-
La Chouette de Champillon on tarina autenttisesta käsityöstä ja rajat ylittävästä ystävyydestä. Vuodesta 2016 alkaen pöllösamppanjana tunnettu viini on perhetilaansa luotsaavan Laurent Autréaun ja Viinitien perustajan Toni Immasen yhteistyön tulos, joka on valloittanut paitsi suomalaisten, myös muiden pohjoismaalaisten samppanjanystävien sydämet. Suomen suosituimpana samppanjana tunnettu Blanc de Noirs on vuosien varrella saanut rinnalleen myös roseen ja pitkään kypsyneen Grand Cru -samppanjan.
-
Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista ja yhä edelleen perheyritys. Sen historia alkaa vuodesta 1760 ja viinintekemisen perintö on kulkenut vuosisatojenajan sukupolvelta toiselle. Erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla, elvyttäessään perinteisen samppanjan valmistustyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen osittainen välttämisen, runsaan reserve- viinien käytön sekä vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja vivahteikkaita. Toisaalta, Lansonin kellarimestarina vuodesta 2013 alkaen toiminut Hervé Dantan sanoo, ettei hyvä samppanja synny vain kellarissa: ”Viininteossa kaikki lähtee terveistä rypäleistä ja läsnäolosta tarhoilla. Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa köynnösten parissa niin kasvukauden kuin sadonkorjuunkin aikana”. Vaikka Dantan on tuonut kellariin myös tammitynnyrit, haluaa hän pitää kiinni Lansonin teräksisen raikkaasta tyylistä: ”Käytän tammea vain reserviviineihin. Se tuosamppanjoihimme moniulotteisuutta ja kermaista suutuntumaa, mutta ei muuta niiden raikkaan mineraalista, pirteän rapsakkaa olemusta. Perusviiniemme alkoholikäyminen tapahtuu yhä terästankeissa.” Pitkän historian omaava talo ei ole jäänyt paikalleen, vaan jatkaa edelleen kehittymistään. Tällä hetkellä Lanson panostaa erityisesti kestävään kehitykseen ja kannustaa myös kumppaneitaan ympäristöystävällisempään viininviljelyyn. www.lanson.com
-
Champagne Launois Père et Fils on perustettu vuonna 1872 ja on kahdeksan sukupolven jälkeen edelleen saman perheen sisarusten Séverinen ja Carolinen johdossa. Samppanjat valmistetaan pääosin Côte des Blancsin alueen Grand Cru -luokitellun Le Mesnil-sur-Ogerin huippulaatuisista Chardonnay-rypäleistä. Talon samppanjat korostavat selkeästi alkuperänsä terroir-piirteitä ja kauniit pullot erottuvat edukseen.
-
Champagne Laurent Lequart, Lequartin perheen viinitila sijaitsee Passy-Grignyssä Vallée de la Marnen laakson sydänmailla. Viinitilan johdossa on neljännen polven ahkera ja jatkuvaan kehitykseen uskova samppanjantekijä Laurent. Tämä samppanjatila tuottaa monimuotoisia, laadukkaita, raikkaita ja autenttisia samppanjoita kaikista samppanjarypäleistä, joista kaikki tulevat Lequartin omilta viinitarhoilta yhteensä reilun 10 hehtaarin alueilta. Eniten samppanjoita Laurent Lequart tekee laakson tunnusomaisesta rypäleestä Pinot Meunierista. Laurent Lequartin samppanjat ovat saanet useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia.
-
Laurent Lequart - The Age-worthy Laurent Lequart Meunier
[Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 16.30 Hinta: 50€ Luennoitsijat: Kevin Sibille, Vientipäällikkö, Champagne Laurent Lequart Huom! Luento pidetään englanniksi. Champagne Laurent Lequart on perhetila, joka sijaitsee Passy-Grignyssä Marnen laakson sydämessä. Tila on viljellyt viinitarhojaan intohimolla ja kunnioituksella sekä terroiria että ympäristöä kohtaan jo viiden sukupolven ajan. Tällä hetkellä perhe työstää noin 11 tarhahehtaaria, ja viljely pohjautuu pääasiassa Marnen laakson symboliseen rypälelajikkeeseen Meunieriin. Laurent Lequart tuottaa sataprosenttisia Meunier -samppanjoita ilmentäen terroirin ja rypälelajikkeen tyypillisiä ominaisuuksia. Master Classissaan vientipäällikkö Kevin Sibille jakaa tietojaan ja innostustaan tästä trendikkäästä samppanjalajikkeesta ja sen ikääntymispotentiaalista. Kun tarhoja työstetään hartaudella ja viini tehdään taiten, Meunier säilyttää raikkautensa ja hedelmäisyytensä jopa 15 vuoden ajan. Kevin näyttää väitteen toteen maistattaen meille talon Prestige Extra Brut Meunier -samppanjasta eri ikäisiä pullotteita. Kevin Sibille on Passy-Grignyssä sijaitsevan Champagne Laurent Lequartin vientipäällikkö. Hänestä on tullut Meunier-lajikkeen lähettiläs. Laurent Lequartin valmistaa tähtilajikkeestaan jopa rutikuivaa Brut Naturea ja makeaa Doux-versiota. Maisteltavat samppanjat:- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2019)
- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2016)
- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2014)
- Laurent Lequart Prestige Extra Brut 100% Meunier NV (base 2011)
-
Laurent-Perrier on yksi ainoista edelleen perheomisteisista suurista taloista ja ollut aina yksi Champagnen alueen pioneereista ja innovaattoreista. Talo on sitoutunut vastuulliseen viininviljelyyn tarjoillaan ja jokainen Cuvéensa perustuu talon neljälle peruspilarille. – Osien summa, ei vain suosikerta. Uniikki ja erottuva tyyli. Chardonnay. Pinot Noirin ilmaisuvoima.
-
Champagne Laurent-Perrier - the Art and Savoir-Faire of blending
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 16.00 Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 100€ Luennoitsijat: Lucie Pereyre de Nonancourt, Grand Siècle edustaja, Champagne Laurent-Perrier Huom! Luento pidetään englanniksi. Laurent-Perrierin legendaarinen omistaja-johtaja Bernard de Nonancourt uskoi sekoittamisen voimaan. Siitä osoituksena talon vuosikertasamppanja on taiten sekoitettu klassikko, ja Laurent-Perrier oli ensimmäinen samppanjatalo, joka valmisti luksussamppanjansa kolmen vuosikertavuoden sekoituksena. Ensimmäinen Grand Siècle –samppanja lanseerattiin virallisesti 9. syyskuuta 1960 Ludvig XIV häiden 300-vuotispäivänä. Vuoteen 2019 asti jokaisen Grand Siècle -sekoituksen kolme vuosikertaa pidettiin visusti salassa, mutta nyt jokaisella samppanjan ystävällä on pääsy tähän tietoon ’Iteraatio’ –numeroinnin muodossa. Grand Champagne Helsingissä Bernard de Nonancourtin tyttärentytär Lucie Pereyre de Nonancourt’n vetää harvinaislaatuinen master classin, joka tarjoaa mahdollisuuden Grand Sièclen ymmärtämiseen. Maistamme kahta eri iteraatiota (n°24 ja n°26), joista toisen magnumista. Kunnianosoituksena sekoittamisen taiteelle, Laurent-Perrier lanseerasi hiljattain ihan uuden upean Héritage -samppanjan. Se saa Suomen ensi-iltansa Grand Champagnessa! Bernard de Nonancourtin lapsenlapsi Lucie Pereyre de Nonancourt syntyi mahtavaan samppanjaperheeseen. Opiskeltuaan tieteellistä psykologiaa Genevessä Lucie suoritti Pariisissa maisterin tutkinnon strategisessa markkinoinnissa. Työskennellessään Marqués de Riscalilla Riojassa, hän suoritti WSET Diploma -viinitutkinnon. Inspiroituneena näistä kokemuksista, Lucie liittyi mukaan Laurent-Perrierin perheyritykseen ja oppii nyt sekä tuotannosta että myynnistä ja markkinoinnista edustaen taloa kansainvälisesti erityisesti Grand Sièclen lähettiläänä. Maisteltavat samppanjat:- Laurent-Perrier Héritage NV
- Laurent-Perrier Vintage 2015
- Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration n°26
- Laurent-Perrier Grand Siècle Iteration n°24 Magnum
-
Keväällä 2020 uusi haarapääsky levitti siipensä ensimmäistä kertaa Suomen taivaalla, kun Viinitien ja Gaston Burtinin yhteistyön tuloksena valmistunut samppanja Le Bullet saapui markkinoille. Vapauden ja toivon symbolina tunnettu haarapääsky yhdistyy samppanjan ilahduttaviin kupliin ja on tribuutti 1900-luvun alun ilon ajalle ja demokratian voitolle. Pian julkaisunsa jälkeen haarapääskysamppanja sai pikkuveljen, pikkulinnun, kun puolikkaassa pullossa saatavilla oleva Piaf julkaistiin. Tänä päivänä pääskyt liitelevät paitsi Suomen, myös Norjan ja Saksan taivaalla.
-
Tällä Reynald Leclairen ja Virginie Thiefainen kolmen hehtaarin tilalla on pitkä viininvalmistushistoria. Reynald Leclaire on viidennen sukupolven viininviljelyperinteen ylläpitäjä, joka hoitaa vuonna 1878 perustettua Avizen perhetilaa. Äskettäin heidän poikansa Constantin Leclaire on ottanut ohjat, ja hänen ensimmäiset viininsä näyttävät nyt viinitilan tulevaisuuden suuntaa. Hienovarainen sekoitus perinteitä ja innovaatioita, Champagne Leclaire-Thiefaine kutsuu tutustumaan sen terroiriin, joka vastaa täydellisesti tilan ja sen viinien persoonallisuutta ollen hienostuneita ja elegantteja.
-
Leclerc-Briant on ollut todellinen biodynaamisen tuotannon pioneeri Champagnessa toteuttaessaan luonnonmukaisia periaatteita 1980-luvulta asti ja hankkiessaan biodynaamisen sertifioinnin 2000-luvun alussa. Pascal Leclercin pitkä elämäntyö biodynaamisten samppanjoiden parissa sai ansaitsemansa jatkon, kun viiniin hurahtanut amerikkalaispariskunta osti tilan vuonna 2012. Pascal Leclercin lapsista Ségolène jatkaa tilan ambassadöörinä ja johtoon valikoitui kokenut Frédéric Zeimett. Pascal Leclercin alkuun panema työ Champagnen kokeneimman biodynaamisen konsultin Hervé Jestinin kanssa jatkuu myös uusien omistajien aikakaudella.