Château de Bligny on ainoa Château, joka nauttii Châteaun "tittelistä" Champagnen alueen viljelijänä. Château de Bligny on ainutlaatuinen Cotes des Barissa Blignyn kylässä sijaitseva tila, jolla on ennennäkemätön historia ja viininvalmistuksen perintö. Côte des Barin historiallinen symboli Château de Bligny on täydellinen esimerkki terroirin parantamisesta ihmisen taitojen ja kykyjen avulla. Ympäristön ja luonnon kunnioittaminen sekä jatkuva sitoutuminen kestävään kehitykseen on Château de Blignylle erityisen tärkeää ja v. 2021 tila saavuttikin HVE-sertifikaatin tason 3! (HVE = Haute Valeur Environnementale).
-
Champagne Collard-Picard perustettiin vuonna 1996, ja se perustuu Olivier Collardin ja Caroline Picardin perheiden kautta siirtyneeseen tietotaitoon. Maison Collard-Picardin osoite on 15 avenue de Champagne, Epernay, ja sitä ohjataan tinkimättömien laatustandardien mukaisesti. Maison Collard-Picard ammentaa erottuvan luonteensa kahden samppanjaperheen historiasta, jotka vuodesta 1889 lähtien ovat viljelleet kahta jaloa terroiria: Vallee de la Marne Collard Chardellen suvun toimesta ja Cote des Blancs (Le Mesnil-sur-Oger) Picard Gonet suvun toimesta. Olivier ja Caroline Collard-Picard ovat kumpikin suorittaneet viininviljelyn ja viininvalmistajan tutkinnot ja viljelevät nyt näitä sukujen 16 hehtaaria viinitarhoja. Et voi syntyä Champagne maakuntaan ilman, että tutustut viiniköynnöksiin. Maison Collard-Picardille tämä on levinnyt kahden vuosisadan aikana sukupolvelta toiselle. Se ilmaisee käsityöläisten esi-isien osaamista, jotka ovat kartoittaneet aidon intohimonsa suunnan tuottaa poikkeuksellista samppanjaa.
-
Eric de Sousa: “Ei riitä, että omistat suuren viinitarhan, sinun on kunnioitettava sitä ja annettava viiniköynnösten tuoda esiin maan parhaat puolet. Tähän pyrimme: tarjota samppanjoita, jotka luovat muistoja.” Champagne De Sousa on perheyritys neljännessä sukupolvessa. Nykyään tilan johdossa ovat vuosi sitten menehtyneen Eric De Sousan kolme lasta Charlotte, Julie ja Valentin. De Sousa omistaa 12 hehtaaria Avizessa, Côte de Blancissa, Champagnen sydämessä. Kaikki De Sousan palstat sijaitsevat Grand Cru-tarhoilla. Tuotanto on luomua, ja perhe juhlisti vuonna 2022 kymmenettä vuottaan myös biodynaamisen samppanjan valmistajana. Alkon vakiovalikoimissa on jo usean vuoden ollut saatavilla De Sousan Blanc de Blanc Grand Cru Reserve Brut-samppanja, ja myös joitakin upeita pieniä erikoiseriä on saapunut samppanjan ystävien riemuksi aina silloin tällöin.
-
Champagne Deutzin perustivat William Deutz ja Pierre-Hubert Geldermann Aÿn kaupungissa vuonna 1838. Deutz on erityisen tunnettu korkeasta laadustaan ja klassisesta tyylistään. Reilu kolmannes rypäleistä tulee talon omilta tarhoilta ja loput hankitaan läheisiltä sopimusviljelijöiltä. Deutzille rypäleitä toimittavien tarhojen échelle luokitus on yli 95 %, luku on yksi Champagnen korkeimmista.
-
Deutz Parcelles d’Aÿ - a tribute to an exceptional terroir
[Description in English below] Master Class -luennot Torstai 24.4.2025 klo 16.00 Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Hinta: 90€ Luennoitsijat: Caroline Latrive, Kellarimestari, Champagne Deutz Huom! Luento pidetään englanniksi. Deutzin maineikas samppanjatalo sijaitsee Aÿssa, yhdessä Champagnen ikonisimmista Pinot Noir -seuduista, ja kylä antaakin vahvan leiman talon tyylille. Kellarimestari Caroline Latrive johdattaa meidät ymmärtämään tyylikästä talon tyyliä, joka perustuu huippulaatuiseen, runsaaseen ja mausteiseen Pinot Noiriin. Ensin pääsemme maistelemaan uutta vuosikertaa kahta yhden viinitarhan samppanjaa, Hommage à William Deutz Meurtet 2018 ja Hommage à William Deutz Côte Glacière 2018, joista toinen kuvastaa viileämpää Aÿn kasvupaikkaa ja toinen lämpimämpää. Sitten koemme kuinka Aÿn Pinot Noir hurmaa roséviinissä. Ja lopuksi nautimme talon legendaarista luksusamppanja William Deutzia, joka on nimetty tilan perustajan mukaan. Tartu tilaisuuteen, sillä Caroline on täydellinen opas Aÿn jalon Pinot Noirin vivahteiden ja hienouksien ymmärtämiseen. Caroline Latriven urapolku tuli ilmeiseksi hänen opintojensa ja työharjoittelujen kautta arvostetuissa samppanjataloissa. Hän suoritti enologian tutkinnon vuonna 1999 ja aloitti työskentelyn Champagne Bollingerilla. Vuonna 2004 Caroline jatkoi opintojaan ja valmistui enologian ja viinin maisteriksi ennen kuin hänestä tuli Champagne Ayalan kellarimestari. 15 Ayala -vuoden jälkeen Caroline Latrive teki ensimmäisen sadonkorjuunsa Deutzin kellarimestarina vuonna 2022. Maisteltavat samppanjat:- Deutz Hommage à William Deutz Meurtet 2018
- Deutz Hommage à William Deutz Côte Glacière 2018
- Deutz Rosé Vintage 2018
- Deutz William Deutz 2014
-
Champagne Devaux on ollut osa samppanjan historiaa 1800-luvulta lähtien. Veljekset Jules ja Auguste Devaux perustivat talon Epernayssä vuonna 1846. Tämän jälkeen taloa on johtanut vuoron perään kolme leski rouvaa. Tämä ns. samppanja-leskien aikakausi kesti yli 100 vuotta aina vuodesta 1846 vuoteen 1951 saakka. Vuonna 1987 Devaux samppanja talo siirtyi kooperatiivi "Union Auboisen" haltuun. Vaikka Devuax on perustettu alun perin Eperneyhin sen sijaistee nykyisellään Côte-des-Barin alueella, aivan samppanjan eteläosassa. Tämä nousussa oleva ja kiehtova ala-alue tunnetaan sen kauniista vehreistä kukkuloista, moninaisesta maaperästä ja erinomaisesta ja omaleimaisesta Pinot Noiristaan. Devauxin Coeur du Bar samppanjat kuvastavat tämän kiehtovan alueen uniikkia maaperää ja tyyliä.
-
Devaux – From stainless steel to oak, the maturation vessel matters
[Description in English below] Master Class -luennotPerjantai 25.4.2025 klo 16.30LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 Hinta: 60€ Luennoitsijat: Michel Parisot, Kellarimestari, Champagne Devaux Huom! Luento pidetään englanniksi. Eteläisen Champagnen Aube on nousussa parempaan tunnettuuteen kuluttajien keskuudessa. Alueen viinityyliä ilmentää loistavasti Champagne Devaux, joka on laadustaan tunnustetun Groupe Vinicole Champagne Devaux -osuuskunnan oma brändi. Vuonna 2007 Devaux myös yhdisti voimansa kuuluisan Rhône -tuottaja Chapoutierin kanssa. Sen tuloksena syntyivät rajallisen saatavuuden Sténopé -samppanjat. Molempien brändien viinintekoa on pitkään menestyksekkäästi luotsannut Michel Parisot. Hän leikittelee taidokkaasti erilaisten käymis- ja kypsytysastioiden kanssa aina terästankeista Champagnen alueen tammista tehtyihin tynnyreihin asti. Tässä kiinnostavassa master classissa pääset Michelin oppiin tutustumaan kypsytysastioiden merkitykseen samppanjan maun muodostumisessa - puhumattakaan erinomaisten Auben samppanjojen nauttimisesta. Ota Michel oppaaksesi! Michelin ura Devaux:lla on kestänyt jo yli kolmekymmentä vuotta ja kellarimestarin avaimia hän on kantanut vuodesta 1999 asti. Tunnustuksena pitkäjänteisestä pyrkimyksestään kehittää Devaux-samppanjoiden laatua vuosi vuodelta, hänelle myönnettiin International Wine Challengen vuoden kuohuviinintekijä palkinto vuonna 2020. Maisteltavat samppanjat:- Devaux Coeur des Bar Blanc de Noirs NV
- Devaux Cuvée D NV
- Devaux Millésimé 2014
- Sténopé 2014
- Sténopé 2009 Magnum
-
1600-luvulla eläneellä munkilla, Dom Pierre Pérignonilla, oli kunnianhimoinen tavoite valmistaa maailman parasta viiniä. Täydellisyyttä tavoitellessaan Dom Pérignon tuli kehittäneeksi olennaisia valmistustapoja, jotka loivat pohjan perinteiselle samppanjan valmistusmenetelmälle. Munkki Pérignonin lausahdus ”Come quickly, I’m tasting the stars!”, kuvastaa nerokkaasti makuelämystä, jonka saa kokea, kun lasi täytetään tällä legendaarisella samppanjalla. Dom Pérignonin ensimmäinen vuosikerta on vuodelta 1921 ja se tuli myyntiin vuonna 1936.
-
Domaine Alexandre Bonnet omistaa 47 ha viinitarhoja Les Riceyn kylää ympäröiviltä rinteiltä Champagnen alueen eteläisimmällä alueella, Côte de Barissa. Kaikki tarhat ovat HEV- sertifioituja (High Environmental Value), eikä kemiallisia torjunta-aineita ole käytetty tarhoilla vuosikymmeneen. AB:lle tärkein viljeltävä lajike on Pinot Noir, mutta he viljelevät myös Chardonnayta, sekä pieniä määriä vanhoja lajikkeita kuten Pinot Blanc, Pinot Gris, Arbane ja Petit Meslier. Viiniköynnösten keski-ikä on 30 vuotta. Alueen maaperä on Kimmeridgian kalkkikiveä, joka eroaa muiden Champagnen alueiden maaperästä. Alueen Pinot Noir samppanja on tyyliltään puhdas, hienostunut ja mineraalinen. Kellarimestarina vuoteen 2022 asti toimi CSWWC Lifetime Achievement Award- tunnustuksella palkittu Alain Pailley. Alainin kanssa vuosia työskennellyt Irvin Charpentier jatkoi pääkellarimestarina Alainin jäätyä eläkkeelle. Vuodesta 2021 asti Alexandre Bonnet on tuottanut kahta eri samppanjabrändiä; Alexandre Bonnet- samppanjat tuotetaan vain omien tarhojen rypäleistä. Ferdinand Bonnet- samppanjoissa käytetään myös sopimusviljelijöiden rypäleitä.
-
Vuonna 1152 rakennettujen kellareiden paikalle pieneen Urvillen kylään Champagneen perustettiin Drappierin samppanjatalo vuonna 1808. Seitsemännessä sukupolvessa toimiva, edelleen perheomisteinen Drappier on yksi arvostetuimmista samppanjatuottajista, ja heidän kellarinsa ovatkin Champagnen alueen vanhimpia ja kattavimpia. Drappierin kädenjälki alueen historiassa sijoittuu 1930-luvulle, kun Georges Collot istuttaa ensimmäisenä alueella Pinot Noir -lajiketta. Tästä lähtien hänet on tunnettu ”Father Pinot’na” ja Drappieria pidetäänkin alueellaan lajikkeen pioneerina. Muita talon erikoisuuksia ovat heidän poikkeuksellisen alhaiset sulfiittitasonsa sekä toimintaperiaatteet suurien pullokokojen tuottajana. http://www.champagne-drappier.com/en