Domaine Alexandre Bonnet – Irvin Charpentier

Etusivu/Master Class -luennot / lectures/Domaine Alexandre Bonnet – Irvin Charpentier

Domaine Alexandre Bonnet – Irvin Charpentier

Domaine Alexandre Bonnet – Still wines of Champagne merge tradition and modernity

[Description in English below]

Master Class -luennot
Torstai 24.4.2025 klo 18.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT
Lauantai 26.4.2025 klo 12.00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT

Hinta: 60€

Luennoitsijat: Irvin Charpentier, Kellarimestari, Domaine Alexandre Bonnet

Huom! Luento pidetään englanniksi.

Vielä 1800-luvun taitteessa 90 prosenttia Champagnen tuotannosta oli kuohumattomia viinejä. Les Riceys eteläisen Champagnen Côte des Barissa on ala-alueen suurin ja korkeimmalle arvostettu kylä. Sen Rosé des Riceys -viini oli jo itsensä aurinkokuningas Ludvig XIV:n suosikki 1600-luvulla. Kylällä onkin pitkä kuohumattomien viinien historia, sillä ollaanhan lähellä Burgundin rajaa. Domaine Alexandre Bonnet’n nuori kellarimestari Irvin Charpentier tutustuttaa meidät tällä kiehtovalla luennolla Champagnen kuohumattomien viinien perinteeseen sekä Les Riceysin kylän terroiriin ja viineihin – tällä kertaa ilman kuplia. Coteaux Champenois -pullotteiden jälkeen pääsemme maistamaan tilkan Champagnen historiaa perinteikkäiden Rosé des Riceys -viinien kautta, joista Irvin tuo maistettavaksemme myös harvinaislaatuiset kypsät vuosikerrat 2002 ja 1985.

30-vuotiaana Irvin Charpentier, jolla on kolminkertainen tutkinto geologiasta, viininviljelystä ja viinintutkimuksesta Dijonista, ylläpitää läheistä suhdetta viiniköynnöksiin. Hänen lähestymistapansa viininvalmistukseen ottaa huomioon yhtä lailla alueen historian, maantieteen, geologian kuin ilmaston. Ensimmäiset viinintekokokemuksensa Irvin hankki Côte de Nuits’n ikonisella Domaine de la Vougeraiella. Sen jälkeen hän työskenteli viisi vuotta Alexandre Bonnet’n entisen kellarimestari Alain Pailleyn rinnalla, joka välitti tietämyksensä Les Riceysista ja erilaisten Pinot Noir -viinien valmistuksen hienouksista: Champagne, Coteaux Champenois ja Rosé des Riceys.

Maisteltavat samppanjat:

  • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Blanc 2022
  • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Rouge 2021
  • Domaine Alexandre Bonnet mystery wine
  • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys 2021
  • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque Vintage 2002
  • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque vintage 1985

Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.

Lisätiedot

Domaine Alexandre Bonnet – Still wines of Champagne merge tradition and modernity

Master Class lectures
Thursday 24th of April at 18:00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT
Saturday 26th of April at 12:00  LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT

Price:  60€

Speaker: Irvin Charpentier, Cellar Master, Domaine Alexandre Bonnet

Note! This lecture will be held in English.

At the turn of the 19th century, 90 percent of Champagne’s production was still wine. Les Riceys in southern Champagne’s Côte des Bar is the sub-region’s largest and most highly regarded village. Its legendary Rosé des Riceys was a favorite of the Sun King Louis XIV himself back in the 17th century. The village has a long history in still wine making due to its proximity to the vinelands of Burgundy. In this fascinating master class Domaine Alexandre Bonnet’s young cellar master Irvin Charpentier introduces us to the still wine tradition in Champagne, as well as the terroir and wines of Les Riceys – this time without bubbles. Alongside Coteaux Champenois, we get to taste a drop of Champagne history through the Rosé des Riceys wines, of which Irvin also brings us the rare, mature 2002 and 1985 vintages.

At the age of 31, with a triple degree in geology, viticulture and oenology from Dijon, Irvin Charpentier cultivates a close relationship with the vine. His approach to winemaking takes into account the region’s history, geography, geology and climate. After a first successful experience at Domaine de la Vougeraie in the Côte de Nuits, Irvin spent five years working alongside Alain Pailley, Alexandre Bonnet’s former cellar master; who passed on his knowledge of Les Riceys and the subtleties of making his different Pinot Noir based wines : Champagne, Coteaux Champenois and Rosé des Riceys.

Champagnes:

  • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Blanc 2022
  • Domaine Alexandre Bonnet Coteaux Champenois Rouge 2021
  • Domaine Alexandre Bonnet mystery wine
  • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys 2021
  • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque Vintage 2002
  • Domaine Alexandre Bonnet Rosé des Riceys Œnothèque vintage 1985

Please note that you also need an entrance ticket to the event to participate in the Master Class. 

Go to Top