Kauppa

Etusivu/Kauppa
  • Henriet-Bazin - The magnificent Chardonnay of Villers-Marmery

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 Hinta: 45€ Luennoitsijat: Nicolas Rainon, Viininviljelijä, Champagne Henriet-Bazin Huom! Luento pidetään englanniksi. Montagne de Reimsin kuuluisien Pinot Noir -viljelmien keskellä Villers-Marmeryn Premier Cru -kylä kasvattaa ylpeänä upeaa Chardonnaytaan. Tämän itään päin suuntaavan kylän 248 hehtaarista jopa 244 kasvaa Chardonnayta. Muutama senttimetri maanpinnan alla pintamaa antaa nopeasti tilaa kalkkikivelle. Pienikokoisen, puhtaan kalkkisoran muodossa se antaa kylän Chardonnaylle kukkaisen ja kermaisen luonteen yhdistettynä liitukalkkityyppiseen mineraalisuuteen. Henriet-Bazin antaa viinin kertoa oman tarinansa, terroirin ilmaista itseään, jotta jokainen pieni muutos maaperässä, ilmansuunnassa tai korkeudessa näyttäytyy viinien eroina. Talo valmistaa kyläviinejä Villers-Marmeryn Chardonaysta. Tässä master classissa Henriet-Bazin viininviljelijä Nicolas Rainon on oppaamme Villers-Marmeryn arvostettuun terroiriin ja talon ilmeikkäisiin blanc de blancseihin sen eri kasvupaikoista. Henriet-Bazinin viinitilaa vetää Marie-Noëlle Henriet-Rainon (5. sukupolvi) ja hänen miehensä Nicolas Rainon. Sukupolvi toisensa jälkeen Henriet-Bazinin perhe on noudattanut menetelmiä, jotka syntyvät yksinkertaisesta filosofiasta, tavasta tehdä asioita, joka voidaan tiivistää yhteen sanaan: Kunnioitus. Kunnioitus luontoa, maaperää, viiniköynnöksiä, viinejä ja asiakkaita kohtaan. Tila viljelee yhteensä 8,5 hehtaarin viinitarhoja. He omistavat 20 palstaa Villers-Marmeryssa, joilla kasvaa yksinomaan Chardonnayta. Maisteltavat samppanjat:
    • Henriet-Bazin Blanc de Blancs Extra Brut NV
    • Henriet-Bazin Marie-Amélie Blanc de Blancs 2014
    • Henriet-Bazin Hypolite Blanc de Blancs 2014
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Henriot on Champagnen vanhin yhtäjaksoisesti saman perheen omistuksessa ollut perheyritys, jota Henriot'n perhe kaitsee jo kahdeksannessa sukupolvessa. Yritys kerää rypäleensä Montage de Reimsin ja Cote de Blancin arvostetuimmilta palstoilta. Henriot -samppanjoiden laadun takaavat huomattavasti normaalia pidempi kypsytys, runsas reserve-viinien käyttö ja vähäinen dosage. Henriot-samppanjoille on ominaista puhdaspiirteisyys ja raikkaus.
  • Henriot - Wine is written in the vine

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 19.30 Hinta: 75€ Luennoitsijat: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot Huom! Luento pidetään englanniksi. Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Sitä kuvastaa tyypillisesti pitkistä ikääntymisajoista peräisin oleva paahteisen runsas luonne. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Master Classissa Alice tutustuttaa meidät Henriotin taloon, viinityyliin ja sen viininvalmistuksen ja viljelyn saloihin, joita kuvaa Henriotin motto ‘wine is written in the vine’. Pääsemme nauttimaan Henriotin erinomaisen portfolion kohokohdista, muun muassa sen luksussekoitus Hemeran erinomaisesta 2013 vuosikerrasta. Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Maisteltavat samppanjat:
    • Henriot Brut Souverain NV
    • Henriot Blanc de Blancs NV
    • Henriot Millésime 2015
    • Henriot Inattendue 2018
    • Henriot Inattendue 2016
    • Henriot Hemera 2013
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Welcome in the House of Henriot for Glorian Ruoka & Viini

    [Description in English below] Master Class -luennot Lauantai 26.4.2025 klo 12.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 70€ Luennoitsijat: Alice Tétienne, Kellarimestari, Champagne Henriot & Essi Avellan MW, Samppanja-asiantuntija Huom! Luento pidetään englanniksi. Siitä lähtien kun Apolline Henriot perusti talon vuonna 1808, Henriot on pysynyt uskollisena herkulliselle Chardonnay-painotteiselle tyylilleen. Vuonna 2020 talossa käännettiin uusi sivu, kun Alice Tétienne nimettiin tilan kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi. Tässä Glorian Ruoka & Viini -lehden lukijatastingissa Alice Tétienne ja samppanja-asiantuntija Essi Avellan MW yhdistävät voimansa vieden meidät samppanjan maailmaan Henriot’n upeiden viinien kautta. Heidän johdollaan käymme läpi niin samppanjan valmistusta kuin tärkeimpiä tyylejä ja ajankohtaisimpia trendejä. Champagnesta kotoisin olevalla Alice Tétiennella on muun muassa BTS Viticulture and Enology -tutkinto, kandidaatin tutkinto viinitieteessä ja maisterin tutkinto viinissä ja terroirissa. Niiden jälkeen hän hankki vielä kansallisen enologin diplomin. Työskenneltyään Centre Vinicole Nicolas Feuillattella ja Maison Krugilla, Alice Tétienne nimitettiin Maison Henriotin kellarimestariksi ja viinitarhajohtajaksi vuonna 2020. Lokakuussa 2023 hänet nimettiin myös yhtiön varatoimitusjohtajaksi. Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti arvostettu samppanja-asiantuntija. Monia viinikirjoja kirjoittanut Avellan kuuluu Club Oenologique ja World of Fine Wine -lehtien viiniraatien lisäksi Champagne and Sparkling Wine World Championships -kilpailun ja International Wine and Spirit Competitionin tuomaristoon. Maisteltavat samppanjat:
    • Henriot Brut Souverain NV
    • Henriot Blanc de Blancs NV
    • Henriot Millésime 2014
    • Henriot Inattendue 2016
    • Henriot Hemera 2013
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Beaufort on valmistanut viiniä 1500-luvulta lähtien ja siirtänyt ainutlaatuista osaamista sukupolvelta toiselle yhdistäen perinteitä ja nykyaikaa. Perhe muutti Champagnen alueelle vuonna 1599, jolloin esi-isämme Pierre Beaufort syntyi, hänestä tuli ensimmäinen pitkässä samppanjaviininvalmistajien joukossamme. Vuonna 1900 Marcellin Beaufort aloitti punaisten ja valkoisten "luonnollisten Bouzy-viiniensä" myynnin ja voitti mitaleja Epernayn ja Pariisin kilpailuissa vuosina 1904 ja 1907. Vuonna 1929 Marcellin aloitti samppanjan tuotannon poikansa Herbertin kanssa. Nykyään Herbertin poika, Henry Beaufort ja hänen poikansa Hugues ja Ludovic, samppanjanviljelijöiden 12. sukupolvi, työskentelevät yhdessä perheyrityksessä ja myyvät noin 130 000 pulloa vuodessa, joista 40 % viedään 16 eri maahan. Viinitarhoillemme on istutettu kaksi historiallista jaloa lajiketta: Pinot Noir ja Chardonnay. Grand Cru Cuvee shampanjat on valmistettu eksklusiivisessa pullossa, joka on saanut inspiraationsa siitä pullosta, jonka Marcellin loi samppanjoilleen. Champagne Herbert Beaufort Grand Cru -viinitarhat sijaitsevat Grande Montagne de Reimsin alueella Bouzyn, Ambonnayn, Tours-sur-Marnen ja Verzenayn kylissä. Premier Cru -viinitarhat ovat Mareuil-sur-Ayn ja Trepailin kylissä Grande Vallee de la Marnen ja Grande Montagne de Reimsin alueilla.
  • Huré Frères 4 Éléments single-vineyard series - Base wines and final cuvées

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 15.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Lauantai 26.4.2025 klo 15.00 LOPPUUNMYYTY / SOLD OUT Hinta: 60€ Luennoitsijat: Pierre Huré, Viininviljelijä, Champagne Huré Frères Huom! Luento pidetään englanniksi. Huré Frères’n maineikasta tilaa Ludesin kylässä Montagne de Reimsissa pyörittävät veljekset François ja Pierre. 10 hehtaarin tiluksilla työskennellään luonnon ehdoilla ja pohjoiseen suuntaavat tarhat tuottavat vuodesta toiseen tasapainoisen raikkaita samppanjoita. Kellareissa viinit valmistetaan aikaa vaalien ja erityisesti yhden palstan samppanjoista koostuva 4 Éléments -viinisarja näyttää, miten pitkä tammitynnyrikypsytys soveltuu myös samppanjanvalmistukseen. Tule kokemaan samppanjan ’taika’, miten kuplien muodostuminen ja pitkä hiivasakkakypsytys muuttavat samppanjaa. Hurén veljesten opissa pääset maistamaan trilogian viineistä sekä kuohumattomat ’base wine’ -versiot että lopulliset samppanjat yli viiden vuoden kypsytyksen jälkeen. Pääset myös oppimaan Les Blanches Voies (Rilly-la-Montagne), La Grosse Pierre (Ludes) ja La Perthe (Ludes) huipputerroirien saloista sekä kolmen eri rypälelajikkeen ominaispiirteistä. Pierre Hurélla on aina ollut intohimoinen suhde luontoon. Hän opiskeli viininviljelyä ja viininvalmistusta Beaunessa ja Dijonissa, minkä jälkeen Pierre valmistui myös viininviljelyinsinööriksi Lyonissa. Hänen työkokemuksensa ulottuu Burgundista Côte-Rôtieen ja Uuteen-Seelantiin. Pierre palasi perheen viinitilalle vuonna 2013 johtaakseen sitä yhdessä veljensä Françoisin kanssa. Nykyään Pierre vastaa viininviljelystä ja François huolehtii viinin valmistuksesta. Huré Frères’n viinitarhat ovat nykyisin täysin luonnonmukaisesti viljeltyjä. Maisteltavat samppanjat:
    • Huré Frères 4 Éléments Chardonnay Les Blanches Voies Extra Brut 2024 base wine
    • Huré Frères 4 Éléments Chardonnay Les Blanches Voies Extra Brut 2018
    • Huré Frères 4 Éléments Meunier La Grosse Pierre 2024 base wine
    • Huré Frères 4 Éléments Meunier La Grosse Pierre 2018
    • Huré Frères 4 Éléments Pinot Noir La Perthe 2024 base wine
    • Huré Frères 4 Éléments Pinot Noir La Perthe 2018
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
  • Ikoninen samppanjatalo Jacques Selosse sijaitsee Avizen Grand Cru-kylässä, Côte de Blancsin alueella. Talon omistaja ja viinintekijä Anselme Selosse sai talon haltuunsa isältään vuonna 1974. Anselme opiskeli ennen viinitarhuriksi ryhtymistään enologiaa Beaunessa ja syventyi erityisesti maaperän tutkimiseen. Selosse omistaa 7,5 hehtaaria viinitarhoja Grand Cru-luokitelluissa kylissä, Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil, Aÿ, Ambonnay ja Premier Cru-kylässä Mareuil-sur-Aÿ. Viininviljelyn fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä ja sadon ankarassa rajoittamisessa. Tavoitteena on viinillinen ja konsentroitunut tyyli. Selosse tekee samppanjaa kuten suurta Burgundin valkoviiniä.  
  • Joseph Perrier - Celebrating 200 years of terroir expression

    [Description in English below] Master Class -luennot Perjantai 25.4.2025 klo 16.30 Hinta: 70€ Luennoitsijat: Benjamin Fourmon, Toimitusjohtaja, Champagne Joseph Perrier Huom! Luento pidetään englanniksi. 200-vuotisjuhliaan viettävä Champagne Joseph Perrier on perheyritys jo kuudennessa sukupolvessa. Toimitusjohtaja Benjamin Fourmonin johdolla samppanjatalo on valmistautunut tarkkaan 200-vuotisjuhlavuotta varten. Joseph Perrier lanseeraa vuonna 2025 täysin uuden juhlavuosisamppanjan, ja samppanjatalo on uudistanut talon ja tuotteiden visuaalisuuden juhlavuoden kunniaksi. Tässä master classissa Benjamin johdattaa meidät Joseph Perrierin ikonisiin terroireihin talon palstasamppanjoiden kautta. Cumières’n kylä Marne -joen varrella on talon tyylille tärkeä, ja sen maineikkaalta La Côte à Bras -tarhalta tulevasta samppanjasta pääsemme maistamaan kolme eri vuosikertaa. Lisäksi Benjamin maistattaa meille uuden 100% Meunier -samppanjansa Verneuilin kylästä. Me saamme myös nostaa maljan Joseph Perrierille juhlasamppanjalla, jonka Benjaminin isä Jean-Claude Fourmon valmisti ja pani syrjään tätä tärkeää merkkipäivää silmällä pitäen. Tervetuloa juhlistamaan Joseph Perrierin 200-vuotista samppanjamatkaa yhdessä Benjamin Fourmonin kanssa! Kauppakorkeakoulusta valmistunut viinintekijä Benjamin Fourmon on nykyään Joseph Perrierin toimitusjohtaja. Isänsä jalanjäljissä Benjamin jatkaa talon saagaa johtajien kuudentena sukupolvena. Sukupolvien yhteistyöllä on Joseph Perrierillä pitkät perinteet, sillä isä-poika parivaljakoiden historia alkoi talossa jo vuonna 1825. Maisteltavat samppanjat:
    • Joseph Perrier Le Ciergelot 100% Pinot Meunier 2020 Magnum
    • Joseph Perrier La Côte à Bras 2015
    • Joseph Perrier La Côte à Bras 2011
    • Joseph Perrier La Côte à Bras 2008
    • Joseph Perrier Cuvée 200 2015 Magnum
    Huomioithan että Master Class -lipun lisäksi tarvitset sisäänpääsylipun tapahtumaan osallistuaksesi Master Class -luennolle.
Go to Top