Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • Vuodesta 1848 viiniköynnöksiä viljelleen A. Bergèren perheen juuret ovat Fèrebriangesissa. A. Bergère-nimen ja brändin perusti Albert Bergère vuonna 1949. Hänen poikansa André jatkoi tilan kehittämistä uusien viljelmien perustamista jättäen tuleville sukupolville upean perustan laatuviinien tuottamiseen.nAndrén lapset Annaëllen ja Adrien jatkavat isänsä ja isoisänsä aloittamaa tarinaa, jota on vienyt eteenpäin intohimo terroiriin ja köynnösten viljelemiseen. Viininviljelijöiden viidennen sukupolven edustajana Adrien tuntee Petit Morin Valleyn maaperän, joka on hämmästyttävän rikas ja monimuotoinen. "Uskon, ettei mitään suurta tehdä ilman intohimoa, mitään suurta ei tehdä heittäytymättä täysin mukaan tarinaan. Me kaikki perimme eri tarinan, mutta meidän tehtävämme on jatkaa sitä ja kirjoittaa uusi sivu joka päivä. Palattuani kotiin perheeni tilalle vuonna 2014, olen saanut ottaa käyttöön kaiken oppimani viininvalmistuksen suhteen. Intohimoni on tuottaa laadukkaita rypäleitä ja valmistaa niistä parasta mahdollista samppanjaa.” – Adrien Bergère
  • Abelé on perustettu jo vuonna 1757, joka tekee siitä yhden vanhimmista samppanjataloista. Taloon kertyi ajan kuluessa merkittävää osaamista ja koko samppanjamenetelmää kehitettiin osaltaan myös Abelén kellareissa. Abelé on pieni samppanjatalo noin 300 000 pullon vuosimyynnillään, mutta se on varsin tunnettu Ranskassa. Sillä on kauniit, vanhat kellarit ja pitkäaikaisia sopimuksia viljelijöiden kanssa pääasiassa Montagne de Reimsin ja Côtes des Blancs’in alueilla. Iäkkäällä talolla on myös joukko merkittäviä asiakkaita kuten eurooppalaisia hoveja, monet lähetystöt, Élysée-palatsi, Ranskan senaatti ja UNESCO. Talon kellarimestari on Etienne Eteneau. Abelén samppanjat tuotetaan terästankeissa ja ne kaikki läpikäyvät malolaktisen käymisen. Talon tyyli on täyteläisen hedelmäinen, runsasmakuinen ja pitkä.
  • Abelé 1757 - Chardonnay meets Les Riceys in the new blends

    [Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 19.30 Hinta: 45€ Luennoitsijat: Etienne Eteneau, Kellarimestari, Champagne Abelé 1757 Huom! Luento pidetään englanniksi. Abelé 1757 on Champagnen viidenneksi vanhin samppanjatalo. Sen filosofia on pysytellyt samana kuin alkuvuosinaan: hienoja, artisaanihengen mukaan valmistettuja Champagnen viinejä. Nyt, yli kaksi ja puoli vuosisataa perustamisensa jälkeen, Abelé 1757 on luomassa itsensä uudelleen. Sen tuore kellarimestari - yksi Champagnen nuorimmista - Etienne Eteneau on talon uudistetun tyylin ja laadun vartija. Côte des Blancsista Montagne de Reimsiin tai Coteaux des Riceys’n arvostetuille maille, Eteneaulla on käytössään kylien ja palstojen kirjo mistä inspiroitua. Tässä master classissa pääsemme maistamaan tuoreeltaan Etiennen viininvalmistuksen kädenjälkeä. Liity Etiennen seuraan todistamaan Abelé 1757:n uuden aikakauden alkua! Etienne Eteneau vietti lapsuuden kesänsä Occitanian Grenache ja Muscat -köynnösten joukossa, rakkaan isoäitinsä maatilalla. Häntä Etienne saa kiittää viinitekijän urastaan ja intohimostaan viininviljelyyn. Nuoresta iästään huolimatta Etiennellä on jo nyt vahva kokemuspohja viininvalmistuksesta niin uudesta maailmasta, Ranskasta kuin Champagnesta. Hän on kellarimestarina Abelé 1757 viinien laadun vaalija. Maisteltavat samppanjat:
    • Abelé 1757 Brut NV
    • Abelé 1757 Brut Rosé NV
    • Abelé 1757 Blanc de Blancs NV
    • Abelé 1757 Le Sourire de Reims Brut 2013
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Alfred Gratienin samppanjatalo on tuottanut samppanjaa vuodesta 1864. Tarkasti valikoidut rypäleet, perinteiset tuotantomenetelmät, rajalliset tuotantomäärät ja kunnioitus maata kohtaan – näihin periaatteisiin ja tosiasiaan että Champagne Alfred Gratien on yksi viimeisistä ”käsityönä” samppanjaa tuottavista samppanjataloista perustuu talon samppanjan laadukkuus ja ainutlaatuisuus. Johdon sitoutuneisuus perustajansa Alfred Gratien periaatteiden noudattamiseen näkyy tuotannon jokaisella osa-alueella. Alfred Gratien-samppanjatalo ei käytä tuotannossaan lainkaan malolaktista käymistä. 62% rypäleistä tulee 1er Cru ja Grand Cru-tarhoilta. Ensimmäinen käyminen tapahtuu tammitynnyreissä. Nykyinen kellarimestari Nicolas Jaeger on viinintekijä neljännessä polvessa Alfred Gratienilla. Tunnettu ranskalainen viiniopas Le Guide Hachette des Vins on nimennyt Nicolas Jaegerin vuoden viinintekijäksi 2018 “Winemaker of the Year”.
  • Champagne André Clouet on arvostettu samppanjatalo, joka tunnetaan korkealaatuisten, boutiquetyylisten samppanjoiden valmistuksesta. 1700-luvun alkupuolella perustettu perheomisteinen tila sijaitsee Champagnen alueen sydämessä Bouzyssa. André Clouet'n samppanjat tunnetaan poikkeuksellisesta laadustaan. Ne valmistetaan usein rajoitetuissa erissä perinteisiä menetelmiä käyttäen ja pääasiassa Pinot Noir -rypäleistä, jotka kasvavat Bouzyn parhailla viinitarhoilla. Talon viinit ovat hienostuneita, kompleksisia ja erityisen luonteikkaita, heijastaen alueen maaperää. Talo tarjoaa valikoiman cuvéita, mukaan lukien vuosikerta- ja vuosikerrattomat samppanjat, joista jokainen ilmentää André Clouet'n tunnusomaista tyyliä ja erinomaisuutta. Grand Champagne 2024 -tapahtumassa pääset tutustumaan André Clouet’n laajaan valikoimaan upeita vuosikerrattomia samppanjoita sekä vuosikertaansa ilmentäviin Dream Vintage -cuvéisiin. 
  • Vuonna 1955 joukko viininkasvattajia Mardeuilin kylässä, Champagnen sydämessä, yhdisti voimansa. Syntyi samppanja-osuuskunta, joka sai nimekseen Beaumont de Crayerès kylän kauneimman kukkkulan mukaan. Beaumont des Crayèresiin kuuluvat viiniköynnökset ovat juurtuneet tiukasti Epernayn rinteille, aivan Marnen laakson reunalle. Todellinen tilkkutäkki, joka muodostuu lukemattomista yksittäisistä viinitarhoista, joissa viljellään kolmea Champagnen rypäle-lajiketta 80 hehtaarin alueella. Mardeuilin kylä tunnetaan yhtenä parhaista alueista Meunier-rypäleen kasvattamiseen, ja tumma rypäle onkin Beaumont des Crayèresin tarhoja hallitseva lajike. Ympäristön kunnioittaminen ja halu välittää ainutlaatuista perintöä ovat Beaumont des Crayèresin  viininviljelijöiden ohjaavia periaatteita ja syy siihen, miksi talo on sitoutunut vastuullisiin viljelytapoihin jo vuosia. Beaumont des Crayères työstää parhaillaan uusia standardeja kestävälle viininviljelylle Champagnessa. Beaumont des Crayeres on kerännyt monissa maissa arvostusta ja palkintoja laadukkaista samppanjoistaan ja saanut näin kansainvälistä näkyvyyttä.
  • Kolmannessa sukupolvessa toimiva Bernard Robertin samppanjatila sijaitsee Côte des Barin ala-alueella. Perhetilalla on hallussaan jopa 30 hehtaaria tarhoja, joista valmistetaan noin 100 000 pulloa vuodessa. Brut Réserve on tuottajan pääviini. Tuottajan kellarissa kypsyy tilan kokoon nähden komea pullorivistö, ja tila tunnetaankin erityisen pitkän pullokypsytysajan myötä upean runsaista samppanjoistaan. Tilan viineillä on ekologinen HVE-sertifikaatti.
  • Besserat de Bellefon, tai tuttavallisemmin ”BB” on ylpeä historiallisista ranskalaisista juuristaan. 1840-luvulla Edouard Besserat ryhtyi tuottamaan kuohujuomaa omalla nimellään. Hänen jälkeläisensä kehittivät toimintaa ja kun Edmond Besserat vuonna 1920 nai aristokraattisen taustan omaavan Yvonne de Méric de Bellefonin, Besserat de Bellefon- samppanjatalo oli syntynyt. BB:n pehmeä, hienostunut tyyli syntyi 1930 luvulla, jolloin kuuluisa pariisilaisravintola 'La Samaritaine de Luxe' lupasi tilata samppanjaa kymmenkertaisen määrän, mikäli se sopisi myös läpi aterian nautittavaksi, olisi luonteeltaan kevyehkö sekä silkkinen ja hienostunut. BB käytti valmistukseen crémant -viininvalmistusmenetelmää, jonka myötä heidän samppanjoissa on matalampi paine kuin samppanjoissa yleensä. Tämä tekee BB:n samppanjoista kermaisen pehmeitä ja helposti lähestyttäviä sopien niin aloitteleville kuluttajille kuin todellisille viiniharrastelijoille. BB:n kellarimestarina toimii Cédric Thiébault. www.besseratdebellefon.com
  • Samppanjatalo sijaitsee Mareuil-sur-Aÿn kylässä, Marne-joen pohjoisrannalla. Talon perustivat vuonna 1818 aviopari Nicolas Francois Billecart ja Elisabeth Salmon. Talo on edelleen pääosin Billecartin perheen omistuksessa ja sen johdossa jo seitsemäs sukupolvi (veljekset Antoine ja Francois Roland-Billecart). Billecart-Salmon tunnetaan teknisesti korkealaatuisena tuottajana, jonka Samppanjoille tunnusomaista on kuulas, puhdas hedelmäisyys ja mineraalinen raikkaus. Viinin happoja pehmentävää malolaktista käymistä ei kuitenkaan aina toteuteta, kaikki riippuu viinin laadusta ja tyylistä.
  • Vuonna 1829 perustettu Bollinger on samppanjatalojen ehdotonta eliittiä. Saman omistajasuvun hallussa pysynyt viinitalo nousi nykyiseen loistoonsa todellisen samppanjapersoona Madame ”Lilly” Bollingerin siirryttyä sen johtoon vuonna 1941. Talon omassa omistuksessa on 163 hehtaaria viinitarhoja, mikä kattaa yli 60 % sen rypäletarpeista. Grand ja Premier Cru –tarhoilta tulee vähintään 80 % Special Cuvéen ja 100 % La Grande Annéen sekä R.D:n rypäleistä. Laadusta tinkimättömään tyyliin kuuluu, että kaikki viinit valmistetaan itse ja ”Vins sur lattes” –viinin eli toisen käymisen läpikäyneen viinin ostamisesta talo pidättäytyy täysin. Bollingerilla on vannoutuneet kannattajansa ja Bollinger onkin paitsi James Bondin, myös Britannian hovin virallinen samppanja! www.champagne-bollinger.com
Go to Top