent wine from an exceptional terroir
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 15.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: François Philipponnat, Vientipäällikkö, Champagne Philipponnat Huom! Luento pidetään englanniksi. Clos des Goisses on uraauurtava yhden viinipalstan samppanja (single-vineyard), joka tämän päivän filosofian mukaan tuotetaan joka vuosi satovuoden olosuhteista riippumatta. Itse asiassa vain 12 vuosikertaa on jäänyt väliin sen jälkeen kun Philipponnat loi ensimmäisen Clos des Goisses cuvéen vuonna 1935. Muurein rajattu 5,83 hehtaarin viinitarha on yksi alueen harvoista "cloista" ja yksi Champagnen jyrkimmistä viinitarhoista. Täydellisesti etelään avautuen se seisoo Mareuil-sur-Aÿn parhaalla rinteellä. Kyseessä on todella poikkeuksellinen terroir, jossa kalkkikivinen maaperä on hyvin lähellä pintaa. Nyt François Philipponnat, viiniperheen 16. sukupolven vesa, vie meidät upealle makumatkalle Clos des Goisses’n maailmaan esittelemällä viisi eri vuosikertaa tuoreimmasta 2015 vuosikerrasta aina pitkään sakkakypsytettyihin LV (Long Vieillissement) -versioihin vuosilta 2000 ja 1998. Clos des Goisses tunnetaan yhtenä samppanjan ikääntymiskykyisimmistä viineistä. Tässä on tilaisuutesi nauttia tämän majesteettisen cuvéen vivahteista eri ikäisinä! Champagnessa syntynyt ja kasvanut François Philipponnat on Philipponnatin viiniperheen ylpeä edustaja 16. sukupolvessa. Opiskeltuaan CELSAssa – Sorbonnen yliopiston Marketing & Communication Graduate Schoolissa – François Philipponnat vietti viisi vuotta Pariisissa hankkien kokemusta viinikaupasta. Hän seuraa nyt isänsä Charles Philipponnatin kanssaesi-isiensä jalanjälkiä liityttyään Philipponnatin vientitiimiin vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:- Philipponnat Clos des Goisses 2015
- Philipponnat Clos des Goisses 2014
- Philipponnat Clos des Goisses 2007
- Philipponnat Clos des Goisses LV 2000
- Philipponnat Clos des Goisses LV 1998
-
Gratiot-Pillière’s fine Heritage
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Christelle Gratiot, Vientipäällikkö, Champagne Gratiot-Pillière Huom! Luento pidetään englanniksi. Viininviljelijöitä vuodesta 1657 lähtien, nykyään Gratiot-Pillière on 11. sukupolven veljien Olivier ja Sébastien Gratiotin johdossa. Perheen viinitarhat kattavat 18 hehtaaria Marnen laaksossa Charly-sur-Marnen, Saulcheryn, Bonneilin ja Azy-sur-Marnen kylissä. Master classissaan Christelle Gratiot esittelee meille Heritage Vieilles Vignes’n, joka valmistetaan yli 40-vuotiaista viiniköynnöksistä. Viini edustaa vain kahta prosenttia talon tuotannosta ja sitä valmistetaan yksinomaan parhaina vuosikertavuosina. Samalla kun Christelle kertoo Marnen laakson terroirien erityispiirteistä ja parhaista satovuosista, hän esittelee meille neljä hienoa Heritage -vuosikertaa. Christelle Gratiot on Champagne Gratiot-Pillièren vientipäällikkö ja Olivier Gratiotin vaimo. Christelle suoritti kandidaatin tutkinnon kansainvälisissä suhteissa Minnesota State University/Mankatosta, palasi Ranskaan vuonna 1992 ja työskenteli sitten 18 vuotta pankkialalla MasterCard Internationalilla sekä JPMorganilla. Vuodesta 2011 lähtien Christelle on toiminut Gratiot-Pillièren liiketoiminta- ja kehityspäällikkönä sekä vientimarkkinoijana. Tänään Gratiot-Pillière kertoo ylpeänä, että Suomi on yksi sen suurimmista markkinoista. Maisteltavat samppanjat:- Gratiot-Pillière Heritage 2012
- Gratiot-Pillière Heritage 2013
- Gratiot-Pillière Heritage 2015
- Gratiot-Pillière Heritage 2018
-
Taittinger Comtes de Champagne - Chardonnay at its noblest
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 18.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Alexandre Ponnavoy, Kellarimestari, Champagne Taittinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Taittingerin ensi kertaa vuonna 1952 valmistettu Comtes de Champagne oli alueen uraauurtava blanc de blancs prestige cuvée. Paahteisessa viehätysvoimassaan se on edelleenkin yksi tämän kategorian tyylikkäimmistä edustajista. Comtes de Champagnen viehätyksen salaisuus on peräisin Côte des Blancsin ikonisten Grands Cru -kylien huippurypäleistä. Sen upea silkkisyys ja välitön vetovoima heti julkaisun jälkeen ovat osa Comte de Champagnen hurmaavuutta. Nyt pääsemme nauttimaan Comtes de Champagnen useista iteraatioista itsensä kellarimestari Alexandre Ponnavoyn kanssa. Himoitun huippuvuosikerran 2008 lisäksi Alexandre esittelee meille Comtes de Champagnen harvoin julkaistulta 2011, monumentaaliselta 2012 ja elegantilta 2013 vuosikerralta. Dijonin alueella syntynyt Alexandre Ponnavoy varttui ja suoritti osan opinnoistaan Burgundissa. Valmistuttuaan agronomian maisteriksi hän lähti kotiseudultaan Reimsiin. Champagnessa hän suoritti enologian maisterin tutkinnon erikoistuen laatumarkkinointiin, sääntelyyn, liiketoimintaan ja hallintoon. Vuonna 2015 Alexandre liittyi Maison Taittingeriin apulaiskellarimestarina ja sai kellarimestarin roolin vuonna 2018. Maisteltavat samppanjat:- Taittinger Comtes de Champagne 2013
- Taittinger Comtes de Champagne 2012
- Taittinger Comtes de Champagne 2011
- Taittinger Comtes de Champagne 2008
-
Nicolas Feuillatte Palmes d'Or through the ages
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 80€ Luennoitsijat: Camille Delard, Viestivä viinintekijä, Champagne Nicolas Feuillatte Huom! Luento pidetään englanniksi. Tässä Master Classissa päästään maistelemaan Nicolas Feuillatten ikonista Palmes d'Or samppanjaa, jota on valmistettu vuodesta 1983 alkaen. Tätä eksklusiivista samppanjaa valmistetaan vain parhaimpina vuosikertoina Chardonnay ja Pinot Noir rypäleistä, jotka tulevat pääosin Grand Cru -palstoilta (95%). Palmes d'Or samppanjalla on upea kypsytyspotentiaali, ja jo ennen uuden vuosikerran markkinoille tuloa Nicolas Feuillatte kypsyttää pulloja kellareissaan 10 vuoden ajan. Tähän master classiin Nicolas Feuillatten viestivä viinintekijä Camille Delard on valinnut maistettavaksi neljä eri vuosikertaa. Pääsemme maistamaan kaikki vuosikerrat ylellisesti suurikokoisista pulloista; vuosikerrat 2000 ja 2002 1,5-litran magnum -pulloista ja 2005 ja 2006 kolmen litran Jeroboameista. Camille Delard on Champagne Nicolas Feuillatten viestivä enologi. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon maataloustekniikasta ja enologiasta Montpellier SupAgrossa. Etelä-Ranskan Perpignanista kotoisin oleva Camille aloitti uransa Champagne Bollingerilla, jossa hän työskenteli tutkimus- ja kehitystyön projektipäällikkönä keskittyen viininvalmistusinnovaatioihin. Sen jälkeen hän siirtyi Champagne Ruinartille, vastaten tuotantolaadun enologina vuosikerta- ja luksussamppanjoiden aistinvaraisesta valvonnasta. Maisteltavat samppanjat:- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2000 Magnum
- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2002 Magnum
- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2005 Jeroboam
- Nicolas Feuillatte Palmes d'Or Brut 2006 Jeroboam
-
Devaux – From stainless steel to oak, the maturation vessel matters
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 16.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Michel Parisot, Kellarimestari, Champagne Devaux Huom! Luento pidetään englanniksi. Eteläisen Champagnen Aube on nousussa parempaan tunnettuuteen kuluttajien keskuudessa. Alueen viinityyliä ilmentää loistavasti Champagne Devaux, joka on laadustaan tunnustetun Groupe Vinicole Champagne Devaux -osuuskunnan oma brändi. Vuonna 2007 Devaux myös yhdisti voimansa kuuluisan Rhône -tuottaja Chapoutierin kanssa. Sen tuloksena syntyivät rajallisen saatavuuden Sténopé -samppanjat. Molempien brändien viinintekoa on pitkään menestyksekkäästi luotsannut Michel Parisot. Hän leikittelee taidokkaasti erilaisten käymis- ja kypsytysastioiden kanssa aina terästankeista Champagnen alueen tammista tehtyihin tynnyreihin asti. Tässä kiinnostavassa master classissa pääset Michelin oppiin tutustumaan kypsytysastioiden merkitykseen samppanjan maun muodostumisessa - puhumattakaan erinomaisten Auben samppanjojen nauttimisesta. Ota Michel oppaaksesi! Michelin ura Devaux:lla on kestänyt jo yli kolmekymmentä vuotta ja kellarimestarin avaimia hän on kantanut vuodesta 1999 asti. Tunnustuksena pitkäjänteisestä pyrkimyksestään kehittää Devaux-samppanjoiden laatua vuosi vuodelta, hänelle myönnettiin International Wine Challengen vuoden kuohuviinintekijä palkinto vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:- Devaux Coeur des Bar Blanc de Noirs NV
- Devaux Cuvée D NV
- Devaux Millésimé 2014
- Sténopé 2014
- Sténopé 2009 Magnum
-
Rosé champagne by two methods and Wine Scholar Guild study opportunities
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 Hinta: 45€ Luennoitsijat: Essi Avellan MW & Wine Scholar Guild Huom! Luento pidetään englanniksi. Champagnessa on tuotettu kuplivaa roseeta ainakin vuodesta 1764 asti, ja tänä päivänä vaaleanpunainen samppanja on suositumpaa kuin koskaan. Ilmastonmuutos avittaa asiaa ja samppanjatuottajien panostus roséen kehittämiseen tuoksuu ja maistuu. Tässä master classissa samppanja-asiantuntija ja Wine Scholar Guildin samppanjakouluttaja Essi Avellan opastaa meidät roseesamppanjan tuotannon saloihin. Perehdymme roseen valmistukseen niin uuttamis- kuin sekoittamismenetelmän avulla, ja pääsemme maistamaan niistä kiehtovia esimerkkejä. Tämä oppitunti on otettu suoraan Wine Scholar Guildin Champagne Masters -ohjelmasta. Master classin toinen osa tarjoaa yleiskatsauksen Wine Scholar Guildista ja sen halutuista Champagne Masters -ohjelmasta. Kuule lisää liiketoiminnan kehityspäällikkö Emily Zegarilta WSG:n sertifioiduista aluekohtaisista viinikoulutuksista verkossa ja paikan päällä. Emily antaa myös etukäteistietoa WSG:n seuraavata opintomatkasta Champagneen vuonna 2026, jota et halua jättää väliin! Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraateihin. Essi on työskennellyt Wine Scholar Guildin kanssa johtavana kouluttajana sen Champagne Masters -ohjelman käynnistämisestä vuonna 2015 asti ja johtaa useita WSG-opintomatkoja Champagneen vuosittain. Vuonna 2005 perustettu Wine Scholar Guild on ainoa viinikoulutuksen tarjoaja, joka keskittyy yksinomaan maailman kuuluisimpiin viinialueisiin juurruttaen syvän ymmärryksen viinistä, viininvalmistajista ja heidän kulttuuristaan. Wine Scholar Guildin sertifikaatit ovat alan standardi ja tarjoavat tuoreet ja syvälliset tiedot Ranskan, Italian ja Espanjan viineistä. Maisteltavat samppanjat:- Billecart-Salmon Brut Rosé NV
- Louis Roederer Rosé 2017
- Domaine Alexandre Bonnet Rosé de Macération 2020
-
Huré Frères 4 Éléments single-vineyard series - Base wines and final cuvées
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 15.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUTLauantai 26.4.2025 klo 15.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Pierre Huré, Viininviljelijä, Champagne Huré Frères Huom! Luento pidetään englanniksi. Huré Frères’n maineikasta tilaa Ludesin kylässä Montagne de Reimsissa pyörittävät veljekset François ja Pierre. 10 hehtaarin tiluksilla työskennellään luonnon ehdoilla ja pohjoiseen suuntaavat tarhat tuottavat vuodesta toiseen tasapainoisen raikkaita samppanjoita. Kellareissa viinit valmistetaan aikaa vaalien ja erityisesti yhden palstan samppanjoista koostuva 4 Éléments -viinisarja näyttää, miten pitkä tammitynnyrikypsytys soveltuu myös samppanjanvalmistukseen. Tule kokemaan samppanjan ’taika’, miten kuplien muodostuminen ja pitkä hiivasakkakypsytys muuttavat samppanjaa. Hurén veljesten opissa pääset maistamaan trilogian viineistä sekä kuohumattomat ’base wine’ -versiot että lopulliset samppanjat yli viiden vuoden kypsytyksen jälkeen. Pääset myös oppimaan Les Blanches Voies (Rilly-la-Montagne), La Grosse Pierre (Ludes) ja La Perthe (Ludes) huipputerroirien saloista sekä kolmen eri rypälelajikkeen ominaispiirteistä. Pierre Hurélla on aina ollut intohimoinen suhde luontoon. Hän opiskeli viininviljelyä ja viininvalmistusta Beaunessa ja Dijonissa, minkä jälkeen Pierre valmistui myös viininviljelyinsinööriksi Lyonissa. Hänen työkokemuksensa ulottuu Burgundista Côte-Rôtieen ja Uuteen-Seelantiin. Pierre palasi perheen viinitilalle vuonna 2013 johtaakseen sitä yhdessä veljensä Françoisin kanssa. Nykyään Pierre vastaa viininviljelystä ja François huolehtii viinin valmistuksesta. Huré Frères’n viinitarhat ovat nykyisin täysin luonnonmukaisesti viljeltyjä. Maisteltavat samppanjat:- Huré Frères 4 Éléments Chardonnay Les Blanches Voies Extra Brut 2024 base wine
- Huré Frères 4 Éléments Chardonnay Les Blanches Voies Extra Brut 2018
- Huré Frères 4 Éléments Meunier La Grosse Pierre 2024 base wine
- Huré Frères 4 Éléments Meunier La Grosse Pierre 2018
- Huré Frères 4 Éléments Pinot Noir La Perthe 2024 base wine
- Huré Frères 4 Éléments Pinot Noir La Perthe 2018
-
Canard-Duchêne’s interpretation of Great Pinot Noir terroirs
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 18.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUTLauantai 26.4.2025 klo 13.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Cynthia Fossier, Kellarimestari, Champagne Canard-Duchêne Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuonna 1868 Victor Canard ja Léonie Duchêne perustivat Canard-Duchênen samppanjatalon näyttääkseen toteen kotikylänsä rypäleiden koko potentiaalin. Edelleen tänä päivänä Montagne de Reimsin Pinot Noir on talon tyylin ytimessä. 150-vuotisjuhliensa kunniaksi Canard-Duchêne loi V -samppanjan, joka kunnioittaa nimellään tilan perustaja Victor Canardia. Nyt sinulla on hieno mahdollisuus tavata talon upouusi kellarimestari, Cynthia Fossier, joka otti ohjat edeltäjältään Laurent Fédoulta tämän vuoden tammikuussa. Cynthia antaa meille maistiaisen talon jännittävistä blanc de noireista sekä kolmesta upeasta Cuvée V:n vuosikerrasta. Jo nuorena Cynthia Fossier kertoi vanhemmilleen, että jonakin päivänä hän työskentelee kauniissa samppanjatalossa, jonka näki autosta heidän sunnuntaiajeluillaan: Maison Canard-Duchênessa Ludesissa. Cynthia on alunperin kotoisin Ardenneilta, ja hän on aina ollut kiinnostunut luonnosta, tieteestä, viiniköynnöksistä ja viinistä, ja tämä varhainen päättäväisyys sai hänet opiskelemaan Reimsin yliopistossa. Hän suoritti myös kansallisen enologin tutkinnon Reimsissä. Cynthia aloitti Canard-Duchênen apulaiskellarimestarina vuonna 2019 ja hänet nimitettiin talon kellarimestariksi vuonna 2025. Maisteltavat samppanjat:- Canard-Duchêne Réserve Perpétuelle Pinot Noir NV
- Canard-Duchêne Iconic Blanc de Noirs NV
- Canard-Duchêne Cuvée V 2018
- Canard-Duchêne Cuvée V 2012
- Canard-Duchêne Cuvée V 2010
-
Gosset 'Compte d’Âge' - The philosophy of age count
[Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Lauantai 26.4.2025 klo 13.30 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Thibaut Le Mailloux, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Champagne Gosset Huom! Luento pidetään englanniksi. “On maltettava odottaa, samppanjan Suuret Viinit paljastuvat vasta pitkän kypsytyksen jälkeen”, sanoo Champagne Gosset’n pääviinintekijä Odilon de Varine. Pitkä aikaperspektiivi ei ole mitään uutta Gosset’lle, Champagnen vanhimmalle viinitalolle, joka perustettiin Aÿssa vuonna 1584. Gosset’n tyyli on kypsänäkin mineraalisen raikas säilyttäen upean viinillisen syvyyden. Siksi Gosset lanseerasi pitkään sakan päällä kypsytetyn 'Compte d’Âge' -sarjan. Huikean pitkä kypsytysaika kellarissa käy ilmi viinien nimestä: tässä maistelussa pääsemme nauttimaan niin 12, 15 kuin minimissään 21 vuotta kellarissa levänneistä samppanjoista. Liity talon markkinointi- ja viestintäjohtaja Thibaut Le Mailloux’n seuraan oppimaan samppanjan ikääntymisestä ja nauttimaan kypsien juomien hurmaavuudesta. Thibaut Le Mailloux on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä luksusviinien ja väkevien alkoholijuomien parissa yli 20 vuotta. Thibaut toimi Comité Champagnen viestintäjohtajana 10 vuotta, ennen kuin hän aloitti Champagnen vanhimman viinitalon Gosset’n markkinointi- ja viestintäjohtajana vuoden 2020 lopussa. Maisteltavat samppanjat:- Gosset 12 Ans de Cave à Minima Rosé NV
- Gosset 12 Ans de Cave à Minima NV
- Gosset 15 Ans de Cave à Minima NV
- Gosset 21 Ans de Cave à Minima NV
-
Palmer & Co Collection in Magnums - 40 year’s perspective
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30Perjantai 25.4.2025 klo 19.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: Raymond Ringeval, Kaupallinen Johtaja, Champagne Palmer & Co Huom! Luento pidetään englanniksi. Parhaiden kasvupaikkojen ideologialla vuonna 1947 syntynyt Palmer & Co on samppanjaosuuskuntien tähti. Palmerin viinit nauttivat poikkeuksellisen pitkistä kypsytysajoista ja kestävät aikaa loistokkaasti. Palmerilla suuremmat pullokoot ovat arvossaan, ja tila tuottaa tavanomaista suuremman osan viineistään magnumeissa ja sitä suuremmissa pulloissa. Tilan kaupallinen johtaja Raymond Ringeval haluaa tuoda esiin suurempien pullokokojen etuja tarjoten vertailtavaksemme talon upeat kypsät Collection -vuosikertasamppanjat magnumeissa. Näin ollen tämä eksklusiivinen tasting on oodi Palmerin vahvuuksille, sillä Raymond on poiminut hienoimpia vuosikertoja maisteltavaksemme. Pääsemme maistamaan dekandentin runsaan vuosikerran 1999, aikaa uhmaavan raikkaan vuosikerran 1996 ja loistokkaan intensiivisen vuosikerran 1985 sekä blanc de blancsina että sekoitesamppanjana. Tätä unohtumatonta tastingia ei kannata jättää väliin! Raymond Ringeval on ollut Champagne Palmerin leivissä vuodesta 2013 ja nykyään hän toimii talon kaupallisena johtajana. Hänen käsissään Champagne Palmerin brandi on nostettu kansainväliseen tietoisuuteen. Ennen Palmeria Raymond työskenteli kahdeksan vuotta Champagne Ayalan vientipäällikkönä. Huippuviinit ja kypsät samppanjat ovat hänen intohimonsa, mikä sopii aitoon Palmerin henkeen. Maisteltavat samppanjat:- Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1999 Magnum
- Palmer & Co Collection Vintage 1999 Magnum
- Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1996 Magnum
- Palmer & Co Collection Vintage 1996 Magnum
- Palmer & Co Blanc de Blancs Collection 1985 Magnum
- Palmer & Co Collection Vintage 1985 Magnum
-
Deutz Parcelles d’Aÿ - a tribute to an exceptional terroir
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 16.00 Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Hinta: 90€ Luennoitsijat: Caroline Latrive, Kellarimestari, Champagne Deutz Huom! Luento pidetään englanniksi. Deutzin maineikas samppanjatalo sijaitsee Aÿssa, yhdessä Champagnen ikonisimmista Pinot Noir -seuduista, ja kylä antaakin vahvan leiman talon tyylille. Kellarimestari Caroline Latrive johdattaa meidät ymmärtämään tyylikästä talon tyyliä, joka perustuu huippulaatuiseen, runsaaseen ja mausteiseen Pinot Noiriin. Ensin pääsemme maistelemaan uutta vuosikertaa kahta yhden viinitarhan samppanjaa, Hommage à William Deutz Meurtet 2018 ja Hommage à William Deutz Côte Glacière 2018, joista toinen kuvastaa viileämpää Aÿn kasvupaikkaa ja toinen lämpimämpää. Sitten koemme kuinka Aÿn Pinot Noir hurmaa roséviinissä. Ja lopuksi nautimme talon legendaarista luksusamppanja William Deutzia, joka on nimetty tilan perustajan mukaan. Tartu tilaisuuteen, sillä Caroline on täydellinen opas Aÿn jalon Pinot Noirin vivahteiden ja hienouksien ymmärtämiseen. Caroline Latriven urapolku tuli ilmeiseksi hänen opintojensa ja työharjoittelujen kautta arvostetuissa samppanjataloissa. Hän suoritti enologian tutkinnon vuonna 1999 ja aloitti työskentelyn Champagne Bollingerilla. Vuonna 2004 Caroline jatkoi opintojaan ja valmistui enologian ja viinin maisteriksi ennen kuin hänestä tuli Champagne Ayalan kellarimestari. 15 Ayala -vuoden jälkeen Caroline Latrive teki ensimmäisen sadonkorjuunsa Deutzin kellarimestarina vuonna 2022. Maisteltavat samppanjat:- Deutz Hommage à William Deutz Meurtet 2018
- Deutz Hommage à William Deutz Côte Glacière 2018
- Deutz Rosé Vintage 2018
- Deutz William Deutz 2014
-
Bollinger - The creation of PN VZ19
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 15.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 70€ Luennoitsijat: Denis Bunner, Kellarimestari, Champagne Bollinger Huom! Luento pidetään englanniksi. Tässä teknisesti suuntautuneessa master classissa Bollingerin kellarimestari Denis Bunner tutustuttaa meidät PN-sarjan samppanjoiden luomisen saloihin. PN-sarja on uusi premium-luokan blanc de noirs, jossa maistuu kasvupaikka. Joka vuosi ydinkylä vaihtelee vuosikerran olosuhteiden mukaan. PN VZ19:ssä perusvuosi on 2019. Pääasiallinen kylä on Verzenay. Tuloksena on Blanc de Noirs, joka on valmistettu 100 % Pinot Noirista ja joka tekee terroirista esityksen tähden. Yksi sen ydinainesosista ovat pitkään kypsytetyt reserviviinien magnum-pullot. Alueella oli aikoinaan tapa säilyttää reserviviinejä pulloissa tankkien sijaan, mutta nykyään tapa on kuollut liki sukupuuttoon. Bollinger on ainoa perinnettä jatkava suuri samppanjatalo, ja tapa juontaa juurensa talossa vuoteen 1892. Nämä harvinaislaatuiset magnumit ovat käyneet läpi kevyen käymisprosessin pullossa ja sisältävät 1,5 -2 baarin paineen, mikä auttaa säilyttämään viinit raikkaina myötävaikuttaen samalla niiden tyyliin. Ainutlaatuisen Reserve Magnum -teemaisen master classin tarkoituksena on selittää, miten Bollingerin kellarimestari valitsee tämän tärkeän ainesosan joka vuosi. Opimme omakohtaisesti PN VZ19:n sekoittamisesta ja saamme nauttia tätä kertaluonteisesti tuotettua samppanjaa myös magnumista. Muun muassa maataloustekniikkaa, enologiaa ja kansainvälistä ruokataloutta opiskellut Denis Bunner toimi liki kymmenen vuotta Comité Champagnen enologian projektipäällikkönä. Sveitsissä Nestlé Nespressolla hän työskenteli vuoden verran aistinvaraisen arvioinnin projektipäällikkönä ennen liittymistään Bollingerin tiimiin vuonna 2013. Denis Bunner nimitettiin Champagne Bollingerin kellarimestariksi vuonna 2023. Maisteltavat samppanjat:- Reserve wine Magnum 2020
- Reserve wine Magnum 2012
- Reserve wine Magnum 2009
- Reserve wine Magnum 1999
- Bollinger PN VZ19 NV
- Bollinger PN VZ19 NV Magnum
-
Henriet-Bazin - The magnificent Chardonnay of Villers-Marmery
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 45€ Luennoitsijat: Nicolas Rainon, Viininviljelijä, Champagne Henriet-Bazin Huom! Luento pidetään englanniksi. Montagne de Reimsin kuuluisien Pinot Noir -viljelmien keskellä Villers-Marmeryn Premier Cru -kylä kasvattaa ylpeänä upeaa Chardonnaytaan. Tämän itään päin suuntaavan kylän 248 hehtaarista jopa 244 kasvaa Chardonnayta. Muutama senttimetri maanpinnan alla pintamaa antaa nopeasti tilaa kalkkikivelle. Pienikokoisen, puhtaan kalkkisoran muodossa se antaa kylän Chardonnaylle kukkaisen ja kermaisen luonteen yhdistettynä liitukalkkityyppiseen mineraalisuuteen. Henriet-Bazin antaa viinin kertoa oman tarinansa, terroirin ilmaista itseään, jotta jokainen pieni muutos maaperässä, ilmansuunnassa tai korkeudessa näyttäytyy viinien eroina. Talo valmistaa kyläviinejä Villers-Marmeryn Chardonaysta. Tässä master classissa Henriet-Bazin viininviljelijä Nicolas Rainon on oppaamme Villers-Marmeryn arvostettuun terroiriin ja talon ilmeikkäisiin blanc de blancseihin sen eri kasvupaikoista. Henriet-Bazinin viinitilaa vetää Marie-Noëlle Henriet-Rainon (5. sukupolvi) ja hänen miehensä Nicolas Rainon. Sukupolvi toisensa jälkeen Henriet-Bazinin perhe on noudattanut menetelmiä, jotka syntyvät yksinkertaisesta filosofiasta, tavasta tehdä asioita, joka voidaan tiivistää yhteen sanaan: Kunnioitus. Kunnioitus luontoa, maaperää, viiniköynnöksiä, viinejä ja asiakkaita kohtaan. Tila viljelee yhteensä 8,5 hehtaarin viinitarhoja. He omistavat 20 palstaa Villers-Marmeryssa, joilla kasvaa yksinomaan Chardonnayta. Maisteltavat samppanjat:- Henriet-Bazin Blanc de Blancs Extra Brut NV
- Henriet-Bazin Marie-Amélie Blanc de Blancs 2014
- Henriet-Bazin Hypolite Blanc de Blancs 2014
-
Charles Heidsieck Vintages – ageless classics in white and rosé
[Description in English below] Master Class -luennotTorstai 24.4.2024 klo 16.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUTLauantai 26.4.2024 klo 13.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 100€ Luennoitsijat: Elise Losfelt, Cellar Master, Champagne Charles Heidsieck Huom! Luento pidetään englanniksi. Vain parhaimpina satovuosina valmistettavat Charles Heidsieckin vuosikertasamppanjat ovat arvostettuja klassikoita, jotka hurmaavat moniulotteisuudellaan. Grand Champagne Helsingin kymmenvuotisjuhlien kunniaksi talon kellarimestari Elise Losfelt luotsaa meidät syvälle Charles Heidsieckin maailmaan maistattamalla samppanjoita erityisiltä vuosilta, jolloin talo on tehnyt vuosikertasamppanjansa sekä valkoisena että roseena. Elisen syvällisen ammattitaidon ja erinomaisten pedagogisten kykyjen avulla vuosikerrat 2006, 2012 sekä 2018 avautuvat meille ainutlaatuisella tavalla. Elise Losfelt on Languedocissa sijaitsevan Château de L’Engarranin viiniperheen vesa kuudennessa sukupolvessa. Opintojensa jälkeen Losfelt on antanut työpanoksensa samppanjan eteen työskennellen eri rooleissa useissa merkittävissä samppanjataloissa. Charles Heidsieckin kellarimestariksi Elise nimitettiin maaliskuussa 2023. Vapaa-ajallaan hän nautti perheensä seurasta sekä tenniksestä, laskettelusta ja purjelautailusta. Maisteltavat samppanjat:- Charles Heidsieck Brut Vintage 2018
- Charles Heidsieck Rosé Vintage 2018
- Charles Heidsieck Brut Vintage 2012
- Charles Heidsieck Rosé Vintage 2012
- Charles Heidsieck Brut Vintage 2006
- Charles Heidsieck Rosé Vintage 2006
-
Rare Champagne – The Jewel of Champagne
[Description in English below] Master Class -luennotTorstai 24.4.2025 klo 18.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: Emilien Boutillat, Kellarimestari, Rare Champagne Huom! Luento pidetään englanniksi. Rajallisen tuotannon Rare Champagne -vuosikertoja yhdistää kolme olennaista tekijää: poikkeuksellinen vuosi, kellarimestarin asiantuntemus sekä pitkäkestoinen kellarointi optimaalisissa olosuhteissa. Yli neljänkymmenen vuoden aikana Rare Champagne on julkistanut vain neljätoista vuosikertaa. Tässä poikkeuksellisessa master classissa sinulla on mahdollisuus tutustua yhteen Champagnen todellisista helmistä itsensä kellarimestari Emilien Boutillatin seurassa. Opit Rare Champagnen ainutlaatuisesta reseptistä, joka vastaa tämän samppanjan dekadentista herkullisuudesta. Koska tämä samppanja on kaunis kuin koru, pullossa on kaunis viiniköynnöstiara, jonka on suunnitellut pariisilainen jalokivikauppias Arthus-Bertrand. Emilien perehdyttää meidät Rare Champagnen maailmaan viiden huippuvuosikerran kautta: 2012, 2013, 2008, 2002 ja 1988. Tämä on master class, jota et halua ohittaa! Emilien Boutillat syntyi champagnelaiseen viininviljelijäperheeseen, ja siten hän on viettänyt koko ikänsä viiniköynnösten keskellä. Viininviljelyn ja-valmistuksen opiskelu oli hänelle mitä ilmiselvin ja luonnollisin valinta. Opintojensa jälkeen Emilien matkusteli maailman eri viinialueilla tutustuen niiden viininvalmistukseen ja terroireihin. Hän palasi Champagneen vuonna 2013 Cattierin ja Armand de Brignacin kellarimestariksi. Sieltä hän siirtyi Piper-Heidsieckin kellarimestariksi vuonna 2018 ja vuonna 2022 hänet nimitettiin myös Rare Champagnen kellarimestariksi. Maisteltavat samppanjat:- Rare Champagne 2012
- Rare Champagne 2013
- Rare Champagne 2008
- Rare Champagne 2002
- Rare Champagne 1988
-
Into the limelight - Pargny-les-Reims by Sophie Cossy
[Description in English below] Master Class -luennotTorstai 24.4.2025 klo 18.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 40€ Luennoitsijat: Sophie Cossy, Viininviljelijä, Champagne Sophie Cossy Huom! Luento pidetään englanniksi. Ensimmäiset viinitarhat saatiin Cossyn sukuun vuonna 1764. Nykyään perhetila kattaa noin seitsemän hehtaarin alan Ardren ja Veslen laaksossa Reimsin eteläpuolella. Otettuaan viinitilan johdon käsiinsä isältään ja äidiltään, Sophie halusi miettiä talon viinirepertuaarin uudelleen. Kokeiluja tehtiin uusista sekoituksista, makeutuksesta, kypsytyksestä, korkeista… Syntyi Champagne Sophie Cossy. Tilan viinisarjan viimeisin innovaatio ovat Cossyn kotikylän Pargny-les-Reimsin cuvéet. ”Itse asiassa olen ensimmäinen viininviljelijä, joka on tuottanut yhden kylän samppanjaa Pargny-les-Reimsistä. Haluan jakaa kanssasi tietoni kyläni terroirista, ja ehdotan, että tulet tutustumaan siihen kolmen erikoisviinin kautta”. Tässä on kutsu, josta ei kannata kieltäytyä! Sophie Cossy oli onnekas saadessaan syntyä samppanjaperheeseen ja viettää lapsuutensa viiniköynnösten keskellä. Jo nuorena hän päätti osallistua paikallisten ja alueellisten ammattijärjestöjen toimintaan edistääkseen ammattiaan ja alueen kehitystä. Isänsä kuoltua Sophie liittyi äitinsä seuraksi vetämään tilaa, ja otti sen lopulta johdettavakseen vuonna 2017. Sophie teki heti päätöksen ottaa käyttöön progressiivinen malli, jonka avulla siirrytään koko ajan kohti ympäristöystävällisempiä käytäntöjä. Maisteltavat samppanjat:- Sophie Cossy Les Raisins de Pargny-les-Reims 2020
- Pinot Noir de Pargny-les-Reims Vintage
- Coteaux Champenois Blanc Pargny-les-Reims 2022
-
Abelé 1757 - Chardonnay meets Les Riceys in the new blends
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Hinta: 45€ Luennoitsijat: Etienne Eteneau, Kellarimestari, Champagne Abelé 1757 Huom! Luento pidetään englanniksi. Abelé 1757 on Champagnen viidenneksi vanhin samppanjatalo. Sen filosofia on pysytellyt samana kuin alkuvuosinaan: hienoja, artisaanihengen mukaan valmistettuja Champagnen viinejä. Nyt, yli kaksi ja puoli vuosisataa perustamisensa jälkeen, Abelé 1757 on luomassa itsensä uudelleen. Sen tuore kellarimestari - yksi Champagnen nuorimmista - Etienne Eteneau on talon uudistetun tyylin ja laadun vartija. Côte des Blancsista Montagne de Reimsiin tai Coteaux des Riceys’n arvostetuille maille, Eteneaulla on käytössään kylien ja palstojen kirjo mistä inspiroitua. Tässä master classissa pääsemme maistamaan tuoreeltaan Etiennen viininvalmistuksen kädenjälkeä. Liity Etiennen seuraan todistamaan Abelé 1757:n uuden aikakauden alkua! Etienne Eteneau vietti lapsuuden kesänsä Occitanian Grenache ja Muscat -köynnösten joukossa, rakkaan isoäitinsä maatilalla. Häntä Etienne saa kiittää viinitekijän urastaan ja intohimostaan viininviljelyyn. Nuoresta iästään huolimatta Etiennellä on jo nyt vahva kokemuspohja viininvalmistuksesta niin uudesta maailmasta, Ranskasta kuin Champagnesta. Hän on kellarimestarina Abelé 1757 viinien laadun vaalija. Maisteltavat samppanjat:- Abelé 1757 Brut NV
- Abelé 1757 Brut Rosé NV
- Abelé 1757 Blanc de Blancs NV
- Abelé 1757 Le Sourire de Reims Brut 2013
-
The Pommery legacy of vintages - Crafting excellence in large bottles
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Clément Pierlot, Kellarimestari, Champagne Pommery Huom! Luento pidetään englanniksi. Kellarimestari Clément Pierlot pyrkii maksimoimaan Pommeryn samppanjoiden puhdaspiirteisyyden, sillä hienostuneisuus ja raikkaus ovat talon tyylin ydin. Tässä upeassa master classissa pääsemme toteamaan itse miten huippulaatu kestää aikaa. Clément avaa meille ovet talon historiallisiin kellareihin, joissa lepää kypsiä samppanjoita parhailta vuosikerroilta. Hän tuo vertailtavaksemme kahta eri samppanjaa yhteensä neljältä kiehtovalta ja persoonalliselta vuosikerralta. Cuvée Grand Cru on ajaton Pommery-klassikko, kun taas Cuvée Louise talon arvostettuna luksussamppanjana on eleganssin oppitunti. Samppanjat nautimme ihanteellisesti joko magnum tai jeroboam -pulloista. Tässä on makumatka, jota ei kannata jättää väliin! Maanviljelijän pojanpoikana Clément Pierlot on aina suhtautunut intohimoisesti maaperään ja maanviljelyyn. Bio- ja geotieteiden opintojensa jälkeen Clément opiskeli viininviljelyä ja -valmistusta Montpellierissa. Hän aloitti Vranken-Pommeryllä viinitarhojen johtajana vuonna 2004. Vuonna 2014 hän otti vastuulleen viininvalmistuksen kehittämisen sekä Champagnessa että Englannissa. Paul-François Vrankenille Clément Pierlot oli luonnollinen valinta talon kymmenenneksi kellarimestariksi vuonna 2017. Maisteltavat samppanjat:- Pommery Grand Cru 2012 Magnum
- Pommery Grand Cru 1996 Jeroboam
- Pommery Louise 2005 Magnum
- Pommery Louise 2004 Jeroboam
-
Pol Roger Vinothèques - Refined by spirit of excellence and time
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 18.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 150€ Luennoitsijat: Laurent d’Harcourt, Hallituksen Puheenjohtaja, Champagne Pol Roger Huom! Luento pidetään englanniksi. Pol Rogerin Vinothèque on arvostettu kokoelma talon menneiden vuosikertojen samppanjoita. Pol Rogerin rakenteikkaat ja ikääntymiskykyiset samppanjat ansaitsevat aikaa ilmeikkyytensä ja kerroksellisuutensa paljastamiseksi. Tässä eksklusiivisessa tastingisssa Pol Rogerin pääjohtaja Laurent d’Harcourt avaa ovet talon tarkoin varjeltuun vanhojen vuosikertojen Vinothèqueen esitellen meille upeita esimerkkejä talon Blanc de Blancsista, Vintagesta ja lopuksi sen legendaarisesta Cuvée Sir Winston Churchill luksusamppanjasta. Laurent d’Harcourt syntyi Burgundissa ja opiskeli taloustiedettä ja lakia Pariisissa. Varhaisen, Yhdysvalloissa ja Burgundissa vietetyn uransa jälkeen Laurent d'Harcourt lähti samppanjan maailmaan vuonna 1996 työskennellen Bruno Paillardin talossa ennen kuin hän siirtyi Pol Rogerin palvelukseen vientipäälliköksi vuonna 2008. Useiden tehtävien jälkeen hänet nimitettiin tämän arvostetun perheomisteisen samppanjatalon hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2013. Maisteltavat samppanjat:- Pol Roger Vinothèque Blanc de Blancs Vintage 2002
- Pol Roger Vinothèque Blanc de Blancs Vintage 2000
- Pol Roger Vinothèque Brut Vintage 2004
- Pol Roger Vinothèque Brut Vintage 2002
- Pol Roger Vinothèque Cuvée Sir Winston Churchill 2002
- Pol Roger Vinothèque Cuvée Sir Winston Churchill 1998
-
Moët & Chandon’s glorious Grand Vintages rise from freedom of expression
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Perjantai 25.4.2025 klo 18.00 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Benoît Gouez, Kellarimestari, Champagne Moët & Chandon Huom! Luento pidetään englanniksi. Vuonna 1842, 99 vuotta talon perustamisen jälkeen, Moët & Chandon valmisti ensimmäisen vuosikertasamppanjansa. Sen jälkeen on seurannut 75 ainutlaatuista ja aikaa kestävää vuosikertaa lisää. Rajoitetut määrät takaavat kellarimestari Benoît Gouezille, että hän voi keskittyä yksinomaan laatuun, täydellisellä ilmaisun vapaudella ja vähäisellä paineella julistaa vuosikerta. Moëtin vertaansa vailla olevasta valikoimasta hän voi poimia perusviinejä, jotka heijastavat vuoden sadon parhaita ominaisuuksia. Moët & Chandon varaa myös pienen määrän pulloja lisäkypsytystä varten. Nämä eksklusiiviset viinit, jotka ovat hyötyneet pidennetystä hiivakontaktista täydellisissä olosuhteissa, kantavat nimeä Grand Vintage Collection. Maistettuamme maailman suosituinta samppanjaa, Moët Impérialia magnumista, Benoit vie meidät makumatkalle Grand Vintagen kiinnostavimpiin vuosikertoihin viimeisen 25 vuoden ajalta. Loistava Grand Vintage Collection 2000, joka on viettänyt lähes neljännesvuosisadan hiivasakan päällä on oiva osoitus Moët & Chandon Grand Vintagen poikkeuksellisesta laadusta. Tässä on viini, joka jokaisen keräilijän ja samppanjan ystävän tulisi tuntea! Benoît Gouez on täyttänyt Moët & Chandonin kellarimestarin suuret saappaat vuodesta 2005 asti. Hän itse uskoo päätyneensä tähän tavoiteltuun ja vaikutusvaltaiseen toimeen paitsi onnekkaiden sattumien mutta myös intohimon vuoksi. Benoît on esimerkki uuden ajan kommunikatiivisesta, avoimesta ja luovasta kellarimestarista. Maisteltavat samppanjat:- Moët & Chandon Impériale NV Magnum
- Moët & Chandon Grand Vintage 2016
- Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2016
- Moët & Chandon Grand Vintage 2009
- Moët & Chandon Grand Vintage Collection Rosé 2006
- Moët & Chandon Grand Vintage Collection 2000
-
Viini kuplien takana - Samppanjan ABC
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 15.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 13.30 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Samuil Angelov, Ravintoloitsija ja Sommelier, Restaurant Muru Huom! Luento pidetään suomeksi. Master Class -luennollaan Samuil Angelov käy läpi samppanjan perustyylejä ja maistattaa samalla kustakin mielenkiintoisen esimerkin. Samuil jakaa myös mielipiteitään onnistuneesta samppanjan ja ruoan yhdistämisestä. Tässä on hyvä perustietopaketti samppanjasta. Luennolla päästään myös kokeilemaan lasin vaikutusta samppanjan makuun. Samuil Angelov lukeutuu Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin sommeliereihin. Aikaisemmin muun muassa Savoyssa vaikuttanut Angelov tunnetaan nykyisin ravintola Murun ja Pastiksen yrittäjänä. Maisteltavat samppanjat:- Beaumont des Crayères Grande Réserve NV Magnum
- GH Mumm RSRV Blanc de Blancs 2014
- Lanson Rosé Création 67 NV
- Besserat de Bellefon Millésime 2013
- GH Mumm RSRV Lalou 2008
-
Lombard - Taste of terroirs
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Thomas Lombard, Toimitusjohtaja, Champagne Lombard Huom! Luento pidetään englanniksi. ‘On kiehtovaa maistaa rinnakkain eri kasvupaikkojen samppanjoita, erityisesti silloin kun viinit tulevat samalta tuottajalta. Viininvalmistuksen tyyli pysyy identtisenä ja lajikkeena on Chardonnay. Ainoa parametri mikä muuttuu on rypäleiden kasvupaikka, eli terroir’, sanoo Thomas Lombard. Hän tarjoaa meille fantastisen mahdollisuuden tehdä juuri näin, maistaen samppanjoita tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Lombardin perhetalosta. Teemme katsauksen Lombardin kehityskaareen hyvin modernien palstasampanjoiden tuottajaksi. Pääsemme tutkiskelemaan blanc de blancs -samppanjoita kolmesta ikonisesta Côte des Blancsin grand cru -kylästä ja kahdesta Premier Cru -kylästä. Maistamme yksittäisten palstojen viinejä (mono-parcelle) eräistä Côtes des Blancsin mielenkiintoisimmista kasvupaikoista, ja nämä erikoiserät ovat saatavilla vain Lombardin nettikaupasta. Anna Thomasin olla oppaasi Champagnen parhaiden Chardonnay -terroirien maailmaan! Neljännen sukupolven edustaja Thomas Lombard on johtanut vuonna 1925 perustettua Champagne Lombardin perhetilaansa vuodesta 2017 asti. Tällä uudella aikakaudella Lombard on nopeasti positioinut itsensä samppanjataloksi, jolla on viljelijätuottajan filosofia. Oman 5,5 tarhahehtaarinsa lisäksi rypäleiden hankinta on suunnattu Premier ja Grand Cru -kyliin. Lombardin omilla tarhoilla on hiljattain siirrytty luomutuotantoon. Maisteltavat samppanjat:- Lombard Chouilly La Vigne Bouillet Grand Cru
- Lombard Avize Le Chemin de Flavigny Grand Cru
- Lombard Le Mesnil-sur-Oger Les Corroies de Bas Grand Cru
- Lombard Vertus Le Bas des Gaumes Premier Cru
- Lombard Villeneuve-Renneville La Croix Soleil Premier Cru
-
Stéphane Regnault plays Le Mesnil-sur-Oger in Dorian
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 18.00 Hinta: 90€ Luennoitsijat: Stéphane Regnault, Viininviljelijä, Champagne Stéphane Regnault Huom! Luento pidetään englanniksi. Hyvin erilaisen varhaisen uransa jälkeen Stéphane Regnault palasi perhetilalleen Le Mesnil-sur-Ogerin Grand Cru -kylään vuonna 2007. Hän käytti useita vuosia ymmärtääkseen terroiriaan ja pohtiakseen viininvalmistustyyliään. Stéphane käyttää luomu- ja biodynaamisen tuotannon tapoja tuottaakseen sielukkaita, terroiria heijastavia samppanjoita. Nyt Stéphane kutsuu meidät tutustumaan hänen upeimpaan samppanjaansa. Kuten kaikki muutkin viininsä, tämä jazz saksofonisti nimesi samppanjan musiikkimoodin mukaan, Dorian. Ilmeikäs mutta herkkä viini on peräisin Les Hautes Mottes - tarhan vanhoista viiniköynnöksistä Le Mesnil-sur-Ogerin alarinteellä, jossa pintamaa on ohut, joten viiniköynnöksen juuret yltävät suoraan kalkkikiviseen maaperään. Jatkuvan reservin menetelmän avulla viini saa vielä lisäulottuvuuksia. Myös cuvéiden numerointi on uniikki. Esimerkiksi Dorian n° 80 perustuu vuoden 2018 satoon, jota on rikastettu vuosien 2017 ja 2014 reserviviineillä, siksi siis numero 80 (18+17+16+15+14). Tule tapaamaan tätä Côte des Blancs nousevaa tähteä maistaaksesi kaikki koskaan julkaistut Dorienin iteraatiot! Viininviljelijän poika Stéphane Regnault aloitti uransa ilmailualan insinöörinä. Hän uppoutui huippuviinien maailmaan sommelierina Lontoossa. Vuodesta 2007 lähtien hän on työskennellyt perhetilallaan, jolla on upeat neljän hehtaarin tarhat Côte des Blancsin parhaissa terroireissa Le Mesnil-sur-Ogerissa ja Ogerissa. Hän vinifioi kolmen palstansa rypäleet yhden tarhan samppanjoiksi. Samppanjan rinnalla jazzin soittaminen on Stéphanen intohimo. Maisteltavat samppanjat:- Stéphane Regnault Dorien n° 14 NV Magnum
- Stéphane Regnault Dorien n° 29 NV
- Stéphane Regnault Dorien n° 45 NV
- Stéphane Regnault Dorien n° 62 NV
- Stéphane Regnault Dorien n° 80 NV
-
Villers-Allerand fingerprints by Nicolas Maillart
[Description in English below] Master Class -luennotLauantai 26.4.2025 klo 16.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 90€ Luennoitsijat: Nicolas Maillart, Viininviljelijä, Champagne Nicolas Maillart Huom! Luento pidetään englanniksi. Artesaanisamppanjoiden kärkikastiin kuuluvan Nicolas Maillart’n kaikki viinitarhat sijaitsevat Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Erityisen merkittävä kylistä hänelle on äidin kotikylä Villers-Allerand Montagne de Reimsin viileällä pohjoispuolella. Tämä 132 hehtaaria kattava Premier Cru -kylä ei kuulu Champagnen kuuluisimpiin. Nicolas onkin yksi harvoista, joka valmistaa palstasamppanjoita kylästä. Mutta hän tuottaakin niitä kokonaista viisi kappaletta, ja kertoo master classissaan miksi hän uskoo juuri tämän kylän terroiriin palstasamppanjoiden tuottamiseksi! Meunier on pohjoiseen suuntaavan kylän istutetuin lajike, ja Nicolas pullottaa Mont Martin -palstaltaan sekä valkoisen että vaaleanpunaisen Meunier -samppanjan. Kylän syvän hedelmäisestä Pinot Noirista pääsemme maistamaan kolme upeaa tulkintaa. Champagnen historiallinen Petit Meslier -lajike on harvinaisuus, ja Maillart tuottaa Les Courzy -palstaltaan uniikin sataprosenttisen lajikesamppanjan. Nicolasin johdolla pääsemme maistamaan upean valikoiman samppanjoita, joissa on sekä Villers-Allerandin että Maillartin sormenjälki! Enologi- ja insinööripintojensa jälkeen Nicolas Maillart palasi kotitilalleen vuonna 2003. Sen jälkeen tämä yhdeksännen sukupolven viininviljelijä on pannut tuulemaan tehden tilan nopealla kehityksellä esi-isänsä varmasti ylpeiksi. Tänä päivänä hänen hoitamansa suvun viljelmät kattavat kokonaista 16 hehtaaria Montagne de Reimsin Premier tai Grand Cru -kylissä. Nicolasin taiten tehdyt ja sielukkaat samppanjat ovat kovassa huudossa maailmalla. Maisteltavat samppanjat:- Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin 2020 (100% Meunier)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Mont Martin Rosé 2020 (100% Meunier)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Montchenot 2019 (100% Pinot Noir)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Auges 2020 (100% Pinot Noir, organic certification)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Loges 2022 (100% Pinot Noir, no added sulfites)
- Nicolas Maillart Villers-Allerand Les Courzy 2020 (100% Petit Meslier)
-
Bonvalet - The adventure of creating a new Champagne House
[Description in English below] Master Class -luennotLauantai 26.4.2025 klo 16.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 50€ Luennoitsijat: Guillaume Bonvalet, Toimitusjohtaja, Champagne Bonvalet Huom! Luento pidetään englanniksi. Guillaume ja Pauline Bonvalet loivat nuoren samppanjatalonsa tyhjästä, ilman viinitarhaa ja ilman pääomaa. Tässä master classissa Guillaume kertoo meille tästä huikeasta seikkailusta, joka määritti heidän talonsa ja viiniensä DNA:n. "Määritämme talomme viiniemme kautta. Jokaisella samppanjalla on nimi, joka resonoi seikkailumme kanssa ja jolla on meille tärkeä arvo ja symboliikka. Ne muodostavat talomme vaakunan", Guillaume kertoo. Hän esittelee meille nämä viisi viiniä lähettäen meidät makumatkalle Bonvalet-tarinan kiehtovaan maailmaan. Pian sen jälkeen, kun Guillaume Bonvalet saapui Reimsiin, hän alkoi unelmoida oman samppanjamerkin luomisesta. Vuosien varrella hän työskenteli suurissa samppanjataloissa myyntitehtävissä opiskellen viininvalmistuksen ja maistamisen saloja. Vuonna 2012 Guillaume lanseerasi vihdoin oman brändinsä yhteistyössä vaimonsa Paulinen kanssa. Nykyään Guillaume Bonvalet on Champagne Bonvaletin ja Distillerie Bonvaletin omistajan, DéméTerre Wines & Spirits -konsernin johtaja. Hän toteuttaa joka päivä unelmaansa työskennellen viininvalmistajana ja tislaajana. Maisteltavat samppanjat:- Bonvalet Epopée Brut NV
- Bonvalet Kosmos Blanc de Blancs NV
- Bonvalet Marpésia Rosé
- Bonvalet Horae 2014
- Bonvalet Amas Stellaire Blanc de Blancs 2011
-
Tällä Reynald Leclairen ja Virginie Thiefainen kolmen hehtaarin tilalla on pitkä viininvalmistushistoria. Reynald Leclaire on viidennen sukupolven viininviljelyperinteen ylläpitäjä, joka hoitaa vuonna 1878 perustettua Avizen perhetilaa. Äskettäin heidän poikansa Constantin Leclaire on ottanut ohjat, ja hänen ensimmäiset viininsä näyttävät nyt viinitilan tulevaisuuden suuntaa. Hienovarainen sekoitus perinteitä ja innovaatioita, Champagne Leclaire-Thiefaine kutsuu tutustumaan sen terroiriin, joka vastaa täydellisesti tilan ja sen viinien persoonallisuutta ollen hienostuneita ja elegantteja.
-
Welcome in the House of Henriot for Glorian Ruoka & Viini
[Description in English below] Master Class -luennotLauantai 26.4.2025 klo 12.00LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 70€ Luennoitsijat: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot & Essi Avellan MW, Samppanja-asiantuntija Huom! Luento pidetään englanniksi. Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Glorian Ruoka & Viini -lehden lukijatastingissa Alice Tétienne ja samppanja-asiantuntija Essi Avellan MW yhdistävät voimansa vieden meidät samppanjan maailmaan Henriot’n upeiden viinien kautta. Heidän johdollaan käymme läpi niin samppanjan valmistusta kuin tärkeimpiä tyylejä ja ajankohtaisimpia trendejä. Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Maisteltavat samppanjat:- Henriot Brut Souverain NV
- Henriot Blanc de Blancs NV
- Henriot Millésime 2014
- Henriot Inattendue 2016
- Henriot Hemera 2013
-
Paul Girardin ei tarvinnut aloittaa tyhjästä, kun hän perusti vaikuttavan viinitilansa Le Mesnil-sur-Ogeriin. Hänen molemmilla vanhemmillaan, Philippe Girardilla ja Dominique Bonnet'lla, oli merkittäviä viinitarhoja Côte des Blancsissa.12 hehtaarin tila, suurelta osin Grand Cru -kylissä, on lähtökohta, josta moni voi vain haaveilla. Viinitarhat muutettiin luonnonmukaiseen ja biodynaamiseen tuotantoon ja uusi huippumoderni viinitila rakennettiin. Nuoresta iästään huolimatta Paul Girardilla on selkeä visio viineistään. Hän leikkii erilaisten käymisastioiden kanssa inox-astioista amforoihin ja erityisesti tammitynnyreihin. Suuret, suhteellisen uudet 600 litran tynnyrit ovat saamassa entistä enemmän jalansijaa Girardin viininvalmistuksessa. Huolellisesti valmistetuilla, teknisesti täydellisillä, saumattomilla ja ilmeikkäillä samppanjoilla on helppo ennustaa Girard-Bonnetille huikea tulevaisuus.
-
Richard ja Karine Fouquet viljelevät kahdeksaa hehtaaria viinitarhoja Cramantissa, Chouillyssa, Oiryssa ja Mardeuilissa.Osa rypäleistä myydään edelleen samppanjataloille. Luonteeltaan perfektionisti Richard tekee moitteetonta työtä sekä viinitarhoilla että kellarissa. Tyylikäs, kirkkaan hedelmäinen ja viimeistelty tyyli, jossa on kosolti raikkautta.
-
Stéphane Regnault on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien perhetilallaan, jolla on upeat neljän hehtaarin tarhat Côte des Blancsin parhaissa terroireissa Le Mesnil-sur-Ogerissa ja Ogerissa. Stéphane käyttää luomu- ja biodynaamisen tuotannon tapoja tuottaakseen sielukkaita, terroiria heijastavia samppanjoita. Hän vinifioi kolmen palstansa rypäleet yhden tarhan samppanjoiksi.
-
Jo yhdeksäs sukupolvi on ohjaksissa Champagne Maillartilla, jonne Nicolas palasi vuonna 2003 suoritettuaan tekniikan ja enologian opintonsa. Näin hän jatkaa lähes kolmesataa vuotta vanhaa perinnettä tuoda samppanjaterroiriensa koko potentiaali esiin viineissään. Nicolas Maillartilla on viiniköynnöksiä vain Montagne de Reimsin Premier- ja Grand Cru -kylissä, ja tila tuottaa hienoja, huolella valmistettuja viinejä, joissa maistuu kasvupaikka.
-
Marc Hebrart perusti nimeään kantavan samppanjatilan Mareuil-sur-Aÿhin vuonna 1963. Nykyään hänen poikansa Jean-Paul Hébrartin johtama perheomisteinen talo on aina pyrkinyt valmistamaan omia samppanjojaan alusta loppuun.Hebrartin tilan sydän on Mareuil-Sur-Aÿssa ja viljely keskittyy yksinomaan jalojen Pinot Noir ja Chardonnay -rypäleiden ympärille. Hebrart tekee hienoja, tasapainoisia ja runsaita viinejä kunnioittaen arvokasta terroiriaan.
-
Champagne Philippe Lancelot on täysin biodynaaminen kolmannen sukupolven pientuottaja Cramantista, joka jatkaa Y. Lancelot-Wannerin perinteitä. Philippe on syvällä biodynaamisen viljelyn saloissa ja saanut innoituksensa Leclerc Briantin Hervé Jestiniltä. Philippen tavoitteena on luoda vuosikertoja ja palstaviinejä, joilla oma selkeä identiteettinsä. Lancelotin yksilölliset samppanjat ovat löytäneet paikkansa Michelin-ravintoloiden listoilta ympäri maailman.